06-04-16

VK Zogge - Spaans Kwartier (1-1)

Al maanden op voorhand werd er uitgekeken naar de wedstrijd op Zogge. Spanje had door de bonus van vier punten in de rangschikking het voordeel dat winst geen echte must was. Voor Zogge was het in zekere zin de wedstrijd van de laatste kans. Coach Tony startte met volgende opstelling:

Doel: Glenn

Verdediging: Ronald (85' Hilario), Sven, Rob, Jeroen (65' Posh)

Middenveld: Ben, Kenneth, Kevin, Jo K.

Aanval: Johan, Christof

 

De povere grasmat zorgde ervoor dat verzorgd combinatievoetbal erg lastig was. De thuisploeg zat bovendien zoals verwacht kort op de huid van de tegenstander, wat ervoor zorgde dat uitgespeelde mogelijkheden schaars waren. Doelman Glenn moest enkel in actie treden op een vrije schop, terwijl aan de overzijde de precisie en de laatste pass ontbrak. Het was dus alles behalve een verrassing dat 0-0 de ruststand was.

In de tweede periode kwam er meer ruimte en begon Zogge iets opportunistischer te spelen. Dit leverde voor Spanje meteen ook enkele mogelijkheden op. Terwijl het meer en meer een strijd werd, bleef een doelpunt uit. Het duurde uiteindelijk tot minuut 80 tot de score geopend werd.

Johan ontdeed zich in de Zogge rechthoek van zijn rechtstreekse tegenstander, kwam goed naar binnen en vloerde de Zogge doelman met een schot aan de eerste paal. De Spaanse vreugde was enorm, want de titel lag met deze stand voor het grijpen.

In de slotminuten speelde Zogge uiteraard alles of niets. Terwijl Spanje nog een dot van een kans versierde, viel alsnog de gelijkmaker. Een zoveelste lange bal viel tussen de Spaanse defensie en de doelman en de Zogge aanvaller kon nog net zijn voet tegen de bal zetten vlak voor de aanstormende Glenn. De thuisploeg had bovendien het geluk dat de poging via de paal terug in het veld kwam, waardoor de Zogge spits in tweede instantie kon scoren. De onfortuinlijke gelijkmaker was meteen ook het laatste wapenfeit van de partij.

De late gelijkmaker en het billijk gelijkspel zorgde voor gemengde gevoelens aan Spaanse zijde. De vier punten voorsprong blijven echter behouden, zodat het droomscenario van titelwinst op eigen terrein overeind blijft. Voorwaarde is natuurlijk dat Spanje zondag op bezoek bij Standaard Lokeren opnieuw de zege binnenhaalt. Supporters op post!

 

20:32 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.