23-11-16

Spaans Kwartier - VK Velle (1-1)

Doel: Tim

Verdediging: Sven, Stoffel, Bjorn en Rob

Middenveld: Ben, Kenneth, Stijn, Jo

Aanval: Johan en Christof

Bankzitters: Kevin, Posh en Hilario

Op zondag 20 november ontvangt Spanje VK Velle. Voor de wedstrijd is het puntenverschil slechts 1 punt. Spanje kan met winst dus over Velle springen naar de 6e plaats.

De bezoekers laten van bij de aftrap zien dat ze beschikken over veel voetballend vermogen. Ondanks de weersomstandigheden proberen ze in de mate van het mogelijke te combineren. Na een kleine tien minuten komt Velle op voorsprong. Een schot uit de tweede lijn verdwijnt, gedragen door de wind, prachtig in de kruising (0-1).

Spanje laat het hoofd niet zakken en forceert enkele minuten later een strafschop. Christof wordt op een foutieve manier het trappen belet in de kleine rechthoek. Johan gaat achter de bal staan, maar de doelman stopt de penalty. Tot ieders verbazing volgt er een herkansing, omdat enkele Velle spelers te vroeg komen ingelopen. Het massale Velle protest haalt uiteraard niks uit. Het is Jo die de tweede elfmeter voor zijn rekening neemt. Helaas raakt diens poging het doelkader, zodat Spanje moet blijven achtervolgen.

Voorbij het halfuur krijgt Spanje een tweede tegenslag te verwerken. Johan grijpt plotseling naar de hamstrings en dit betekent meteen einde wedstrijd. Posh komt Johan vervangen, maar voor rust blijven kansen verder uit.

Ook na rust blijft verzorgd combinatievoetbal vrijwel onmogelijk door de hevige wind. De wedstrijd verzandt stilaan in een opeenstapeling van duels, middenveldspel en verloren ballen.

In de laatste fase van de wedstrijd begint Spanje meer risico's te nemen, maar scoren lukt vooralsnog niet. Terwijl Velle een unieke kans op de 0-2 laat liggen, krijgt ook Spanje enkele kansjes, maar de echte kwaliteit ontbreekt in deze partij. In het slotkwartier besluit coach Tony om joker Hilario in te brengen. Hilario zorgt meteen voor doelgevaar via een tweetal gevaarlijke corners, die door de wind voor paniek zorgen bij de Velle defensie.

Diep in de extra tijd zorgt een nieuwe indraaiende hoekschop alsnog voor de gelijkmaker. De corner van Hilario wordt door de doelman onhandig in eigen doel verwerkt, waardoor Spanje in extremis een punt uit de brand sleept.

 

Verslag met dank aan Jeroen Horemans

11:50 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.