31-03-16

Spaans Kwartier - Pulsh (2-2)

In het eigen Hilario stadion stond zondag 27 maart de kwartfinale van de beker op het programma. Het belang van de partij drong blijkbaar niet bij iedereen door, want de spelersopkomst was bijzonder mager. In laatste instantie kwamen er om uiteenlopende redenen afmeldingen van Jens, Jo K. en Atlas. Coach Tony bracht volgend elftal aan de aftrap:

Doel: Glenn

Verdediging: Sven, Rob, Jeroen, Posh (70' Robby)

Middenveld: Ben, Kenneth, Kevin, Gunter (30' Hilario)

Aanval: Christof, Johan

 

Tegenstander Pulsh bleek van bij de start van de wedstrijd een taaie tegenstander te zijn. Op het middenveld liepen enkele spelers die techniek combineerden met duelkracht, terwijl achteraan eveneens erg scherp verdedigd werd. Het spitsenduo Christof en Johan had het moeilijk met de kort op de huid zittende mandekkers.

De wedstrijd zat lang op slot, beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, waardoor grote kansen schaars waren. Een doelpuntloze ruststand was dus een logisch gevolg.

In de tweede 45 minuten kwam er meer ruimte en viel er een vroeg doelpunt te noteren. Doelman Glenn had geen schijn van een kans tegen een krachtige volley. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Kenneth waagde zijn kans vanop ruime afstand en mede door de wind viel de bal achter de doelman en onder de lat in doel.

De wedstrijd lag nu helemaal open en aan beide zijden vielen kansjes te noteren. Het was echter wachten tot de slotfase voor een nieuw doelpunt. Een hoekschop werd Spanje niet voor de eerste keer dit seizoen (bijna) fataal. De Pulsh speler kwam ingelopen en kon ongehinderd binnen koppen. Met nog vijf minuten reguliere speeltijd werd het alles of niets voor de thuisploeg.

In de voorlaatste minuut gebeurde het onmogelijk geachte. Jeroen trapte een strakke hoekschop en specialist Rob buffelde het leer centraal in het doel. De Spaanse armada werd even helemaal gek. Spanje had zowaar strafschoppen in de wacht gesleept!

De bezoekers lieten zich vervolgens van hun kleinste kant zien door te kiezen voor het verste doel (weg van de kantine). Coach Tony zocht en vond vijf Spaanse vrijwilligers en de zenuwslopende penaltyserie kon beginnen...

Spanje mocht de strafschoppenreeks openen en kwam meteen op voorsprong via Kevin. Aangezien Glenn de eerste Pulsh penalty stopte en Jeroen daarna hard in het midden van het doel binnen schoot, zag het er al gauw erg goed uit voor Spanje.

Zowel Spanje (via Christof en Hilario) als Pulsh trapten de volgende strafschoppen binnen zodat bij de 4-3 stand Ben de wedstrijd kon beslissen. Helaas faalde Ben, waardoor de spanning zo mogelijk nog meer te snijden was. Alle hoop rustte nu op de schouders van Glenn. Tot een redding kwam het echter niet, want de Pulsh speler bezweek onder de druk en schoot de bal hoog over. Spanje opende zo de deur naar de halve finale, na een nagelbijtende wedstrijd en dito strafschoppenserie.

Zondag wacht Spanje wellicht de sleutelwedstrijd van dit seizoen, wanneer het op bezoek gaat bij runner-up Zogge. Bij een overwinning lijkt de titel zo goed als binnen. Supporters op post!

21:13 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.