13-09-16

Volksunie - Spaans Kwartier (4-1)

Doel: Tim
Verdediging: Jens, Stoffel, Posh, Rob
Middenveld: Jo, Atlas, Jonas, Johan
Aanval: Kevin, Christof

Het wedstrijdbegin is slordig, met weinig kansen en vooral middenveldspel. De eerste kansen zijn voor de thuisploeg, maar onvoldoende om doelman Tim te verschalken. Na ongeveer 20 minuten opent Volksunie de score, maar het doelpunt wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Na deze afgekeurde treffer steekt Spanje voor het eerst de neus aan het venster. Een schot vanuit de tweede lijn van Jo gaat naast. Op het halfuur wordt Johan mooi vrijgespeeld. Johan kan alleen op de doelman afgaan, maar deze brengt redding.

De thuisploeg blijft het overwicht hebben en versiert een nieuwe grote kans wanneer de aanvaller zich mooi vrij speelt. Tim redt echter de meubelen met een knappe safe. Aan de overzijde wordt Kevin diep gestuurd, maar diens voorzet is iets te scherp voor Christof. Even later speelt Jonas zichzelf vrij en legt goed terug op een inlopende Johan. Johan haalt hard uit, maar het schot gaat over.

Het zijn enkele dolle minuten, want nog geen minuut later wordt een hoekschop van de thuisploeg net naast de kruising gekopt en volgt een tweede mogelijkheid, waarbij doelman Tim knap redding brengt op een lastig afgeweken schot. Ondanks tal van mogelijkheden aan weerszijden gaan beide ploegen met 0-0 de rust in.

De tweede helft begint in mineur voor Spanje. Jens ondervindt teveel hinder van zijn ongelukkige val vlak voor het rustsignaal en moet vervangen worden door Hilario. Vlak voor het uur incasseert Spanje een tegentreffer. Spanje is niet van slag en reageert via Jonas. Jonas kan doorgaan op rechts en legt goed terug op Hilario, die van dichtbij de bal niet vol raakt.

Iets voorbij het uur krijgt Spanje een nieuwe tegenslag te verwerken wanneer Posh moet afhaken wegens teveel hinder van de rug. Als gevolg komt Spanje met tien te staan. Volksunie profiteert vrijwel meteen door de 2-0 te scoren. Spanje blijft echter strijden en dit werpt vruchten af. Een kwartier voor tijd wordt Jonas diep gestuurd en werkt hij keurig af. Ondanks de numerieke Spaanse minderheid lijkt het zowaar opnieuw een wedstrijd te worden.

Na 80 minuten wordt Jonas mooi vrijgespeeld na een knappe een-twee met Hilario, maar het schot vanuit een scherpe hoek wordt gered door de doelman, die zo zijn ploeg behoedt voor de gelijkmaker. De hoekschop die erop volgt wordt door Jo van dichtbij over gekopt. Dit had de gelijkmaker moeten zijn.

In de slotminuten kraakt Spanje alsnog. Doelman Tim kan een vrije trap onvoldoende keren en de rebound is voor de ingevallen Volksunie spits. Kort na de 3-1 scoort dezelfde speler een tweede keer, waardoor de eindstand 4-1 wordt.

 

Verslag door Jeroen Horemans

21:53 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.