13-04-17

Koninckshof - Spaans Kwartier (5-1)

Doel: Glenn
Verdediging: Ronald (75' Tim), Bjorn, Stoffel, Jeroen
Middenveld: Kenneth, Ben, Jo, Jonas
Aanval: Jens, Kevin

Vorige zondag mocht Spanje op bezoek bij de buren van Koninckshof. De thuisploeg was de week voordien kampioen geworden en dacht Spanje ook wel even opzij te zetten. Niks bleek minder waar.


Onder een stralende lentezon begon Spanje goed georganiseerd aan de wedstrijd. Het hield de linies kort bij elkaar en probeerde de thuisploeg op eigen helft op te vangen. Dit lukte wonderwel; Koninckshof had weliswaar veelal balbezit, maar vond geen oplossingen.


Het Spaanse centrale duo Ben en Jo plamuurden keer op keer de gaten op het middenveld dicht en achterin hield de defensie onder leiding van een solide Ronald en uitblinker Stoffel vrij eenvoudig stand.
Terwijl de thuisploeg duidelijk moeite had met de Spaanse aanpak, kwam Spanje steeds beter uit de verf in de omschakeling. Dit leidde zowaar tot de 0-1. Vanop rechts ging de bal van Jonas naar Kevin, die een infiltrerende Jo vond. Jo passeerde mooi zijn tegenstander en werkte koelbloedig af. Een verrassende Spaanse voorsprong was het resultaat.


In de tweede periode zagen we een identiek wedstrijdbeeld. Het initiatief lag bij de thuisploeg, terwijl Spanje bleef speculeren op de counter. Uit één van de counters kreeg men dé kans op de 0-2. Kevin haalde op links de achterlijn, maar diens voorzet kon net niet vol geraakt worden door Jonas.


Na deze mogelijkheid viel de gelijkmaker aan de overzijde. Doelman Glenn had geen verhaal tegen een hard schot vanop korte afstand. Enkele minuten na deze treffer slikte Spanje een tweede tegentreffer op hoekschop (2-1).


Dit tweede tegendoelpunt deed het licht uit bij Spanje, dat moe gestreden was en stilaan snakte naar het eindsignaal. In de slotfase liep de score nog uit tot 5-1. Aan Spaanse zijde werd vooral de goede teamprestatie onthouden, waarin opnieuw vechtlust en teamspirit getoond werd. Met dit in het achterhoofd moet Spanje in staat geacht worden om een mooi slot te breien aan het seizoen.

22:23 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.