27-01-16

Spaans Kwartier - Cado (7-4)

Zondag 24 januari 2016 zou een memorabele dag worden voor Spanje. In het treffen tegen 'zwarte beest' Cado kon Spanje zich geen misstap veroorloven in de felle titelstrijd. Voor Cado was het wellicht de laatste kans op de titel. Voor beide ploegen stond er dus veel op het spel.

Spanje kon rekenen op alle sterkhouders uitgezonderd de geschorste Rob. Coach Tony schudde volgende opstelling uit zijn hoed met hierin weinig verrassingen:

Doel: Glenn

Verdediging: Ronald, Sven, Jens (45' Atlas), Jeroen

Middenveld: Ben, Kevin, Kenneth, Jo K.

Aanval: Johan, Christof

 

Van een afwachtend begin was geen sprake. De wedstrijd was nauwelijks begonnen wanneer Kevin Christof bediende. De poging van Christof ging net naast. De toon was meteen gezet. Spanje domineerde in de openingsfase. De tweede poging van Christof was wel raak (1-0). Ondanks de vroege achterstand kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. De eerste grote mogelijkheid voor Cado belandde in het zijnet, maar op het halfuur viel de gelijkmaker alsnog. Een misverstand tussen Jeroen en doelman Glenn leidde de gelijkmaker in (1-1).

Enkele minuten na de onfortuinlijke gelijkmaker stond Spanje plots op achterstand. Balverlies diep op eigen helft bleek dodelijk. Toch kon Spanje opnieuw op gelijke hoogte komen. Jeroen zette zich goed door op de rechterflank en diens voorzet werd hard binnen gekopt door Jo K. die hoger dan zijn tegenstander klom (2-2).

Ondanks de gelijkmaker ging Spanje toch rusten met een achterstand. De scheids constateerde hands in de Spaanse zestien, waardoor de bal plots naar de stip verdween. Glenn was kansloos op de poging van Cado.

Vol adrenaline en geloof in een ommekeer begon Spanje aan de tweede helft. Deze begon echter dramatisch voor de thuisploeg. Glenn verkeek zich volledig op een wilde trap vanop rechts (2-4). De bezoekers roken de overwinning reeds, maar dat was iets te voorbarig...

Spanje zocht naar de aansluitingstreffer en bleef strijden voor elke bal. Terwijl bij Cado de frisheid duidelijk wegebde, werd Spanje met de minuut sterker. Het middenveld kwam opnieuw in handen van het duo Ben en Jo K. en achteraan viel de Spaanse defensie op geen foutje meer te betrappen. Een Spaans doelpunt kon niet uitblijven...

Christof zorgde eerst voor de 3-4 met een typische spitsengoal. Wat daarna volgde was een dol kwartier. Jeroen herstelde zijn foutje uit de eerste helft door de bal vanop rechts opnieuw voor doel te gooien. Jo K. nam de bal meteen op de slof en zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Spanje rook nu bloed, de zege hing in de lucht. In een mum van tijd ging het over Cado door middel van maar liefst drie doelpunten. Telkens stond Christof aan het kanon. Hij scoorde op aangeven van respectievelijk Kevin, Johan en tenslotte Kenneth. Het onvoorstelbare was gebeurd, de 2-4 achterstand werd omgebogen in een 7-4 overwinning!

Dankzij een collectieve glansprestatie presteerde Spanje het quasi onmogelijke. Een combinatie van winnersmentaliteit, efficiënt en goed voetbal leverde uiteindelijk drie dik verdiende punten op tot groot jolijt van het Spaanse legioen.

Zondag reist Spanje af naar Temse, waar 't Vlietje partij wordt gegeven. Het gevaar van onderschatting loert om de hoek, dus focus zal cruciaal zijn. Supporters op post!

20:20 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.