09-03-16

Herleving - Spaans Kwartier (0-5)

Voor de tweede week op rij stond de wedstrijd van Spanje in de schaduw van de wedstrijd van titelconcurrent Zogge. Zogge stond voor een lastige uitwedstrijd bij Cado, terwijl Spanje op bezoek mocht bij Herleving. Op een dramatisch veld met amper gras startte Spanje met volgende elf:

Doel: Glenn

Verdediging: Ronald (60' Robby), Rob, Jeroen, Gunter

Middenveld: Ben, Kenneth, Kevin, Jo K.

Aanval: Johan (60' Hilario), Christof (45' Posh)

De wedstrijd was amper 20 seconden ver wanneer de bal een eerste tegen de netten ging. Christof leverde een scherpe voorzet af vanop rechts en deze caprioleerde via een Herleving verdediger in eigen doel. Enkele minuten later volgde de 0-2. Kevin stootte door op de linkerflank en bereikte Christof. Christof aarzelde niet en gaf de doelman een tweede keer het nakijken.

Ondanks het moeilijke bespeelbare veld bleef Spanje goed combineren in de beginfase van de wedstrijd. Op het kwartier werd de Herleving rechterflank opnieuw opgerold en kon Ben Christof alleen voor doel zetten. Een koud kunstje voor Christof, die de wedstrijd zo al erg vroeg in een definitieve plooi legde.

De thuisploeg bleef ondertussen wel proberen, maar viel vooral op door het maken van venijnige overtredingen. Spanje kon op zijn lauweren rusten en prikte er voor rust nog eentje binnen via Johan.

De tweede helft werd een maat voor niets. De wedstrijd was al lang gespeeld en mede door de wissels verwaterde het spel aan Spaanse zijde. Herleving stak af en toe de neus aan het venster, maar de Spaanse defensie bleef eenvoudig overeind.

In het slot van de partij kreeg Spanje nog een strafschop na een duidelijke duwfout op Gunter. De ingevallen Hilario nam plaats achter de bal en zette de penalty feilloos om. De 0-5 score was meteen ook de eindstand.

Na de wedstrijd werd snel duidelijk dat Zogge opnieuw met zware cijfers was onderuit gegaan, waardoor de Spaanse voorsprong in het klassement plotseling vier punten bedraagt. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg komt de titel voor Spanje akelig dichtbij. Als fiere leider in het klassement mag Spanje een weekje rusten door het forfait van Real Heibos. Op zondag 20 maart volgt de verplaatsing naar Post.

 

 

21:35 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.