26-09-17

VK Pulsh - Spaans Kwartier (2-3)

Na de pandoering tegen Young Boys mocht Spanje opnieuw afzakken naar de Meesterstraat in Nieuwkerken, dit keer voor het treffen tegen Pulsh. Pulsh was met 1 op 9 niet meteen sterk begonnen aan de competitie.

Spanje zag in laatste instantie Ben afvallen en kwam aan de aftrap met volgend elftal:

Tim, Tom, Posh, Jens, Sven, Simon, Jo K, Mahen, Stijn DR, Kevin en Johan

Bank: Christof, Bjorn, Stoffel

Spanje begon geconcentreerd aan de partij en hield de lines dicht bij elkaar. Hoewel het wedstrijdbegin in evenwicht was, kwam de eerste dreiging toch van Spanje. Na een prima combinatie zette Johan Stijn alleen voor de doelman. Stijn bleef kalm en schoof de bal beheerst binnen. Een vroege Spaanse voorsprong was het gevolg.

De thuisploeg probeerde nu iets meer initiatief te nemen, maar Spanje echt uit verband spelen lukte niet. Enkele dreigende aanvallen eindigden met een sisser. Aan de overzijde viel er eveneens weinig te noteren. Na een actie van Kevin in de vijandige zestien kwam de bal tot bij Johan, maar hij kon het schot niet kadreren. Zo kabbelde de wedstrijd richting het rustsignaal.

Met de inbreng van Christof wou Spanje de voorsprong verdubbelen. Het was echter de thuisploeg dat scherper uit de kleedkamer kwam en de gelijkmaker scoorde. Spanje had het in deze fase van de partij toch even moeilijk, maar herstelde zich gelukkig vrij snel.

Na 70' voetbal viel plots de tweede Spaanse treffer. Johan haalde vernietigend uit aan de rand van het zestienmetergebied en de bal verdween enig mooi in de verste kruising. Een prachtig doelpunt.

De veer bij de thuisploeg leek gebroken en door middel van een strafschop na vermeend handspel, kwam Spanje op een 1-3 voorsprong. De 2-3 diep in blessuretijd was nauwelijks het vermelden waard.

Door de 2-3 winst nam Spanje dit keer wel de drie punten mee uit Nieuwkerken, na een toegegeven weinig sprankelende pot voetbal. Zondag speelt Spanje opnieuw in eigen Stadio Hilario. Tegenstander van dienst is rode lantaarn VK Velle. Een nieuwe driepunter voor eigen publiek zou haalbaar moeten zijn.

20:18 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.