24-03-16

SK Post - Spaans Kwartier (0-8)

Na een weekje gedwongen rust mocht Spanje op bezoek bij Post. Post had eerder dit seizoen op eigen terrein Zogge met 0-0 in bedwang gehouden, dus was als tegenstander zeker niet te onderschatten. Laatkomer Ben werd gepasseerd, zijn plaats centraal op het middenveld werd overgenomen door Rob.

Doel: Glenn

Verdediging: Ronald, Jeroen, Sven, Jens (60’ Posh)

Middenveld: Rob (45’ Ben), Kenneth, Kevin, Jo K.

Aanval: Johan, Christof

Het Spaanse wedstrijdbegin was erg slap. De thuisploeg was gedreven en wou de scalp van de leider. Spanje moest het afleggen in de duels en kwam erg moeilijk op dreef. Vooral centraal op het middenveld klopte het niet. Post had vaak een vrije man op het middenveld, wat ervoor zorgde ervoor dat Spanje achter de bal moest lopen en keer op keer een stapje te laat kwam. Hoewel het initiatief bij de thuisploeg lag, werden er echter nauwelijks gecreeërd door goed werk van de Spaanse defensie.

Op het halfuur viel plotseling het openingsdoelpunt. Jeroen nam een slecht weggewerkte hoekschop in één tijd op de slof en klopte zo fraai de doelman aan de eerste paal. Een mooi doelpunt wat Spanje in deze lastige fase erg goed kon gebruiken. Vlak voor het rustsignaal kon Johan één van de weinig geslaagde aanvallen niet afronden. Op voorzet van uitblinker Kenneth besloot Johan net naast.

De Spaanse supporters zagen (gelukkig) een beter Spanje uit de kleedkamer komen. Met de inbreng van Ben kwam men bovendien voetballend een stuk beter voor de dag. Post moest zich beperken tot tegenhouden en je kreeg stilaan de indruk dat ze zich in de eerste helft vergaloppeerd hadden.

Na een uur voetbal was de wedstrijd gespeeld. Met twee doelpunten zorgde Kenneth voor 0-3. Terwijl de kaars van de thuisploeg stilaan uitging, draaide de Spaanse motor inmiddels op volle toeren. Na een mooie actie van de voet van Johan kon topschutter Christof eenvoudig afronden. De 0-5 kwam er met een gelukje. Een voorzet van Jeroen viel aan de verste paal binnen.

In het slotkwartier werd de score nog verder opgedreven. Kevin en Ben rolden de Post rechterflank op en Ben schoot de 0-6 van dichtbij staalhard in de kruising. Enkele minuten later liet Kevin de Post doelman een zevende keer kansloos met een verwoestend schot op aangeven van Jo K. Het slotakkoord kwam op naam van Johan. Johan slalomde door de Post defensie en pikte zo ook zijn goaltje mee.

Ondanks een lastige eerste 45 minuten boekte Spanje een vrij eenvoudige overwinning. Met nog vier wedstrijden voor de boeg blijft de Spaanse bonus vier punten.

Zondag breidt Spanje een vervolg aan het succesvolle bekeravontuur. In eigen huis ontvangt het laagvlieger Pulsh uit de eerste reeks. Winst betekent een ticket voor de halve finale van de beker. Supporters massaal op post!

 

20:44 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.