22-09-16

Harlem Globeshotters - Spaans Kwartier (3-1)

Doel: Tim
Verdediging: Ronald, Rob, Posh, Sven
Middenveld: Ben, Stijn,
Kenneth, Kevin
Aanval: Christof, Johan

Spanje begint erg offensief aan de partij. Er volgen vrijwel meteen enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar de Harlem doelman verhindert een snel doelpunt. Na ongeveer 5 minuten wordt Johan gelanceerd. Hij legt scherp voor doel waarop Christof de bal in doel werkt (1-0). De thuisploeg heeft veel balbezit in de openingsminuten, maar dit levert weinig doelgevaar op.

Na een kwartier voetbal begint de thuisploeg stilaan meer kansen te creëren en duwt het Spanje terug op eigen helft. Ondanks dit gegeven blijft de stand ongewijzigd. Spanje blijft ondertussen vlijmscherp counteren. Johan wordt vrijgespeeld na goed voorbereidend werk van Christof, maar de keeper redt. De rebound die erop volgt, wordt door Kenneth gemist.

In minuut 27 volgt de gelijkmaker. Vanop de linkerflank kan een Harlem speler tot in de Spaanse rechthoek komen en volgt er met een knap schot de gelijkmaker (1-1). De thuisploeg blijft het merendeel van het balbezit houden, maar met uitzondering van het ene doelpunt en enkele kansjes zijn ze nauwelijks gevaarlijk. In de slotminuut van de eerste periode omzeilt de thuisploeg de buitenspelval en wordt de score 2-1. Dit is ook meteen de ruststand.

Spanje begint sterk aan de tweede helft. Na een fraaie individuele actie besluit Ben naast het doel. Na een korte periode zonder uitgespeelde mogelijkheden kapt Kenneth zich knap vrij en legt de bal voor richting de inlopende Kevin. Kevin kan zijn schot niet laag houden, zodat de bal over waait.

Ondanks een aantal andere mogelijkheden wil de bal er niet in voor Spanje. Aan de overzijde lukt dit wel. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal wordt het 3-1 in het voordeel van de Globeshotters. Zo eindigt Spanje de wedstrijd met een nederlaag, na een wedstrijd die duidelijk anders had kunnen uitdraaien.

 

Verslag door Jeroen Horemans

19:48 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.