09-09-16

Spaans Kwartier - Bondgalm-Bos (6-2)

Na de uitschakeling in de beker opende Spanje het reguliere seizoen met een thuiswedstrijd tegen Bondgalm-Bos. In tegenstelling tot een week eerder had Spanje dit keer geen volledige selectie. Het kortstondige bekeravontuur had immers voor blessures gezorgd bij Sven en Ronald. Wel kon Spanje Kenneth en Kevin recupereren.

De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd. Het liet de bal goed rondgaan en brak geregeld gevaarlijk uit. Het duurde niet lang vooraleer een eerste uitstekende aanval te noteren viel. Johan gaf strak voor vanop rechts en aan de overkant kwam Kevin een fractie van een seconde te laat om de bal in doel te schuiven.

Toch viel er een snelle openingstreffer te noteren. Christof werd vrijgespeeld door Jo K. en schoof beheerst binnen. Enkele minuten later kreeg Christof een tweede unieke mogelijkheid, maar hij was te verrast en schoot de bal van dichtbij naast.

Aan de overzijde was Tim alert op een poging vanop afstand. Tim ranselde de poging van onder de lat. Op het halfuur verdubbelde Kenneth de score na een knappe trap in de verste hoek. Met een 2-0 voorsprong en goed voetbal zocht de thuisploeg de kleedkamer op.

Door de lichte blessure van de nochtans sterk spelende Gunter zag coach Tony zich genoodzaakt enkele positionele wissels door te voeren. Dit leidde in eerste instantie tot een fase waarin de bezoekers de bovenhand hadden, met de aansluitingstreffer tot gevolg.

Op het uur kantelde de partij opnieuw in het voordeel van de thuisploeg en een derde Spaanse treffer volgde al gauw. Kenneth vond Christof in de zestien en de 3-1 stond op het bord. Spanje greep nu Bondgalm naar de keel en dit leverde in een mum van tijd drie doelpunten op. Doelpunten kwamen op naam van Johan, Kenneth en de sterk ingevallen Stijn.

Het slotakkoord was nog wel voor de bezoekers. Op strafschop konden zij milderen tot 6-2. Deze tegentreffer was meteen het laatste wapenfeit uit de wedstrijd. Een verdiende en deugddoende overwinning voor Spanje, dat zo de competitie goed aanvat.

Aanstaande zondag wacht de eerste van twee lastige verplaatsingen. Op bezoek bij Volksunie wordt er traditioneel een sterke match gespeeld, hoewel er zelden punten worden weggekaapt. Brengt dit seizoen daar verandering in? Supporters op post!

 

20:44 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.