31-10-17

Spaans Kwartier - VK Zogge (4-2)

De dag kon niet beter beginnen dan met een stralende herfstzon en Stijn VP die fier aankondigde vader te worden voor de tweede maal. Coach Tony kon opnieuw beroep doen op een ruime spelerskern. Hij veranderde van systeem en koos voor een 4-4-2 opstelling, gezien de vele tegengoals dat Spanje de voorbije matchen te incasseren kreeg.

Ondanks een mindere tweede helft vorige week kreeg doelman Tim het vertrouwen. Op de rechtsachter mocht Jeroen, terug uit blessure, zijn vertrouwde positie innemen en aan de overzijde stond de man met de baard, die de tegenstander feller kan verblinden dan de opkomende zon: Stoffel. Deze twee heren kregen versterking van Rob, onder het leidende oog van onze ouwe getrouwe kapitein Sven.

Mahen mocht dartelen over de linkerflank, terwijl de polyvalente Posh de rechterzijde voor zijn rekening nam. In het centrum vonden we het onuitgegeven duo Jo en Johan terug. Zij moesten onze spitsen Maarten en Christof in stelling brengen. Op de bank zaten Ben, Stijn DR, Bjorn, Tom en Jens ongeduldig te wachten om in te vallen. In laatste instantie verving Tom de in extremis uitgevallen Atlas.

De eerste doelrijpe kans komt er aan de kant van Spanje. Christof wordt diep gestoken en probeert een ver uitgekomen doelman te lobben, maar zijn poging gaat voorlangs. Ook het tweede doelgevaar is van Spaanse makelij, met Johan die zich kan doorzetten. Ook deze poging vliegt langs de verkeerde kant van het doel. Beetje bij beetje komt VK Zogge in de wedstrijd zonder echt doelgevaar te creëren.

Een voorzetschot dreigt achter onze Spaanse goalie onder de lat binnen te vallen, maar kan nog net met de vingertoppen op de dwarsligger geduwd worden. De rebound voor een open doelmond wordt onbegrijpelijk opnieuw tegen de lat getrapt en weg kans voor VK Zogge. Dit had altijd de 0-1 moeten zijn...

Even later is de 1-0 wel een feit, wanneer Christof een slecht weggewerkte corner in doel wil trappen. Zijn schot dreigt voorlangs te gaan, maar gelukkig staat Maarten op de juiste plaats om de bal alsnog achter de doellijn te deviëren. Bijna volgt de 2-0 wanneer de ingevallen Stijn DR de bal tegen de paal trapt.

Met de rust in zicht begeven zich al enkele supporters naar de kantine om zich te laten bedienen door het olijke duo Kevin en Kevin. Deze zien echter niet dat de bezoekers in de laatste minuten langszij komen. Sven probeert een voorzet weg te koppen, maar kan de bal onvoldoende raken. Een vrijgelaten Zogge speler kan de bal simpel binnen duwen aan de tweede paal; 1-1 is de ruststand en niet helemaal onverdiend.

Spanje start de tweede helft met Ben ten koste van een verdienstelijk spelende Stoffel. Al snel valt het tweede doelpunt voor Spanje. Ben, rennend over het middenveld als een jong veulen, steekt de bal diep en deze lijkt onderschept te worden. De Zogge verdediger trapt echter onbegrijpelijk naast de bal en deze belandt zo in de voeten van Maarten, die aan de rand van de grote rechthoek alle tijd heeft. Wanneer de bezoekende doelman op hem komt afgestormd, kapt Maarten hem mooi uit en legt hij de bal in het mandje (2-1).

Toch komt Zogge opnieuw op gelijke hoogte. Na de voorafgaande parade van doelman Tim, wordt de corner verlengd, opnieuw voor doel gegeven en kan er van dichtbij staalhard binnengekopt worden. De bordjes weer gelijk en alles te herdoen.

Een aantal twijfelachtige buitenspelsituaties worden ten nadele van Spanje gefloten en de wedstrijd gaat het laatste kwartier in. Alweer Ben vindt met een splijtende pas Christof, die zich goed vrij heeft gelopen en in één tijd overhoeks binnen trapt. Mooi doelpunt, wat voor de 3-2 zorgt.

In de slotfase zien we langs de lijn een altijd enthousiaste Tom zich opwarmen. Hij wordt als laatste troef uitgespeeld en komt in de plaats van de moegestreden Sven, die een sterke partij achter de rug heeft. De vreugde is echter van korte duur, als blijkt dat Tom niet ingevuld werd op het wedstrijdblad en daardoor niet mag spelen. Ondanks deze kleine teleurstelling komt er een lach op diens gezicht wanneer de spelers hem troosten met een groepsknuffel.

De wedstrijd lijkt op 3-2 te eindigen, maar enkele minuten voor tijd beslist een diepe bal op Christof er anders over. Onze topschutter blijft ijzig kalm en trapt zijn tweede van de wedstrijd tegen de netten. De 4-2 overwinning, waarbij alle Spaanse doelpunten uit dezelfde familie komen, is een feit. Deze mooie teamprestatie levert Spanje bovendien een fraaie 3e plaats op in het klassement.

Volgende week staat opnieuw een thuiswedstrijd gepland. Elversele, dat Spanje in augustus uit de beker wipte, komt voor de tweede keer dit seizoen op bezoek. De supporters en het bestuur verwachten niks anders dan sportieve revanche...

 

Verslag met dank aan Tim Adriaens

20:32 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.