03-02-16

't Vlietje - Spaans Kwartier (0-5)

Na de recente topwedstrijden tegen Wijnveld en Cado mocht Spanje op bezoek bij 't Vlietje op Temse. Voor aanvang werd vooral gesproken over hoeveel doelpunten Spanje zou maken, dus van onderschatting was bewust of onbewust toch wellicht wat sprake. Door het wegvallen van Johan koos Tony voor Kevin in de spits. Zijn positie op de flank werd overgenomen door Atlas, zij het op de rechterflank. Achteraan kreeg Tommy opnieuw een basisplaats.

Doel: Glenn

Verdediging: Ronald (45' Roy), Sven, Jens (45' Jeroen), Tommy

Middenveld: Kenneth, Ben (45' Gunter), Jo K., Atlas

Aanval: Kevin, Christof

Het zware drassige veld lag er op bepaalde plekken erg slecht bij. Dit verklaarde echter niet helemaal het slappe spel van Spanje tijdens de eerste helft. De thuisploeg verdedigde stug met man en macht en bovendien kwam de Spaanse motor erg moeilijk op gang. De weinig uitgespeelde kansen werden gemist, terwijl de grootste kans van de voet van Kevin mooi gered werd door de doelman. Dit leverde een voor Spaanse normen ontgoochelende ruststand van 0-0 op.

Na rust zag de trouwe Spaanse aanhang toch een gretiger Spanje. Meer druk op de bal en meer gewonnen duels leverde een tweede helft op met eenrichtingsvoetbal. De bevrijdende eerste treffer kwam niet toevallig van de voet van topscorer Christof (0-1). Het verweer van de thuisploeg brak en Spanje kon de score eenvoudig opvoeren.

Op hoekschop van Jeroen klopte Jo K. de doelman, maar zijn kopbal strandde op de doellijn in de modder. Christof was er als eerste bij en scoorde kinderlijk eenvoudig. Nauwelijks tien minuten later viel randje buitenspel de 0-3 na een nieuwe snelle Spaanse combinatie.

De thuisploeg snakte nu duidelijk naar het einde en zonder echt geweldig te spelen, dreef Spanje de score uiteindelijk op tot 0-5. De vierde treffer kwam op naam van Kenneth na voorbereidend werk van Kevin en tien minuten voor tijd mocht Atlas zelf de actie opzetten en de 0-5 eindstand op het bord zetten.

Ondanks een makke eerste 45 minuten kon Spanje vrij eenvoudig de drie punten mee naar huis nemen. De opdracht voor het volgende treffen tegen rode lantaarn Belsele is dus om de wedstrijd snel te beslissen, zodat de tegenstander weinig hoop op een goed resultaat koestert.

Tot zondag op stadsterrein Ter Beke (Sinaai)!

20:19 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.