15-01-17

Spaans Kwartier - Volksunie (3-1)

Volksunie bijbenen op plaats vijf in de rangschikking, dat was de opdracht in de eerste wedstrijd van 2017. Met onze ijzersterke thuisreputatie in gedachten kwam Spanje vol vertrouwen aan de aftrap. Coach Tony verwachte zoals gewoonlijk niks anders dan winst en stel volgend elftal samen:

Doel: Tim

Verdediging: Ronald, Stoffel, Rob, Sven (45' Posh)

Middenveld: Ben, Kenneth, Jo K., Stijn

Aanval: Jens (75' Bjorn), Christof

 

De bezoekers kwamen sterk voor de dag in de openingsfase. De wedstrijd was nauwelijks op gang of de bal lag al op de stip. Doelman Tim ging echter goed plat en hield zo Volksunie van een vroege voorsprong. Het zou overigens niet de laatste redding van Tim worden. Ondanks veldoverwicht voor de bezoekers viel het openingsdoelpunt aan de overzijde. Na een mooie aanval via verschillende stations mocht Jo K. aanleggen met links. Zijn gekruist schot paste perfect in het hoekje (1-0).

Terwijl Volksunie mede door uitstekend keeperswerk van Tim niet tot scoren kwam, bleef Spanje levensgevaarlijk op de o zo geliefde counter. Doelpunten vielen er in de eerste periode niet meer, zodat Spanje met een minimumvoorsprong ging rusten.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. Kenneth zorgde al snel voor de bevrijdende 2-0. Volksunie bleef aandringen, maar was keer op keer onzorgvuldig in de afwerking. Bovendien bleef Tim alles uit zijn doel ranselen. Het zou hem zonder enige discussie de titel 'Man van de Match' opleveren.

In het slotkwartier versierde Spanje nog een strafschop. Stijn ging achter de bal staan, maar zag zijn poging gestuit door de doelman. Spanje en strafschoppen, het blijft dit seizoen een foute combinatie. De 3-0 viel uiteindelijk alsnog. Stijn kon zich enkele minuten na de gemiste penalty goed doorzetten en vond deze keer wel de weg naar doel.

De tegentreffer van Volksunie in de ultieme slotfase was niet meer dan een voetnoot in een boeiende partij voetbal. Door de zege kampeert Spanje nu samen met Volksunie op de vijfde plek in het klassement.

Aanstaande zondag kan Spanje opnieuw revanche nemen, wanneer Harlem Globeshotters op bezoek komt. Supporters op post!

19:30 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.