19-10-17

Volksunie - Spaans Kwartier (5-2)

Na twee thuismatchen konden de Spaanse spelers en staf de wagen nog eens bovenhalen voor een verplaatsing te Nieuwkerken. VK Volksunie was de geduchte tegenstander. Spanje kon hier al een paar keer goed voetbal brengen, maar kon steeds met lege handen naar huis. Om dit euvel uit de wereld te helpen, kozen Tony en Glenn voor volgende selectie:

Basis: Bjorn, Tom, Jens, Stoffel, Ben, Simon, Stijn VP, Jonas, Stijn DR, Christof en Maarten.

Bank: Kevin, Rob, Sven en Atlas

Het wedstrijdbegin was van beide partijen rommelig. Combinaties waren nauwelijks te bespeuren en Volksunie maakte het Spanje knap lastig door goed druk te zetten. Veel duels en lange ballen tekende het eerste kwartier.

Het waren toch de blauwzwarten die mochten zegevieren na een doelpunt van Maarten. De Volksunie-verdedigers hadden moeite met een lange bal, Maarten bleef goed druk zetten en kwam daardoor in scoringspositie: 0-1. Daarna kende de scheidsrechter (na een al dan niet overtreding) een vrije trap toe aan Volksunie. Vanop de rand van de zestien verdween de bal mooi in de kruising. Volksunie werd de betere ploeg en Spanje moest het spel ondergaan.

Na een trekfout van Tom in de zestien ontstond er enige discussie. De scheids legde het spel stil terwijl de Spaanse aanvallers al aan de overkant waren. Conclusie: hij kan niet fluiten wat hij niet ziet en we kregen een vrije trap voor Spanje. In een volgende actie kwam Bjorn ongelukkig in contact met de spits van Volksunie en moest hij gewisseld worden voor Tim. Jens kon daarna op een corner nog twee maal redding brengen op de lijn, maar dat was uitstel van executie.

Een counter kwam Spanje duur te staan, de thuisspeler kon vanop de rand van de zestien hard uithalen. Deze keer kwam de bal centraal, maar Tim had er moeite mee en via hem verdween de bal in doel: 1-2, tevens de ruststand.

De tweede helft kwam Spanje beter aan voetballen toe. De bal ging goed van voet naar voet en dat resulteerde ook in een doelpunt: 2-2. Maarten werd vrijgespeeld op de linkerflank en bracht de bal hoog voor doel naar de tweede paal. Daar stond Stijn VP, die bal in één tijd tegen de netten knalde.

Spanje voelde dat er meer in zat, via een mooie combinatie werd Jonas vrijgespeeld op de rechterflank. Hij vond Simon voor doel, maar deze kon niet besluiten. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Een kort genomen hoekschop werd voorgebracht, Spanje verloor twee maal het kopduel en de bal verdween in doel: 3-2.

De fase daarna werd een miscommunicatie tussen Tim en Sven afgestraft door de tegenstander die de bal in het lege doel kon leggen. Af en toe kon Spanje nog eens prikken, Christof kwam nog een paar keer dicht bij een doelpunt, maar Volksunie maakte de klus af: 5-2.

De score zegt niet alles over het wedstrijdbeeld. Sommige doelpunten werden knullig geïncasseerd en met wat meeval maken we een goaltje meer. Volgend weekend kunnen de Spaanse troepen even rusten, ze zijn vrij. Uitslapen, ontbijt op bed, een fikse bosloop, het zijn maar enkele ideeën indien u zich zou vervelen van 10u tot 12u.

 

Verslag met dank aan Jonas Van Duyse

19:42 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.