21-04-16

Harlem Globeshotters - Spaans Kwartier (1-1)

Op het kunstgras van Nieuwkerken stond Spanje voor een lastig te nemen hindernis. Het moest immers Harlem Globeshotters uitschakelen om de bekerfinale te bereiken. Harlem stond in de competitie pas zevende, maar was vooral op eigen terrein een nauwelijks te kloppen tegenstander. Bij Spanje ontbraken Posh en Ronald, die een speeldag schorsing uitzat. Hierdoor kwam Sven opnieuw op zijn vertrouwde liberopositie. Op het middenveld en vooraan stonden de gekende namen.

Doel: Glenn

Verdediging: Sven, Jeroen, Atlas (55' Rob), Jens

Middenveld: Kenneth, Ben, Kevin, Jo K.

Aanval: Johan, Christof

 

Volledig tegen de verwachtingen in was het openingskwartier volledig voor Spanje. Het speelde dominant, was fel in de duels en schuwde de inspanningen niet. Harlem was zichtbaar verrast door het felle optreden van de bezoekers en voetbalde nauwelijks een kans bij elkaar.

Spanje deed zichzelf te kort in deze fase van de wedstrijd. Het kwam drie keer alleen voor de Harlem sluitpost, maar tot een doelpunt leidde dit niet. Een mooie lob van Johan zeilde net over en ook Christof kreeg de bal niet voorbij de doelman.

Na dit flitsend openingskwartier kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Het ijzersterke middenveld van Harlem nam stilaan de controle over en Spanje kreeg een eerste waarschuwing wanneer een Harlem schot de lat trof. Tot een tweede waarschuwing kwam het niet, want na goed 30' voetbal was daar plots de 1-0. Niet veel later redde Glenn uitstekend op een vrije trap. Met een 1-0 stand gingen beide teams rusten.

De peptalk tijdens de rust had duidelijk effect, want Spanje nam meteen terug het initiatief. De wedstrijd lag nu helemaal open, terwijl de ruimtes op het veld zienderogen groter werden. Grote mogelijkheden bleven echter uit.

Spanje bleef druk zetten en Harlem begon in het slotkwartier te buigen. Enkele thuisspelers waren zichtbaar door hun beste krachten heen. In minuut 85 kwam de verlossende gelijkmaker. Johan zette Kenneth alleen voor de doelman en diens poging verdween naast de doelman tegen de netten! De gelijke stand na 90' zorgde ervoor dat we strafschoppen kregen!

Wat daarop volgende was een aaneenschakeling van zenuwslopende momenten. Mede door de redding van Glenn, zorgde Kevin ervoor dat Spanje meteen op voorsprong kwam. De voorsprong bleef behouden, want ook Jeroen zette zijn penalty feilloos om (1-2). Dat Harlem diep in het krachtenarsenaal had moeten tasten, bleek uit de derde strafschop, want deze was ontzettend zwak getrapt.

Na de misser van Christof kwam de stand gelijk en stond voor Spanje Johan achter de bal. Johan deponeerde de bal mooi in de hoek, buiten het bereik van de doelman (2-3). De vijfde poging van Harlem moest met andere woorden binnen. De Harlem speler nam een aanloopje en keilde de bal over doel. Hierdoor was winst en kwalificatie voor de bekerfinale een feit en kon het Spaanse feestje losbarsten.

Een fantastische collectieve prestatie afgesloten met een enerverende penaltyreeks zorgde voor een dik verdiende plaats in de bekerfinale. De laatste Spaanse bekerfinale dateert van ongeveer dertig jaar geleden, dus deze prestatie mag gerust historisch genoemd worden.

Op zondag 22 mei kan het orgelpunt geplaatst worden. Met Kozlucayspor als tegenstander in de bekerfinale is Spanje opnieuw de underdog, maar beslist niet kansloos.

Tot slot een woordje dank aan het trouwe legioen Spaanse supporters, dat massaal de ploeg kwam steunen tijdens de halve finale. Jullie waren geweldig! Op naar zondag nu, naar de titel!

 

 

 

19:25 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.