03-03-16

Spaans Kwartier - Scoutshuis (4-2)

Met de komst van Scoutshuis trof Spanje één van de twee ploegen die erin geslaagd was om Spanje dit seizoen te kloppen. Met in gedachten de kraker tussen Wijnveld en Zogge werd dit als een belangrijke wedstrijd gezien. Coach Tony deed daarom beroep op zijn typeploeg met opnieuw Ronald op de libero.

Doel: Glenn

Verdediging: Ronald, Jeroen (45' Jens), Sven, Rob (60' Tommy)

Middenveld: Ben, Jo K., Kenneth, Kevin (45' Atlas)

Aanval: Johan, Christof

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. Na welgeteld drie minuten viel de Spaanse openingstreffer via Kenneth. Deze vroege voorsprong gaf Spanje een boost en enkele nieuwe mogelijkheden volgden snel. De afwerking ontbrak echter, waardoor de marge beperkt bleef tot één doelpunt.

Iets voorbij het halfuur viel plots de 2-0. Een uitstekende aanval vanop de rechterflank werd afgerond door Christof. Een aanval uit het boekje. Toch beleefde Spanje weinig plezier aan deze treffer, want nauwelijks vier minuten later lag de bal ook aan de overzijde in de netten. Weinig druk op de bal en matig verdedigen zorgde ervoor dat doelman Glenn plots oog in oog kwam te staan met maar liefst twee bezoekers. Een tegendoelpunt was het logische gevolg (2-1).

Spanje herstelde snel van het tegendoelpunt en bracht nog voor rust de voorsprong opnieuw naar twee doelpunten. Christof lanceerde Kenneth, die met zijn tweede doelpunt van de partij de 3-1 ruststand op het bord zette.

In de tweede periode was Spanje veel minder dominant. Het verloor het merendeel van de duels en kon de bal zelden lange tijd in de ploeg houden. De bezoekers bleven agressief voetballen, groeiden stelselmatig in de wedstrijd en kregen bovendien een goedkope strafschop na vermeend hands. Zo kwam de stand plots op 3-2 en werd de Spaanse bonus tot een minimum herleid.

Spanje overleefde vooral op stilstaande fases enkele hachelijke momenten en wist de bevrijdende treffer uiteindelijk vijf minuten voor het eindsignaal te scoren. Atlas vond Christof, wiens schot in de korte hoek verdween (4-2). Opluchting alom bij Spanje. In de slotminuut had Christof z'n 50ste (!) doelpunt van het seizoen aan de voet, maar zijn poging met links ging over. Zo eindigde een voor Spanje erg lastige wedstrijd toch met een overwinning.

Het belang van deze zege werd zo mogelijk nog groter wanneer bleek dat rechtstreekse titelconcurrent Zogge een zware 4-0 nederlaag geïncasseerd had op het veld van Wijnveld. Als gevolg hiervan komt Spanje voor het eerst dit seizoen aan de leiding van het klassement. Er resten nu nog zes finales om het grote seizoensdoel te bereiken, te beginnen met zondag de uitwedstrijd tegen Herleving. Supporters op post!

20:00 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.