09-10-17

Spaans Kwartier - FC Koninckshof (5-4)

Voor de derby tegen FC Koninckshof hadden de selectieheren Glenn en Tony een overschot aan spelers. Maar liefst 19 spelers tekenden present voor deze topper. Om iedereen tevreden te houden, lieten Jonas en Sven (beiden met kleine kwaaltjes) de wedstrijd aan zich voorbij gaan waardoor er 17 spelers beschikbaar waren:

Basis: Tim, Tom, Jens, Rob, Ben, Simon, Stijn VP, Stijn DR, Kevin, Christof en Johan

Bank: Bjorn, Posh, Stoffel, Jo K, Maarten

Spanje startte lamlendig aan de partij en dat resulteerde al snel in een vroeg tegendoelpunt. Zowel Tim als Rob hadden de intentie om een lange bal van Koninckshof te onderscheppen, maar Rob kopte ongelukkig in de voeten van de FCK-spits die de bal in het lege doel deponeerde: 0-1 na enkele minuten voetbal.

Voetballend kwam Spanje er niet goed uit, maar ze konden wel rekenen op de snelheid van hun spitsen. Aan de overzijde had de verdediging van FCK ook alle moeite van de wereld met een lange bal van Spanje. Christof kwam zo alleen voor de keeper, hij was niet zelfzuchtig en presenteerde Johan de 1-1.

Koninckshof heerste op het middenveld en Spanje bleef moeite hebben met de lange ballen. Aan de rand van het zestienmetergebied mocht een FCK-speler vrij aanleggen en zo de 1-2 makkelijk binnentrappen. Niet veel later werd er wederom slap verdedigd. Vanop de linkerflank dribbelde een tegenstrever voorbij een drietal Spaanse pionnen de zestien binnen. Zijn voorzet werd door een Spaanse verdediger weggewerkt in de voeten van Tom, die de bal ongelukkig terug voor doel bracht. Het werd een koud kunstje voor de gevolgde spits: 1-3.

Nog voor het halfuur leek de situatie helemaal hopeloos te worden, nadat een hoge bal wederom slecht werd weggewerkt. Deze keer kwam de rechterflank van FCK goed naar binnen en scoorde de 1-4. Spanje kon daarna toch even kamperen op de helft van de tegenstander en kreeg vanop ruime afstand een vrije trap toegekend. Stijn VP ging achter de bal staan en zijn schot verdween hard en strak in de rechterhoek. Door dit mooie doelpunt kon Spanje even ademhalen: 2-4.

Johan bracht nog een paar keer gevaar door zich op de flank goed door te zetten. Zijn prima voorzet kon niet worden afgemaakt door Christof. Tien minuten later was Johan daar weer, hij ging alleen op de keeper af, maar besloot naast. In deze actie blesseerde hij zich en moest noodgedwongen het veld verlaten voor Maarten.

Met het rustsignaal in zicht, was het Koninckshof dat nog het dichtst bij een doelpunt kwam. Een afvallende corner werd hard op doel getrapt, Jens stak er zijn been tussen en de bal week met wat geluk af op de dwarsligger. Ruststand: 2-4.

Jens bleef in de kleedkamer, terwijl Stoffel zich opmaakte voor de 2de helft. Daarin kregen we een volledig ander spelbeeld dan in de eerste helft. Spanje domineerde en kon de tegenstander goed vastzetten. Er werden meer duels gewonnen en na een mooie individuele actie van Stijn VP op het middenveld, bediende hij zijn schoonbroer in spé Stijn DR. Deze kon net voor de keeper aan de bal en maakte het al vallend knap af: 3-4 na amper 6 minuten in de tweede helft.

Het doelpunt zorgde voor een vertrouwensboost. In de 55ste minuut resulteerde dat in een corner die Ben rechtstreeks op doel trapte. De doelman had hier de nodige moeite mee en werkte de bal in de voeten van Rob. De 4-4 hing tegen de touwen!

De scheve situatie werd helemaal rechtgezet in minuut 58, toen wederom Stijn VP en Stijn DR elkaar vonden. Stijn DR wurmde zich voorbij de verdediging alvorens staalhard de 5-4 binnen te trappen. Spanje een delirium nabij!

Achteraan werden de rangen goed gesloten en Glenn en Tony bleven de spelers motiveren om collectief hoog druk te zetten, wat het middenveld uitstekend bleef doen. Dat resulteerde in verscheidene (halve) kansen. We noteren de tweede grootste kort na elkaar in minuut 67’ en 68’: de hardwerkende Maarten met een mooie lob van op een 20 meter die tegen het doelhout strandde en Christof die oog in oog kwam te staan met de bezoekende doelman.

Ondertussen waren Posh en Jo K ingekomen voor Kevin en Christof.  Spanje had de match al kunnen dood maken, maar liet dit na, waardoor de tegenstander er in bleef geloven. Het werd even spannend toen een speler van Koninckshof opdook voor het Spaanse doel en Tim klopte. Gelukkig was er Rob met de redding op de lijn. Nog enkele corners voor de tegenstander die deze keer wel goed werden weggewerkt en de Spaanse overwinning was binnen.

Een pluim voor de tweede helft en vooral voor de werkethiek die werd geëtaleerd. Niet iedereen wordt genoemd in het verslag, eigenlijk onterecht want collectief gezien was de tweede helft het beste wat we dit seizoen al hebben gezien. Ben, Simon, Jens, Stoffel, Kevin, Tom, Tim, polyvalente Posh en Jo K hun bijdrages mogen zeker niet onderschat worden.

Sven, Jonas, Mahen en de rest van de Spaanse tifosi zagen dat goed het was en nuttigden een drankje (al dan niet alcoholisch) met de spelers op de geweldige overwinning. Of er volgende week op Volksunie weer een grote spelersopkomst is, zullen we pas vrijdagavond weten, maar supporters kunnen er nooit teveel zijn!

 

Verslag met dank aan Jonas Van Duyse

20:16 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Nen dikken PROFICIAT mannen !!!!
Wel raar dat het na de 2-4 terug 1-4 werd net voor de rust ??????

Gepost door: Pascal Braem | 09-10-17

De commentaren zijn gesloten.