30-03-17

Cado - Spaans Kwartier (2-4)

Op bezoek bij de buren van Cado wou Spanje komaf maken met een lange negatieve reeks. Voor het eerst in weken kon men nog eens rekenen op voldoende spelers. Coach Tony startte met T2 Glenn in doel en verder maakte Jeroen zijn wederoptreden na lang blessureleed.

Doel: Glenn

Verdediging: Sven, Rob, Jeroen, Bjorn

Middenveld: Ben, Atlas (45' Robby), Posh (35' Jens), Stijn

Aanval: Jo, Kevin

 

Niet voor het eerst dit seizoen kreeg Spanje snel een doelpunt te incasseren. De eerste Cado mogelijkheid was meteen raak. Spanje bleef echter strijdvaardig en kwam langzaam in de wedstrijd. De gelijkmaker van Jeroen viel na goed 20' voetbal weliswaar uit de lucht. Jeroen zette goed door op de rechterflank en verschalkte de doelman met een hard gekruist schot vanop ruime afstand. Een mooie treffer wat voor Jeroen de kers op de taart was van een uitstekende wedstrijd.

Rond het halfuur volgde er een negatieve hoofdrol voor de scheids. Kevin werd duidelijk gehaakt in de zestien, maar de scheids zag er geen fout in. Ondanks de verdiende gelijkmaker ging Spanje toch met een achterstand de rust in. De Cado aanvaller passeerde te makkelijk de Spaanse defensie en liet Glenn kansloos (2-1).

Spanje begon sterk aan de tweede periode. Het samenspel verliep iets vlotter en de strijd op het middenveld werd steeds vaker gewonnen door het machtige centrale duo Ben en Stijn. Na een cross van Jeroen bleef Stijn ijzig kalm in de zestien en schoof de bal in de verste hoek binnen (2-2).

Iets voorbij het uur volgde er opnieuw een cruciale fase. In tegenstelling tot Spanje kreeg de thuisploeg wel een strafschop na een (terechte) overtreding van Rob. Doelman Glenn ontpopte zich niet voor het eerst als penaltykiller en stopte de (zwak getrapte) strafschop.

Deze gemiste kans was voor Spanje het signaal om de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. Een kopbal was Jo spatte uiteen op de dwarsligger, maar de rebound was voor Ben (2-3). Tien minuten later deed Kevin de thuisploeg helemaal dood, door op aangeven van Ben de 2-4 te scoren. Zo eindigde de partij op een verdiende en deugddoende overwinning. De vreugde aan Spaanse zijde was navenant.

 

 

 

20:53 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.