27-12-15

Woodstock - Spaans Kwartier (1-5)

Voor de laatste wedstrijd van kalenderjaar 2015 mocht Spanje op bezoek bij Woodstock. Naast de afwezigen Rob, Jeroen, Atlas en Roy moest ook coach Tony verstek geven omwille van ziekte. Een verkouden Ronald maakte in extremis zijn opwachting en zou bij het begin van de tweede helft opdraven.

Doel: Glenn

Verdediging: Sven, Jens, Tommy, Jo K.

Middenveld: Ben (75' Hilario), Kevin, Kenneth, Gunter (50' Ronald)

Aanval: Johan, Christof

 

Spanje had het niet onder de markt in de openingsfase. Woodstock begon scherper aan de wedstrijd en liet Spanje geen moment in de wedstrijd komen. De Spaanse motor sputterde en kwam moeilijk op gang. Het mocht blij zijn dat Glenn de meubelen redde met een uitstekende parade in de openingsminuut.

Na de moeizame openingsminuten kwam Spanje toch stilaan beter in de wedstrijd. Er vielen een aantal uitstekende mogelijkheden te noteren, maar het doelpunt bleef uit. De toeschouwers zagen hetzelfde beeld ook aan de overkant. Woodstock kreeg weliswaar minder kansen, maar opnieuw moest Glenn redding brengen op een poging van dichtbij.

Terwijl Spanje zelf de kansen onbenut liet, stuitte Woodstock keer op keer op een beresterke Glenn.Vlak voor het rustsignaal moest Glenn zich alsnog gewonnen geven. Een afgeweken bal zorgde voor de 1-0 ruststand.

Een verbeten Spanje greep bij aanvang van de tweede helft de tegenstander meteen naar de keel. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. In wat misschien de zevende grote Spaanse mogelijkheid was, zorgde Christof voor de 1-1. De bevrijdende 1-2 liet niet lang op zich wachten. Op assist van Johan scoorde Kenneth de 1-2.

Woodstock kwam nauwelijks nog in het stuk voor en reageerde de onmacht vooral af op de scheidsrechter. Spanje bleef druk naar voren zetten en voelde dat er nog meer doelpunten in de lucht hingen. In een tijdsbestek van tien minuten vielen de 1-3 en 1-4 en was de wedstrijd gespeeld.

In de slotfase kreeg Spanje nog een cadeautje van de thuisdoelman. Deze deponeerde de bal in de voeten van Kenneth, die de 1-5 eindstand op het bord zette. Na een felbevochten eerste helft en een sterke en vooral efficiëntere tweede helft nam Spanje verdiend de drie punten mee naar huis. Door het verlies van zowel Wijnveld als Cado lijkt de titelstrijd toch stilaan in een tweestrijd te gaan uitmonden.

Na de kerstperiode begint Spanje op zondag 3 januari in eigen huis tegen Falstaff. Falstaff is na een sterke reeks (15 op 15) opgeklommen naar een zesde plaats en valt dus niet te onderschatten. Aansluitend aan de wedstrijd zal er tijdens de nieuwjaarsreceptie een hapje en een drankje aan spelers en supporters worden aangeboden, dus allen paraat!

 

20:39 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.