31-10-17

Spaans Kwartier - VK Zogge (4-2)

De dag kon niet beter beginnen dan met een stralende herfstzon en Stijn VP die fier aankondigde vader te worden voor de tweede maal. Coach Tony kon opnieuw beroep doen op een ruime spelerskern. Hij veranderde van systeem en koos voor een 4-4-2 opstelling, gezien de vele tegengoals dat Spanje de voorbije matchen te incasseren kreeg.

Ondanks een mindere tweede helft vorige week kreeg doelman Tim het vertrouwen. Op de rechtsachter mocht Jeroen, terug uit blessure, zijn vertrouwde positie innemen en aan de overzijde stond de man met de baard, die de tegenstander feller kan verblinden dan de opkomende zon: Stoffel. Deze twee heren kregen versterking van Rob, onder het leidende oog van onze ouwe getrouwe kapitein Sven.

Mahen mocht dartelen over de linkerflank, terwijl de polyvalente Posh de rechterzijde voor zijn rekening nam. In het centrum vonden we het onuitgegeven duo Jo en Johan terug. Zij moesten onze spitsen Maarten en Christof in stelling brengen. Op de bank zaten Ben, Stijn DR, Bjorn, Tom en Jens ongeduldig te wachten om in te vallen. In laatste instantie verving Tom de in extremis uitgevallen Atlas.

De eerste doelrijpe kans komt er aan de kant van Spanje. Christof wordt diep gestoken en probeert een ver uitgekomen doelman te lobben, maar zijn poging gaat voorlangs. Ook het tweede doelgevaar is van Spaanse makelij, met Johan die zich kan doorzetten. Ook deze poging vliegt langs de verkeerde kant van het doel. Beetje bij beetje komt VK Zogge in de wedstrijd zonder echt doelgevaar te creëren.

Een voorzetschot dreigt achter onze Spaanse goalie onder de lat binnen te vallen, maar kan nog net met de vingertoppen op de dwarsligger geduwd worden. De rebound voor een open doelmond wordt onbegrijpelijk opnieuw tegen de lat getrapt en weg kans voor VK Zogge. Dit had altijd de 0-1 moeten zijn...

Even later is de 1-0 wel een feit, wanneer Christof een slecht weggewerkte corner in doel wil trappen. Zijn schot dreigt voorlangs te gaan, maar gelukkig staat Maarten op de juiste plaats om de bal alsnog achter de doellijn te deviëren. Bijna volgt de 2-0 wanneer de ingevallen Stijn DR de bal tegen de paal trapt.

Met de rust in zicht begeven zich al enkele supporters naar de kantine om zich te laten bedienen door het olijke duo Kevin en Kevin. Deze zien echter niet dat de bezoekers in de laatste minuten langszij komen. Sven probeert een voorzet weg te koppen, maar kan de bal onvoldoende raken. Een vrijgelaten Zogge speler kan de bal simpel binnen duwen aan de tweede paal; 1-1 is de ruststand en niet helemaal onverdiend.

Spanje start de tweede helft met Ben ten koste van een verdienstelijk spelende Stoffel. Al snel valt het tweede doelpunt voor Spanje. Ben, rennend over het middenveld als een jong veulen, steekt de bal diep en deze lijkt onderschept te worden. De Zogge verdediger trapt echter onbegrijpelijk naast de bal en deze belandt zo in de voeten van Maarten, die aan de rand van de grote rechthoek alle tijd heeft. Wanneer de bezoekende doelman op hem komt afgestormd, kapt Maarten hem mooi uit en legt hij de bal in het mandje (2-1).

Toch komt Zogge opnieuw op gelijke hoogte. Na de voorafgaande parade van doelman Tim, wordt de corner verlengd, opnieuw voor doel gegeven en kan er van dichtbij staalhard binnengekopt worden. De bordjes weer gelijk en alles te herdoen.

Een aantal twijfelachtige buitenspelsituaties worden ten nadele van Spanje gefloten en de wedstrijd gaat het laatste kwartier in. Alweer Ben vindt met een splijtende pas Christof, die zich goed vrij heeft gelopen en in één tijd overhoeks binnen trapt. Mooi doelpunt, wat voor de 3-2 zorgt.

In de slotfase zien we langs de lijn een altijd enthousiaste Tom zich opwarmen. Hij wordt als laatste troef uitgespeeld en komt in de plaats van de moegestreden Sven, die een sterke partij achter de rug heeft. De vreugde is echter van korte duur, als blijkt dat Tom niet ingevuld werd op het wedstrijdblad en daardoor niet mag spelen. Ondanks deze kleine teleurstelling komt er een lach op diens gezicht wanneer de spelers hem troosten met een groepsknuffel.

De wedstrijd lijkt op 3-2 te eindigen, maar enkele minuten voor tijd beslist een diepe bal op Christof er anders over. Onze topschutter blijft ijzig kalm en trapt zijn tweede van de wedstrijd tegen de netten. De 4-2 overwinning, waarbij alle Spaanse doelpunten uit dezelfde familie komen, is een feit. Deze mooie teamprestatie levert Spanje bovendien een fraaie 3e plaats op in het klassement.

Volgende week staat opnieuw een thuiswedstrijd gepland. Elversele, dat Spanje in augustus uit de beker wipte, komt voor de tweede keer dit seizoen op bezoek. De supporters en het bestuur verwachten niks anders dan sportieve revanche...

 

Verslag met dank aan Tim Adriaens

20:32 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-10-17

Uitnodiging mosselfeest vrijdag 17 november 2017

mossel17.pdf

11:16 Gepost door Webmaster in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-10-17

Volksunie - Spaans Kwartier (5-2)

Na twee thuismatchen konden de Spaanse spelers en staf de wagen nog eens bovenhalen voor een verplaatsing te Nieuwkerken. VK Volksunie was de geduchte tegenstander. Spanje kon hier al een paar keer goed voetbal brengen, maar kon steeds met lege handen naar huis. Om dit euvel uit de wereld te helpen, kozen Tony en Glenn voor volgende selectie:

Basis: Bjorn, Tom, Jens, Stoffel, Ben, Simon, Stijn VP, Jonas, Stijn DR, Christof en Maarten.

Bank: Kevin, Rob, Sven en Atlas

Het wedstrijdbegin was van beide partijen rommelig. Combinaties waren nauwelijks te bespeuren en Volksunie maakte het Spanje knap lastig door goed druk te zetten. Veel duels en lange ballen tekende het eerste kwartier.

Het waren toch de blauwzwarten die mochten zegevieren na een doelpunt van Maarten. De Volksunie-verdedigers hadden moeite met een lange bal, Maarten bleef goed druk zetten en kwam daardoor in scoringspositie: 0-1. Daarna kende de scheidsrechter (na een al dan niet overtreding) een vrije trap toe aan Volksunie. Vanop de rand van de zestien verdween de bal mooi in de kruising. Volksunie werd de betere ploeg en Spanje moest het spel ondergaan.

Na een trekfout van Tom in de zestien ontstond er enige discussie. De scheids legde het spel stil terwijl de Spaanse aanvallers al aan de overkant waren. Conclusie: hij kan niet fluiten wat hij niet ziet en we kregen een vrije trap voor Spanje. In een volgende actie kwam Bjorn ongelukkig in contact met de spits van Volksunie en moest hij gewisseld worden voor Tim. Jens kon daarna op een corner nog twee maal redding brengen op de lijn, maar dat was uitstel van executie.

Een counter kwam Spanje duur te staan, de thuisspeler kon vanop de rand van de zestien hard uithalen. Deze keer kwam de bal centraal, maar Tim had er moeite mee en via hem verdween de bal in doel: 1-2, tevens de ruststand.

De tweede helft kwam Spanje beter aan voetballen toe. De bal ging goed van voet naar voet en dat resulteerde ook in een doelpunt: 2-2. Maarten werd vrijgespeeld op de linkerflank en bracht de bal hoog voor doel naar de tweede paal. Daar stond Stijn VP, die bal in één tijd tegen de netten knalde.

Spanje voelde dat er meer in zat, via een mooie combinatie werd Jonas vrijgespeeld op de rechterflank. Hij vond Simon voor doel, maar deze kon niet besluiten. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Een kort genomen hoekschop werd voorgebracht, Spanje verloor twee maal het kopduel en de bal verdween in doel: 3-2.

De fase daarna werd een miscommunicatie tussen Tim en Sven afgestraft door de tegenstander die de bal in het lege doel kon leggen. Af en toe kon Spanje nog eens prikken, Christof kwam nog een paar keer dicht bij een doelpunt, maar Volksunie maakte de klus af: 5-2.

De score zegt niet alles over het wedstrijdbeeld. Sommige doelpunten werden knullig geïncasseerd en met wat meeval maken we een goaltje meer. Volgend weekend kunnen de Spaanse troepen even rusten, ze zijn vrij. Uitslapen, ontbijt op bed, een fikse bosloop, het zijn maar enkele ideeën indien u zich zou vervelen van 10u tot 12u.

 

Verslag met dank aan Jonas Van Duyse

19:42 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-10-17

Spaans Kwartier - FC Koninckshof (5-4)

Voor de derby tegen FC Koninckshof hadden de selectieheren Glenn en Tony een overschot aan spelers. Maar liefst 19 spelers tekenden present voor deze topper. Om iedereen tevreden te houden, lieten Jonas en Sven (beiden met kleine kwaaltjes) de wedstrijd aan zich voorbij gaan waardoor er 17 spelers beschikbaar waren:

Basis: Tim, Tom, Jens, Rob, Ben, Simon, Stijn VP, Stijn DR, Kevin, Christof en Johan

Bank: Bjorn, Posh, Stoffel, Jo K, Maarten

Spanje startte lamlendig aan de partij en dat resulteerde al snel in een vroeg tegendoelpunt. Zowel Tim als Rob hadden de intentie om een lange bal van Koninckshof te onderscheppen, maar Rob kopte ongelukkig in de voeten van de FCK-spits die de bal in het lege doel deponeerde: 0-1 na enkele minuten voetbal.

Voetballend kwam Spanje er niet goed uit, maar ze konden wel rekenen op de snelheid van hun spitsen. Aan de overzijde had de verdediging van FCK ook alle moeite van de wereld met een lange bal van Spanje. Christof kwam zo alleen voor de keeper, hij was niet zelfzuchtig en presenteerde Johan de 1-1.

Koninckshof heerste op het middenveld en Spanje bleef moeite hebben met de lange ballen. Aan de rand van het zestienmetergebied mocht een FCK-speler vrij aanleggen en zo de 1-2 makkelijk binnentrappen. Niet veel later werd er wederom slap verdedigd. Vanop de linkerflank dribbelde een tegenstrever voorbij een drietal Spaanse pionnen de zestien binnen. Zijn voorzet werd door een Spaanse verdediger weggewerkt in de voeten van Tom, die de bal ongelukkig terug voor doel bracht. Het werd een koud kunstje voor de gevolgde spits: 1-3.

Nog voor het halfuur leek de situatie helemaal hopeloos te worden, nadat een hoge bal wederom slecht werd weggewerkt. Deze keer kwam de rechterflank van FCK goed naar binnen en scoorde de 1-4. Spanje kon daarna toch even kamperen op de helft van de tegenstander en kreeg vanop ruime afstand een vrije trap toegekend. Stijn VP ging achter de bal staan en zijn schot verdween hard en strak in de rechterhoek. Door dit mooie doelpunt kon Spanje even ademhalen: 2-4.

Johan bracht nog een paar keer gevaar door zich op de flank goed door te zetten. Zijn prima voorzet kon niet worden afgemaakt door Christof. Tien minuten later was Johan daar weer, hij ging alleen op de keeper af, maar besloot naast. In deze actie blesseerde hij zich en moest noodgedwongen het veld verlaten voor Maarten.

Met het rustsignaal in zicht, was het Koninckshof dat nog het dichtst bij een doelpunt kwam. Een afvallende corner werd hard op doel getrapt, Jens stak er zijn been tussen en de bal week met wat geluk af op de dwarsligger. Ruststand: 2-4.

Jens bleef in de kleedkamer, terwijl Stoffel zich opmaakte voor de 2de helft. Daarin kregen we een volledig ander spelbeeld dan in de eerste helft. Spanje domineerde en kon de tegenstander goed vastzetten. Er werden meer duels gewonnen en na een mooie individuele actie van Stijn VP op het middenveld, bediende hij zijn schoonbroer in spé Stijn DR. Deze kon net voor de keeper aan de bal en maakte het al vallend knap af: 3-4 na amper 6 minuten in de tweede helft.

Het doelpunt zorgde voor een vertrouwensboost. In de 55ste minuut resulteerde dat in een corner die Ben rechtstreeks op doel trapte. De doelman had hier de nodige moeite mee en werkte de bal in de voeten van Rob. De 4-4 hing tegen de touwen!

De scheve situatie werd helemaal rechtgezet in minuut 58, toen wederom Stijn VP en Stijn DR elkaar vonden. Stijn DR wurmde zich voorbij de verdediging alvorens staalhard de 5-4 binnen te trappen. Spanje een delirium nabij!

Achteraan werden de rangen goed gesloten en Glenn en Tony bleven de spelers motiveren om collectief hoog druk te zetten, wat het middenveld uitstekend bleef doen. Dat resulteerde in verscheidene (halve) kansen. We noteren de tweede grootste kort na elkaar in minuut 67’ en 68’: de hardwerkende Maarten met een mooie lob van op een 20 meter die tegen het doelhout strandde en Christof die oog in oog kwam te staan met de bezoekende doelman.

Ondertussen waren Posh en Jo K ingekomen voor Kevin en Christof.  Spanje had de match al kunnen dood maken, maar liet dit na, waardoor de tegenstander er in bleef geloven. Het werd even spannend toen een speler van Koninckshof opdook voor het Spaanse doel en Tim klopte. Gelukkig was er Rob met de redding op de lijn. Nog enkele corners voor de tegenstander die deze keer wel goed werden weggewerkt en de Spaanse overwinning was binnen.

Een pluim voor de tweede helft en vooral voor de werkethiek die werd geëtaleerd. Niet iedereen wordt genoemd in het verslag, eigenlijk onterecht want collectief gezien was de tweede helft het beste wat we dit seizoen al hebben gezien. Ben, Simon, Jens, Stoffel, Kevin, Tom, Tim, polyvalente Posh en Jo K hun bijdrages mogen zeker niet onderschat worden.

Sven, Jonas, Mahen en de rest van de Spaanse tifosi zagen dat goed het was en nuttigden een drankje (al dan niet alcoholisch) met de spelers op de geweldige overwinning. Of er volgende week op Volksunie weer een grote spelersopkomst is, zullen we pas vrijdagavond weten, maar supporters kunnen er nooit teveel zijn!

 

Verslag met dank aan Jonas Van Duyse

20:16 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-10-17

Spaans Kwartier - VK Velle (8-3)

De overwinning in Nieuwkerken zinderde nog na en Spanje was bereid verder te gaan op dit elan. VK Velle was de tegenstander van dienst. Met een groot aantal afwezigen, waren dit de startende elf:

Bjorn, Sven, Jens, Stoffel, Tom, Ben, Jo K, Kevin, Jonas, Johan en Christof

Bank: (polyvalente) Posh en Tim

De eerste helft was een zinderend spektakel met een karrenvracht aan doelpunten. Reeds in de 5de minuut wist Christof de score te openen op aangeven van Johan. Twee minuten later hingen de bordjes alweer gelijk. Een speler van Velle kopte de bal onhoudbaar in de kruising.

In de 12de minuut mocht Jens een bakschot nemen, de bezoekende verdediging had er moeite mee en Christof stond alleen voor doel: 2-1. Johan en Christof waren een geseling voor de verdediging van Velle en vijf minuten later maakte Johan de 3-1.

Het werd even windstil in Stadio Hilario, maar niet voor lang. Christof met zijn derde doelpunt in minder dan 25 minuten(!). Het leek wel een kopie van de 2-1, alleen verlengde Tom de bal deze keer goed met het hoofd. Spanje op rozen, maar het slikte twee minuten later opnieuw een tegentreffer: 4-2.

Het middenveld werd echter gedicteerd door de Spaanse generaals en de bal ging vlot van voet naar voet. Na een afvallende corner, veroverde Christof de bal op de rand van de zestien en stifte deze enig mooi over de doelman, die enkel maar kon toekijken hoe de bal achter hem in het net belandde: 5-2 (voor wie niet meer kan volgen).

We zaten op vijf minuten van de rust toen Jonas één van zijn kenmerkende, gevaarlijke voorzetten trapte. Ook deze mocht de keeper uit zijn netten vissen: 6-2. Johan bekroonde kort daarna zijn sterke eerste helft met een tweede doelpunt op aangeven van Jo K: 7-2. Eindelijk rust.

Spanje had zijn zaken op orde en Posh verving Jens bij de rust. Bij de start van de tweede helft kregen we echter een totaal ander spelbeeld. De Spaanse armada van de eerste helft leek wel een zinkende sloep. VK Velle kwam sterk uit de kleedmaker met de intentie de scheve situatie nog recht te trekken, wat leidde tot veel nervositeit in de Spaanse rangen.

Na vijf minuten stond het 7-3. We noteren nog een resem kansen voor Velle: vrije trap op de lat, bal op de paal en een paar uitstekende reddingen van Bjorn hielden Spanje recht. Voetballen zat er echter niet meer in, veel balverlies en slecht wegwerken waren de sleutelwoorden van de tweede helft.

Spanje kon zijn ruime bonus behouden en in de laatste minuut kon Johan zijn derde goal van de ochtend maken: 8-3. Tim stond te popelen om in te vallen, maar werd geen speelminuten gegund.

Een ijzersterke eerste helft zorgde dat de buit bij de rust al binnen was, maar de tweede helft gaf stof tot nadenken. Klus geklaard en de drie punten bleven thuis. Volgende zondag ontvangen we de buren van Koninckshof voor de 9170-derby.

 

Verslag met dank aan Jonas Van Duyse

20:33 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-10-17

Mosselfeest vrijdag 17/11/2017

Uitnodiging volgt.

12:46 Gepost door Webmaster in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-10-17

Ploegfoto

Aangezien we zondag wellicht met een nagenoeg voltallige selectie zullen zijn, zal er een ploegfoto genomen worden.

Ieders aanwezigheid wordt dus ten zeerste gewaardeerd.

Tot zondag,

Bestuur Spaans Kwartier

13:06 Gepost door Webmaster in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |