17-02-16

Spaans Kwartier - Zeemeermin (5-0)

Het Spaanse bekeravontuur werd hervat met de komst van Zeemeermin. Zeemeermin kampeerde al enige tijd in de onderste regionen van de eerste reeks en werd bijgevolg gezien als een haalbare kaart. Coach Tony kon rekenen op alle sterkhouders en bracht volgende elf aan de aftrap:

Doel: Glenn

Verdediging: Ronald, Sven, Jens (45' Rob), Jeroen

Middenveld: Ben, Jo K. (45' Atlas) , Kevin, Kenneth

Aanval: Johan, Christof

In de openingsfase van de wedstrijd vielen nauwelijks kansen te noteren. Beide ploegen hielden de ruimtes klein waardoor de strijd zich op het middenveld afspeelde. Naarmate de eerste helft vorderde, werd Spanje sterker en dit leverde vlak voor het halfuur het openingsdoelpunt op. Na een vlotte combinatie kwam Ben in balbezit. Ben werd niet meteen aangevallen en schoot de bal knap in de rechterbenedenhoek (1-0).

Niet veel later volgde een dubieuze fase. Een Zeemeermin speler werd al dan niet foutief gehaakt in de Spaanse zestien, maar de scheids zag er geen fout in, ondanks massaal protest van de bezoekers. Hier kwam Spanje toch goed weg. Enkele minuten later verdubbelde Ben de Spaanse voorsprong met een mooi schot in één tijd na voorbereidend werk van Jeroen.

De bezoekers waren in deze fase toch even de weg kwijt en balverlies leidde de 3-0 in. Dit keer leverde Johan de perfecte assist aan Christof. Met een mooie 3-0 bonus ging Spanje de rust in.

Het spelbeeld in de tweede periode veranderde nauwelijks. Spanje hield een strakke organisatie en gaf defensief geen krimp. Bij Zeemeermin stak frustratie stilaan de kop op en dit had een domme rode kaart tot gevolg. De numerieke meerderheid zorgde ervoor dat Spanje nog meer ruimte kreeg, waardoor het in de omschakeling het favoriete spelletje kon spelen. Eén van deze snelle uitbraken leverde de 4-0 op. Christof dolde met zijn rechtstreekse tegenstander en vond het hoofd van Johan, die prima binnen kopte.

De sterk ingevallen Rob zette een kwartier voor tijd met een kopbaldoelpunt op hoekschop de 5-0 eindstand op het bord. Door deze mooie overwinning mag Spanje zich opmaken voor de kwartfinales.

Zondag wacht Spanje opnieuw competitievoetbal. Het ontvangt dan KWB Elversele, een niet te duchten tegenstander. Supporters op post!

21:32 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.