01-09-16

Spaans Kwartier - FC Wijnveld (3-5)

Spanje opende het seizoen in eigen huis tegen FC Wijnveld. Op basis van het voorbije seizoen wist men dat dit volstrekt geen hapklare brok was. Coach Tony kon rekenen op een voltallige spelerskern uitgezonderd de geschorste Kenneth en geblesseerde Jeroen. De drie nieuwkomers Bjorn, Stijn en Jonas werden prompt in de basis gedropt.

Het werd een open wedstrijdbegin, beide ploegen spelen aanvallend en schuwden ondanks de drukkende warmte de inspanningen niet. De thuisploeg voetbalde al gauw twee uitstekende mogelijkheden bijeen. Eerst besloot Stijn na fraai samenspel over verschillende stations net naast, terwijl Johan niet veel later van kortbij de paal raakte. Aan de overzijde vielen er eveneens kansen te noteren. Een onbegrijpelijke misser van de bezoekers zorgde ervoor dat de stand na 20' op 0-0 bleef.

Iets voor het halfuur was het plotseling toch raak. Johan schoof de bal in de verste hoek en zorgde voor een Spaanse voorsprong. Terwijl het spel goed heen en weer bleef gaan met mogelijkheden aan beide kanten, zorgde opnieuw Johan vlak voor het rustsignaal voor de 2-0.

In de tweede periode kantelde de partij volledig. Het sterke Spaanse middenveld uit de eerste helft leek onthoofd door de afwezigheid van Stijn, die in de kleedkamer gebleven was. Wijnveld begon feller te spelen en dit leverde meteen resultaat op. In een mum van tijd stonden de bordjes gelijk (2-2).

Spanje was de mindere in deze fase en kreeg het steeds lastiger om de ruimtes te belopen. Een derde tegentreffer was het logische gevolg. Deze viel er na een aarzeling in de defensie. Spanje piepte en kraakte, maar kon nog één keer de rug rechten. Opnieuw was het Johan die in twee tijden afrondde (3-3).

Strafschoppen leek in het slotkwartier het hoogst haalbare, want de bezoekers hadden fysiek duidelijk de bovenhand. Spanje kwam nog amper vooruit en zag ook de penaltyreeks nog door de vingers glippen. Een mooie vrije trap liet doelman Bjorn kansloos en bezegelde zo het Spaanse lot. De vijfde tegentreffer in de slotminuut zette de Spaanse onmacht in de tweede helft nog iets meer in de verf.

De bekernederlaag kwam bij iedereen hard aan, zeker gezien de grote successen van de vorige bekercampagne. Men moet zich echter optrekken aan de uitstekende eerste vijfenveertig minuten, want zondag is het opnieuw vol aan de bak wanneer Spanje de competitie aanvat tegen Bondgalm-Bos.

 

19:01 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.