08-12-16

Pulsh - Spaans Kwartier (1-3)

Doel: Tim

Verdediging: Gunter, Sven (25' Kenneth), Posh, Robby (70' Hilario)

Middenveld: Ben, Atlas, Jonas, Stijn

Aanval: Jens, Christof

 

Zonder een handvol afwezigen trok Spanje voor de derde keer op korte tijd naar de kunstgrasvelden van Nieuwkerken. Met een geïmproviseerde defensie onder leiding van Gunter opende Spanje de partij op een spekgladde ondergrond. Een laagje ijs bovenop het kunstgras zorgden regelmatig voor 'Bambi on Ice' taferelen.

De thuisploeg had schijnbaar het minste moeite met de omstandigheden en kwam al in de openingsminuten op voorsprong. Spanje had het moeilijk in deze fase en kon te weinig druk op de bal zetten. Doelman Tim voorkwam gelukkig een snelle tweede tegentreffer.

Net voorbij het kwartier leverde de eerste goede Spaanse aanval meteen de gelijkmaker op. Atlas kreeg tijd en ruimte om vanop links een scherpe voorzet te trappen. De Pulsh doelman grabbelde (niet voor het laatst) knullig naar de bal en Christof moest z'n voet maar tegen de bal zetten (1-1).

Nauwelijks twee minuten later kwam Spanje op voorsprong. Opnieuw lag Atlas aan de basis van het doelpunt. Een prima voorzet werd door Jens met links in één tijd in doel geduwd. Een mooie treffer zorgde zo voor een Spaanse voorsprong bij de rust.

In de tweede periode was Spanje heer en meester. De zon had het laagje ijs inmiddels doen smelten, waardoor de grasmat pas echt goed combinatievoetbal toeliet. De gelegenheidsdefensie van Spaans Kwartier bleef ondertussen foutloos spelen, terwijl het duo Ben en Stijn centraal domineerde.

Na een uur voetbal viel plots de 1-3. Atlas lanceerde een zoveelste scherpe voorzet en deze ging over de doelman aan de verste paal binnen. Opnieuw zag de Pulsh doelman er hier allesbehalve goed uit.

Tijdens het slotkwartier versierde Spanje nog meerdere kansen om de score uit te breiden, maar Christof faalde tot drie maal toe oog in oog met de doelman. Ook de ingevallen Hilario had nog een dot van een kans, maar hij kraakte zijn schot. Zo bleef na 90 minuten de score 1-3 en kon Spanje vrij eenvoudig de drie punten mee naar huis nemen.

Aanstaande zondag wacht de immer lastige verplaatsing naar Were Di. Een nieuwe overwinning kan Spanje zowaar richting top-5 duwen. Supporters op post!

 

 

 

19:14 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.