13-01-16

Spaans Kwartier - Wijnveld (5-0)

Met de komst van Wijnveld stond er een topaffiche op het Spaanse programma. Ondanks de winst had Spanje het in de heenwedstrijd allesbehalve makkelijk gehad. Men wist dus dat dit zeker geen walk-over zou worden. Coach Tony had vooral in de defensie te kampen met afmeldingen, met name Ronald en Jeroen waren afwezig. De keuze voor Atlas als mandekker viel daarom als een verrassing voor sommigen. Op het middenveld en in de aanval zagen we de inmiddels vertrouwde gezichten terug.

Doel: Glenn

Verdediging: Sven, Jens (60' Tommy), Atlas (70' Roy), Rob

Middenveld: Ben, Kenneth, Kevin, Jo K.

Aanval: Johan, Christof

 

Het duurde een tijdje vooraleer de wedstrijd echt openbrak. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, waardoor er weinig kansen te noteren vielen in de openingsfase. De grootste kans was evenwel voor de thuisploeg. Johan kwam alleen voor de Wijnveld doelman, maar deze bracht redding.

Iets na het halfuur leed Wijnveld balverlies in de opbouw en dit werd onmiddellijk afgestraft. Ben bediende Jo K. die beheerst de doelman passeerde. De Spaanse voorsprong was een feit. Wijnveld was niet bij machte om Spanje uit verband te spelen, waardoor de tussenstand halverwege een logische 1-0 was.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor Spanje. Christof vond vanop de rechterflank Kenneth, wiens half mislukte poging dankzij de Wijnveld doelman toch in doel belandde. Dit doelpunt deed Spanje pas echt onder stoom komen en een derde doelpunt volgde gauw via Christof. Het Spaanse middenveld was in deze fase superieur en trok de lakens volledig naar zich toe onder impuls van een subliem duo Ben en Jo K.

Nog voor het uur werd de wedstrijd in een definitieve plooi gelegd wanneer ook de 4-0 viel. Opnieuw was de nochtans houdbare poging van Kenneth te machtig voor de Wijnveld goalie. Na deze treffer verdween de spanning en meteen ook het ritme uit het spel en snakte Wijnveld duidelijk naar het eindsignaal.

Spanje liet de teugels vieren, maar gaf achteraan geen krimp dankzij uitstekend defensief werk. Doelman Glenn was eveneens bij de pinken op een verraderlijk schot vanop afstand. Het laatste wapenfeit uit de wedstrijd was een vijfde Spaans doelpunt van de voet van Kevin. Johan lanceerde Kevin op links en diens overhoeks schot liet de doelman volstrekt kansloos.

De ruime, dik verdiende overwinning smaakte achteraf plotseling dubbel zo goed wanneer men te horen kreeg dat leider Zogge punten verspeeld had in het treffen tegen Post. Door de Spaanse overwinning en het puntenverlies van Zogge komt Spanje akelijk dicht in de buurt van Zogge. Belangrijker nog, de twee punten achterstand zorgen ervoor dat Spanje alles opnieuw in eigen handen heeft.

Zondag dient de focus verlegd te worden van competitie naar beker. Met de komst van Zeemeermin wacht Spanje een sterke tegenstander, waarin het zeker niet kansloos is. Een nieuwe overwinning zou alleszins een boost geven voor de belangrijke weken die ons nog te wachten staan. Supporters op post!

 

 

20:58 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.