30-10-16

Young Boys - Spaans Kwartier (5-3)

Na de deugddoende thuisoverwinning tegen Zogge ging Spanje op bezoek bij Young Boys. Young Boys was de nog ongeslagen leider met het maximum van de punten. Door de afwezigheid van Tony kreeg Glenn de touwtjes in handen. Hij zette volgende ploeg neer:

Doel: Bjorn

Verdediging: Ronald, Atlas, Rob, Sven

Middenveld: Kenneth, Jonas, Jo K., Stijn

Aanval: Kevin, Christof

 

Spanje begon geconcentreerd aan de wedstrijd en probeerde de technische vaardige tegenstander het voetballen te beletten door iets in te zakken. Dit zorgde ervoor dat de thuisploeg ondanks veldoverwicht nauwelijks tot kansen kwam. Spanje speculeerde op de counter en kwam zowaar op voorsprong. Stijn zocht en vond Kevin, die meteen de bal scherp voor doel gooide. Aan de tweede paal kon Christof vanuit een erg scherpe hoek fraai afwerken. Een erg mooi doelpunt.

Young Boys ging plots een versnelling hoger spelen en Spanje verloor de grip op de partij. Doelman Bjorn redde eerst nog de meubelen, maar na een razendsnelle counter moest ook hij zich gewonnen geven. Tien minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. Een sublieme combinatie door de centrale as van de Spaanse defensie leidde de 2-1 in.

Spanje gaf zich niet gewonnen en kwam sterk uit de kleedkamer. Een kopbal werd door de doelman gered. Terwijl de wedstrijd terug min of meer in evenwicht was, viel de goal opnieuw aan de kant van Young Boys (3-1). Deze tegentreffer was een domper, maar Spanje bewees mentaal sterk te zijn en bleef goed meevoetballen. Dit leverde ook resultaat op. Jo K. kon doorstoten op rechts en bediende Stijn op maat. De aansluitingstreffer was een feit.

De thuisploeg begon na deze tegentreffer nerveus te acteren en Spanje rook zijn kans. Christof profiteerde optimaal van zwak uitverdedigen en scoorde de gelijkmaker na een mooie rush (3-3).

Een stunt(je) hing in de lucht, ware het niet dat de thuisploeg vrij snel orde op zaken stelde. De Spaanse defensie werd op snelheid gepakt en Bjorn moest zich een vierde keer omdraaien. Een moegestreden Spanje kon geen vuist meer maken en slikte in de slotminuten nog een vijfde tegendoelpunt.

Ondanks het verlies mag Spanje terugblikken op een sterke wedstrijd. Het bracht de leider regelmatig in de problemen en voetbalde zelf op een hoog niveau. Dit niveau vasthouden zou met vier opeenvolgende thuiswedstrijden op het programma moeten leiden tot enkele overwinningen.

Zondag ontvangst Spanje Gouden Leeuw, dat net één plekje hoger in de rangschikking staat. Supporters op post!

 

 

 

19:29 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.