05-10-17

Spaans Kwartier - VK Velle (8-3)

De overwinning in Nieuwkerken zinderde nog na en Spanje was bereid verder te gaan op dit elan. VK Velle was de tegenstander van dienst. Met een groot aantal afwezigen, waren dit de startende elf:

Bjorn, Sven, Jens, Stoffel, Tom, Ben, Jo K, Kevin, Jonas, Johan en Christof

Bank: (polyvalente) Posh en Tim

De eerste helft was een zinderend spektakel met een karrenvracht aan doelpunten. Reeds in de 5de minuut wist Christof de score te openen op aangeven van Johan. Twee minuten later hingen de bordjes alweer gelijk. Een speler van Velle kopte de bal onhoudbaar in de kruising.

In de 12de minuut mocht Jens een bakschot nemen, de bezoekende verdediging had er moeite mee en Christof stond alleen voor doel: 2-1. Johan en Christof waren een geseling voor de verdediging van Velle en vijf minuten later maakte Johan de 3-1.

Het werd even windstil in Stadio Hilario, maar niet voor lang. Christof met zijn derde doelpunt in minder dan 25 minuten(!). Het leek wel een kopie van de 2-1, alleen verlengde Tom de bal deze keer goed met het hoofd. Spanje op rozen, maar het slikte twee minuten later opnieuw een tegentreffer: 4-2.

Het middenveld werd echter gedicteerd door de Spaanse generaals en de bal ging vlot van voet naar voet. Na een afvallende corner, veroverde Christof de bal op de rand van de zestien en stifte deze enig mooi over de doelman, die enkel maar kon toekijken hoe de bal achter hem in het net belandde: 5-2 (voor wie niet meer kan volgen).

We zaten op vijf minuten van de rust toen Jonas één van zijn kenmerkende, gevaarlijke voorzetten trapte. Ook deze mocht de keeper uit zijn netten vissen: 6-2. Johan bekroonde kort daarna zijn sterke eerste helft met een tweede doelpunt op aangeven van Jo K: 7-2. Eindelijk rust.

Spanje had zijn zaken op orde en Posh verving Jens bij de rust. Bij de start van de tweede helft kregen we echter een totaal ander spelbeeld. De Spaanse armada van de eerste helft leek wel een zinkende sloep. VK Velle kwam sterk uit de kleedmaker met de intentie de scheve situatie nog recht te trekken, wat leidde tot veel nervositeit in de Spaanse rangen.

Na vijf minuten stond het 7-3. We noteren nog een resem kansen voor Velle: vrije trap op de lat, bal op de paal en een paar uitstekende reddingen van Bjorn hielden Spanje recht. Voetballen zat er echter niet meer in, veel balverlies en slecht wegwerken waren de sleutelwoorden van de tweede helft.

Spanje kon zijn ruime bonus behouden en in de laatste minuut kon Johan zijn derde goal van de ochtend maken: 8-3. Tim stond te popelen om in te vallen, maar werd geen speelminuten gegund.

Een ijzersterke eerste helft zorgde dat de buit bij de rust al binnen was, maar de tweede helft gaf stof tot nadenken. Klus geklaard en de drie punten bleven thuis. Volgende zondag ontvangen we de buren van Koninckshof voor de 9170-derby.

 

Verslag met dank aan Jonas Van Duyse

20:33 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.