03-05-16

Spaans Kwartier - VK Stekene (8-1)

Zondag 24 april moest en zou het gebeuren voor Spanje. Bij een overwinning voor eigen volk tegen laagvlieger VK Stekene zou de felbegeerde titel kunnen gevierd worden. Coach Tony kon voor het eerst sinds weken nog eens beschikken over zowat de typeploeg en startte met volgende elf:

Doel: Glenn

Verdediging: Ronald, Rob, Sven, Jeroen (45' Posh)

Middenveld: Kenneth (75' Hilario), Ben, Kevin, Jo K. (45' Gunter)

Aanval: Johan (45' Jens), Christof

Gesteund door een massa supporters startte Spanje met een numerieke meerderheid. De bezoekers uit Stekene waren namelijk slechts met 8 spelers komen opdagen. Een drietal zou uiteindelijk later aansluiten. Het beoogde snelle openingsdoelpunt kwam er na welgeteld zes minuten. Een lang uitgesponnen combinatie kwam voor de voet van Ben, die de bezoekende doelman een eerste keer vloerde (1-0).

Een pijnlijke aarzeling in de Spaanse defensie leidde zowaar tot de snelle gelijkmaker. Geen man overboord echter, want een minuut later kwam Spanje alweer op voorsprong. Plotseling liep de score snel op, nog voor het kwartier ging het van 2-1 tot 4-1 via Rob en Johan.

Spanje liet daarna even de teugels vieren en zocht iets te vaak en te snel de diepte. Na een half uur voetbal stond Kenneth twee keer aan de basis van een doelpunt. Eerst stuurde hij Christof in het straatje en niet veel later bediende hij Johan, die de 6-1 ruststand liet optekenen. Bij de rust was de wedstrijd gespeeld en was de titel een feit.

Met de inbreng van Gunter, Jens en Posh wou Spanje de voorsprong verder uitbouwen. De bezoekers, ondertussen ook met elf, lieten zich echter niet zomaar naar de slachtbank leiden. Spanje bleef aandringen en dit had resultaat. De Stekene doelman kon eerst nog redden op een schuiver van Kevin, maar in de rebound was hij kansloos op een poging van dichtbij van Christof. Diezelfde Christof plaatste de kers op de taart met een sublieme lob vanop grote afstand.

In het slotkwartier drongen beide ploegen niet meer aan en was het wachten tot het verlossende fluitsignaal. Na het laatste fluitje kon de champagne ontkurkt worden en kon het Spaanse feest beginnen!

Met dank aan het bestuur, spelers en uiteraard de geweldige supporters voor de fantastische ambiance na de wedstrijd.

 

19:41 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.