25-02-16

Spaans Kwartier - KWB Elversele (2-0)

Een week na de bekertriomf mocht Spanje in eigen huis KWB Elversele bekampen. Uit de heenmatch was gebleken dat dit geen eenvoudige tegenstander was. Zonder de zieke Kenneth en afwezige Ben bracht coach Tony volgende elf aan de aftrap:

Doel: Glenn

Verdediging: Sven, Jens, Jeroen (70' Gunter), Rob

Middenveld: Jo K., Kevin, Atlas, Ronald (65' Tommy)

Aanval: Johan, Christof

Spanje domineerde het wedstrijdbegin en kreeg al gauw een dot van een kans. Vanop links kon Kevin Christof bereiken, maar diens inzet ging nipt voorlangs. De tweede mogelijkheid was echter wel raak. Ronald lanceerde Johan, die goed naar binnen kwam en mooi in de korte hoek met rechts scoorde (1-0).

Aan de overzijde vielen er nauwelijks kansen te noteren. De Spaanse defensie speelde secuur en goed gegroepeerd. Spanje creëerde nog een uitstekende mogelijkheid, maar een tweede doelpunt voor rust viel niet. Bij een laatste aanval van de bezoekers voor rust ging de bal plots naar de stip. De bonkige Elversele aanvaller werd door Jens in het zestienmetergebied getorpedeerd en een strafschop was het logische gevolg. Jens kwam overigens goed weg met slechts geel. De Elversele doelman ging achter de bal staan, maar faalde oog in oog met Glenn. Zo ging Spanje rusten met een minimumvoorsprong.

Ook na rust bleef Spanje dominant, hoewel de harde tegenwind fors in het nadeel blies. Spanje wou de wedstrijd graag in een definitieve plooi leggen en bleef zoeken naar de geruststellende 2-0. Deze kwam er uiteindelijk ook iets voorbij het uur. Christof werd mooi vrij gespeeld door Jo K., omspeelde eenvoudig de doelman en verdubbelde de voorsprong.

Het slotoffensief van Elversele deed Spanje nog even naar adem happen, maar vooral door een prachtige redding van Glenn bleef de Spaanse nul op het bord. Een  nieuwe verdiende overwinning voor Spanje dat zo foutloos blijft in de titelstrijd.

Zondag krijgt Spanje Scoutshuis, de nummer 6 uit de rangschikking op bezoek. Men herinnert zich vast nog de smadelijke nederlaag uit de heenronde. Spanje krijgt dus de gelegenheid om zich te revancheren. Supporters op post! 

21:06 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.