14-04-16

Standaard Lokeren - Spaans Kwartier (1-2)

Op bezoek bij de nummer vijf uit de rangschikking Standaard Lokeren had Spanje te kampen met enkele afwezigen. Men kon immers niet beschikken over het trio Ronald, Sven en Johan. Gelukkig wist men Atlas te recupereren en kon men opnieuw rekenen op Jens. Raf, terug na langdurig blessureleed, begon net als Robby en Gunter op de bank. Met volgende vertimmerde opstelling begon Spanje aan de partij:

Doel: Glenn

Verdediging: Jens, Jeroen, Posh, Rob

Middenveld: Ben, Kenneth, Kevin, Jo K.

Aanval: Atlas, Christof

 

Was het titelstress of gewoon niet goed wakker? Feit was dat Spanje erg slap aan de partij begon. De passing was ronduit slordig en het ontbrak Spanje duidelijk aan focus en vechtlust. De thuisploeg, nochtans met een numerieke minderheid aan de wedstrijd begonnen, was in de beginfase de evenknie van Spanje en kwam een stuk scherper voor de dag.

Terwijl Spanje bleef worstelen met zichzelf, kwam de thuisploeg iets voorbij het halfuur op voorsprong. Balverlies en zwak verdedigen leidde tot de 1-0. Blijkbaar had Spanje dit tegendoelpunt nodig, want na deze tegentreffer begon het stilaan te lopen. Vlak voor rust viel de gelijkmaker. Christof hield goed verdediger en doelman aan de praat en kon met een voorzet Kenneth aan de tweede paal bedienen. Kenneth kon onmogelijk missen en zorgde voor de 1-1 ruststand.

Spanje kwam een stuk beter uit de kleedkamer. Het nam nu het spel volledig in handen en mogelijkheden volgden elkaar snel op. Een plaatsbal van Kevin ging net naast, maar je voelde dat een tweede doelpunt in de lucht hing. Op het uur viel dit bevrijdende doelpunt. Opnieuw stond Christof aan de basis en was het Kenneth die de bal maar binnen te schuiven had (1-2).

Net als in de heenwedstrijd begon de frustratie toe te nemen bij de thuisploeg, zodat de sfeer af en toe wat grimmig werd. De uitsluiting van Atlas op basis van een ingebeelde overtreding zorgde ervoor dat de potjes helemaal overkookten. Na wat onschuldig duw- en trekwerk werd de wedstrijd weer op gang gefloten en vergat Spanje de partij helemaal te beslissen.

Christof kon na enkele goede acties het doel niet vinden en Kenneth vergat de bal af te leggen in een twee-tegen-één situatie. De thuisploeg kon echter geen vuist meer maken en behalve een vrije trap, die uitstekend gered werd door Glenn, was het nog amper gevaarlijk. Zo eindigde de partij, na een weliswaar zwakke eerste 45 minuten, op een verdiende 1-2 overwinning. Deze overwinning zorgt ervoor dat het Spaanse droomscenario, namelijk kampioen spelen op eigen terrein, erg dichtbij komt.

Aanstaande zondag is het opnieuw bekeren geblazen. Op het veld van Harlem Globeshotters wacht Spanje een loodzware opdracht in de halve finale. Als absolute underdog zal Spanje aan de wedstrijd beginnen, maar het cliché zegt dat in voetbal alles mogelijk is. Met de steun van een fantastische twaalfde man kan Spanje wie weet voor een verrassing van formaat zorgen!

 

 

19:25 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.