27-12-16

Bondgalm-Bos - Spaans Kwartier (1-4)

In de laatste wedstrijd van 2016 mocht Spanje op bezoek bij Bondgalm-Bos. Gezien de lage ranking van de thuisploeg was Spanje de favoriet voor de drie punten. Het kon bovendien Johan recuperen, maar miste wel twee andere sterkhouders, met name Ben en Posh.

Doel: Tim

Verdediging: Ronald, Rob, Stoffel, Sven

Middenveld: Atlas, Jo K, Jonas, Kenneth

Aanval: Johan, Christof

Bankzitters: Bjorn, Jens

De wedstrijd begon in een gezapig tempo, waarbij Spanje al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Een hoekschop van Johan werd goed binnengekopt door Jo K. Echt inspireren deed deze treffer niet. Spanje versierde nog wel enkele kansen, maar sprong hier te slordig mee om. Aan de overzijde moest doelman Tim slechts één maal gevat tussenbeide komen. Een logische 0-1 voorsprong was het gevolg.

Na de rust verwaterde de partij zowaar nog meer. Het Spaanse niveau daalde zienderogen en de thuisploeg kwam hierdoor beter in de wedstrijd. De gelijkmaker op het uur was zelfs verdiend te noemen.

De tegentreffer deed Spanje alsnog ontwaken uit de winterslaap. In het laatste halfuur van de wedstrijd kwamen de vlotte combinaties plotseling wel op de mat. In een tijdsbestek van tien minuten werd de score uitgediept tot 1-4. Atlas kon twee maal centeren vanop links en deze werden binnengewerkt door respectievelijk Kenneth en Jens. Het vierde doelpunt was een voorzet van Johan die via een Bondgalm-Bos been in doel verdween.

Ondanks een slappe wedstrijd maakte Spanje vrij eenvoudig komaf met Bondgalm-Bos. Het kan zich nu toeleggen op de eindejaarsperiode. Rendez-vous is er op zondag 8 januari. In Stadio Hilario zal men Volksunie ontvangen. Supporters op post!

14:37 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-12-16

Prettige eindejaarsfeesten!

2016 loopt stilaan op zijn einde, tijd dus om te beginnen vooruitkijken naar een fantastisch 2017.

Stip alvast deze datums aan in jullie agenda:

  • zondag 8 januari

In de eerste wedstrijd na nieuwjaar komt Volksunie op bezoek. Dit betekent meteen een rechtstreeks duel voor de vijfde plek in de rangschikking.

Na afloop van de wedstrijd zullen er warme en koude hapjes geserveerd worden voor spelers en supporters. In combinatie met 'Bier van de Maand' La Chouffe zal dit zeer gesmaakt worden.

  • zondag 30 april

Dit seizoen zal de traditionele fietstocht starten vanop eigen bodem. Na de laatste competitiewedstrijd tegen Were Di zal Spanje in groep de wegen onveilig maken. Meer details volgen uiteraard te zijner tijd.

 

Het bestuur wenst alle spelers, supporters en sympathisanten fijne kerstdagen en een spetterend eindejaar!

 

13:07 Gepost door Webmaster in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-12-16

VK Were Di - Spaans Kwartier (4-1)

Met een waslijst aan afwezigen inclusief coach Tony trok Spanje naar Stekene voor het treffen tegen Were Di. T2 Glenn kwam met volgende geïmproviseerde opstelling op de proppen:

Doel: Tim

Verdediging: Gunter, Bjorn, Stoffel, Jens

Middenveld: Posh, Rob, Jo K, Ben

Aanval: Ronald, Christof

Bankzitters: Hilario, Raf, Robby

In een kansarme eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. De thuisploeg had misschien iets meer balbezit, maar tot grote mogelijkheden leidde dit niet. Spanje daarentegen kon moeilijk een vuist maken en miste duidelijk kwaliteit door het ontbreken van zoveel spelers. Na een slaapverwekkende eerste 45 minuten eindigde de eerste helft zoals het begonnen was (0-0).

De tweede helft vielen er gelukkig iets meer kansen te noteren. De thuisploeg brak een aantal keer gevaarlijk door en een eerste dot van een kans werd gemist. Het was slechts uitstel, want de 1-0 volgde alsnog. Een Were Di speler kon te makkelijk door de Spaanse defensie wandelen en liet doelman Tim kansloos (1-0).

De Spaanse gelijkmaker kwam er voorlopig niet. Spits Christof stond te vaak te geïsoleerd vooraan, terwijl het middenveld de ruimtes steeds moeilijker kon belopen. Were Di rook bloed en kon in een mum van tijd de score uitdiepen tot 3-0.

Via een benutte strafschop omgezet door Ben kwam de spanning nog even in de wedstrijd. Dit was echter van korte duur, want niet veel later scoorde de thuisploeg de 4-1 . Deze treffer deed de wedstrijd dood bloeden. Spanje wou wel, maar kon niet en voor de thuisploeg hoefde het niet meer.

Spanje speelde wellicht zijn zwakste partij van het seizoen en kon nooit aanspraak maken op de zege. Het gemis van een resem vaste waarden zal hier allicht veel mee te maken hebben. Hopelijk kan men een aantal spelers recupereren en het jaar 2016 met een positieve noot afsluiten door een zege op Bondgalm-Bos.

 

 

18:37 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-12-16

Pulsh - Spaans Kwartier (1-3)

Doel: Tim

Verdediging: Gunter, Sven (25' Kenneth), Posh, Robby (70' Hilario)

Middenveld: Ben, Atlas, Jonas, Stijn

Aanval: Jens, Christof

 

Zonder een handvol afwezigen trok Spanje voor de derde keer op korte tijd naar de kunstgrasvelden van Nieuwkerken. Met een geïmproviseerde defensie onder leiding van Gunter opende Spanje de partij op een spekgladde ondergrond. Een laagje ijs bovenop het kunstgras zorgden regelmatig voor 'Bambi on Ice' taferelen.

De thuisploeg had schijnbaar het minste moeite met de omstandigheden en kwam al in de openingsminuten op voorsprong. Spanje had het moeilijk in deze fase en kon te weinig druk op de bal zetten. Doelman Tim voorkwam gelukkig een snelle tweede tegentreffer.

Net voorbij het kwartier leverde de eerste goede Spaanse aanval meteen de gelijkmaker op. Atlas kreeg tijd en ruimte om vanop links een scherpe voorzet te trappen. De Pulsh doelman grabbelde (niet voor het laatst) knullig naar de bal en Christof moest z'n voet maar tegen de bal zetten (1-1).

Nauwelijks twee minuten later kwam Spanje op voorsprong. Opnieuw lag Atlas aan de basis van het doelpunt. Een prima voorzet werd door Jens met links in één tijd in doel geduwd. Een mooie treffer zorgde zo voor een Spaanse voorsprong bij de rust.

In de tweede periode was Spanje heer en meester. De zon had het laagje ijs inmiddels doen smelten, waardoor de grasmat pas echt goed combinatievoetbal toeliet. De gelegenheidsdefensie van Spaans Kwartier bleef ondertussen foutloos spelen, terwijl het duo Ben en Stijn centraal domineerde.

Na een uur voetbal viel plots de 1-3. Atlas lanceerde een zoveelste scherpe voorzet en deze ging over de doelman aan de verste paal binnen. Opnieuw zag de Pulsh doelman er hier allesbehalve goed uit.

Tijdens het slotkwartier versierde Spanje nog meerdere kansen om de score uit te breiden, maar Christof faalde tot drie maal toe oog in oog met de doelman. Ook de ingevallen Hilario had nog een dot van een kans, maar hij kraakte zijn schot. Zo bleef na 90 minuten de score 1-3 en kon Spanje vrij eenvoudig de drie punten mee naar huis nemen.

Aanstaande zondag wacht de immer lastige verplaatsing naar Were Di. Een nieuwe overwinning kan Spanje zowaar richting top-5 duwen. Supporters op post!

 

 

 

19:14 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-12-16

Spaans Kwartier - Koninckshof (2-3)

Doel: Bjorn

Verdediging: Atlas, Ronald, Rob en Sven

Middenveld: Stijn, Jo, Kevin, Kenneth, Ben

Aanval: Christof

Reserven: Jonas, Posh, Jens, Stoffel, Tim

Zondag 27 november staat de geladen derby Spanje - Koninckshof op het programma. Onder toezien van een hele rist supporters krijgt Spanje al na twee minuten een treffer te slikken. Een verre inworp gaat over alles en iedereen heen en kan van dichtbij eenvoudig worden binnengekopt. Koninckshof speelt in deze openingsfase simpelweg een tempo te hoog voor de thuisploeg.

Nog voor het half uur valt ook de 0-2 na een ongelukkige tussenkomst in de Spaanse achterhoede. Na deze tweede tegentreffer begint Spanje stilaan wakker te worden en worden er plots wel kansen afgedwongen. In het slotkwartier van de eerste periode neemt de thuisploeg resoluut de bovenhand. Dit levert kort voor rust de aansluitingstreffer op via Rob (1-2). Een poging van dichtbij van Christof strandt op de lat, maar in de rebound weet Rob te scoren. Het laatste wapenfeit in de eerste helft is het uitvallen van Kevin. Ongelukkig neerkomen doet de wedstrijd van Kevin meteen eindigen. Jonas komt hem vervangen.

Na de pauze blijft Spanje de dominante ploeg. De kampioen moet het spel van Spanje ondergaan. Ondanks het goede spel blijft de Spaanse gelijkmaker uit. Na driekwart wedstrijd speelt plots de scheidsrechter een (negatieve) hoofdrol. Hij fluit een onterechte fout, waarop Atlas, die de vermeende overtreding beging, de bal uit frustratie wegtrapt. Deze domme, maar begrijpelijke reactie kost hem een tweede geel en de uitsluiting.

Met een mannetje minder moet Spanje de wedstrijd zien uit te spelen. Gek genoeg lijdt het spel er niet onder. Integendeel, Spanje scoort tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Stijn zet zich knap door en verschalkt op een slinkse manier de doelman door de bal vanuit een erg scherpe hoek in doel te schuiven. Spanje zet vervolgens alles op alles om het ene punt thuis te houden.

De slotminuut van de wedstrijd is er echter teveel aan. Een verre trap van de doelman wordt spijtig genoeg in doel verwerkt wat uiteindelijk een zure en onverdiende nederlaag oplevert. Na een knappe wedstrijd tegen een sterke tegenstander blijft Spanje met lege handen achter.

Zondag wacht de verplaatsing naar Pulsh en zal er opnieuw om de drie punten gestreden worden. Supporters op post!

 

Verslag met dank aan Jeroen Horemans

15:05 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |