03-12-16

Spaans Kwartier - Koninckshof (2-3)

Doel: Bjorn

Verdediging: Atlas, Ronald, Rob en Sven

Middenveld: Stijn, Jo, Kevin, Kenneth, Ben

Aanval: Christof

Reserven: Jonas, Posh, Jens, Stoffel, Tim

Zondag 27 november staat de geladen derby Spanje - Koninckshof op het programma. Onder toezien van een hele rist supporters krijgt Spanje al na twee minuten een treffer te slikken. Een verre inworp gaat over alles en iedereen heen en kan van dichtbij eenvoudig worden binnengekopt. Koninckshof speelt in deze openingsfase simpelweg een tempo te hoog voor de thuisploeg.

Nog voor het half uur valt ook de 0-2 na een ongelukkige tussenkomst in de Spaanse achterhoede. Na deze tweede tegentreffer begint Spanje stilaan wakker te worden en worden er plots wel kansen afgedwongen. In het slotkwartier van de eerste periode neemt de thuisploeg resoluut de bovenhand. Dit levert kort voor rust de aansluitingstreffer op via Rob (1-2). Een poging van dichtbij van Christof strandt op de lat, maar in de rebound weet Rob te scoren. Het laatste wapenfeit in de eerste helft is het uitvallen van Kevin. Ongelukkig neerkomen doet de wedstrijd van Kevin meteen eindigen. Jonas komt hem vervangen.

Na de pauze blijft Spanje de dominante ploeg. De kampioen moet het spel van Spanje ondergaan. Ondanks het goede spel blijft de Spaanse gelijkmaker uit. Na driekwart wedstrijd speelt plots de scheidsrechter een (negatieve) hoofdrol. Hij fluit een onterechte fout, waarop Atlas, die de vermeende overtreding beging, de bal uit frustratie wegtrapt. Deze domme, maar begrijpelijke reactie kost hem een tweede geel en de uitsluiting.

Met een mannetje minder moet Spanje de wedstrijd zien uit te spelen. Gek genoeg lijdt het spel er niet onder. Integendeel, Spanje scoort tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Stijn zet zich knap door en verschalkt op een slinkse manier de doelman door de bal vanuit een erg scherpe hoek in doel te schuiven. Spanje zet vervolgens alles op alles om het ene punt thuis te houden.

De slotminuut van de wedstrijd is er echter teveel aan. Een verre trap van de doelman wordt spijtig genoeg in doel verwerkt wat uiteindelijk een zure en onverdiende nederlaag oplevert. Na een knappe wedstrijd tegen een sterke tegenstander blijft Spanje met lege handen achter.

Zondag wacht de verplaatsing naar Pulsh en zal er opnieuw om de drie punten gestreden worden. Supporters op post!

 

Verslag met dank aan Jeroen Horemans

15:05 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.