07-11-17

Spaans Kwartier - KWB Elversele (4-2)

Het hoogtepunt van de week begint voor velen op zondagochtend 10u00, dit maal met het bezoek van KWB Elversele. Het trainersduo Tony en Glenn kan wederom rekenen op een ruime en sterke kern. De overwinning van vorige week in het nieuwe 4-4-2 systeem heeft vertrouwen gegeven en daar wordt opnieuw voor gekozen. Opnieuw kan de ploeg op de trouwe achterban rekenen. De supporters zijn massaal komen opdagen en zoeken hun plekje in het bijna uitverkochte Stadio Hilario. Zij verwachten dat Spanje, in de competitie thuis ongeslagen, de drie punten binnenhaalt.

In doel vinden we Bjorn terug, die volledig hersteld is van de knieblessure opgelopen tegen Volksunie. Ten opzichte van vorige week is er één wijziging in de verdediging: Jens komt in de plaats van Stoffel. Rechts achteraan vinden we Jeroen terug en als voorstopper staat rots in de branding Rob. Sven zorgt voor de maturiteit in de defensie. Hij vervangt laatkomer Tom.

In het middenveld worden er wel enkele pionnen verschoven. Ben komt terug in de basis en ziet voor hem Jo spelen. Op de rechterflank is Stijn De Ridder van de partij en de barman van vorige week, Kevin, wordt van achter de toog gehaald en wordt op zijn vertrouwde linkerflank uitgespeeld. Vooraan tenslotte vinden we het succesvolle spitsenduo Christof en Johan terug. Zij moeten met hun diepgang en snelheid de bezoekers het leven zuur maken.

Op de bank zitten Jonas, Posh, Atlas, Tim en Tom.

De partij begint zoals het weer, eerst nog hoopvol, maar het begint al snel te verwateren. Na een moeilijk openingskwartier kunnen we een eerste doelpoging noteren. Kevin kan met links hard uithalen, maar zijn poging gaat voorlangs. Zeven minuten later is het wel raak. Jo speelt Johan knap aan, die de keeper prachtig lobt en de bal in de winkelhaak verdwijnt. Dit was er eentje om in te kaderen (1-0).

De 2-0 ligt aan de voeten van Christof, wanneer Johan goed doorloopt en op de keeper besluit. De bal komt tot bij Christof, maar die raakt de bal ongelukkig en zijn poging verdwijnt naast de doelmond. Veel tijd om hierbij stil te staan is er niet, want alweer Kevin rukt op over zijn flank en schiet laag en hard naar doel. De keeper kan de bal niet klemmen en een goed gevolgde Johan tikt de bal binnen: 2-0.

Een hagelbui heeft zich boven het Spaanse veld genesteld en Elversele kan hiervan profiteren. De 2-1 volgt er na een laag schot wat nog even afwijkt. Bjorn doet nog een verwoede poging, raakt de bal met de vingertoppen nog aan, maar het schot was net hard genoeg om de netten te doen trillen.

Johan wil liever met een ruimere voorsprong de rust ingaan en krijgt hiervoor de steun van Ben, die heerst in de vele duels op het middenveld. Ben wint het zoveelste kopduel en lanceert zo Johan met het hoofd. Johan controleert, kijkt en buffelt de 3-1 binnen. Drie doelpunten in één helft, een zuivere hattrick!

De tweede helft begint met drie wissels. Vooraan neemt Atlas de plaats in van Christof. Jonas verstevigt het middenveld ten koste van Ben en ook Jens mag een warme douche nemen, terwijl zijn positie wordt ingenomen door Posh.

Spanje begint sterk aan de 2e helft en krijgt een aantal mogelijkheden met als belangrijkste vermeldingen het schot van Jonas dat nog goed gered wordt en Kevin die zijn linkerflank afdweilt en de 4-1 kan binnen duwen, maar alweer staat de doelman in de weg. De partij begint naar zijn einde te lopen en de buit lijkt binnen. Tijd voor de laatste wissel: Tom erin, Rob eruit.

Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal wordt Johan nogmaals gelanceerd en hij twijfelt ook nu niet. Waar blijft hij dat loopvermogen vandaan halen? Vorige week hadden we nog een hele familie nodig om vier maal te scoren, nu vinden we slechts één naam terug op het Spaanse scorebord: Johan De Wolf.

In de slotminuut slikt Spanje alsnog een tweede treffer. Na ongelukkig uitverdedigen verdwijnt de bal naar de stip. De strafschop wordt benut en zorgt meteen voor de 4-2 eindstand. Al bij al kan Spanje terugkijken op een mooie teamprestatie met bovendien steeds meer balans en stabiliteit in de ploeg.

Door de bekeruitschakeling volgt er een weekje rust en daarna gaat men op bezoek bij Were Di. Zal Spanje de drie punten meenemen naar huis? Zullen we deze keer de nul kunnen houden? Blijft Johan onze topschutter? Antwoorden op 19/11 op het veld van Were Di.

 

Verslag met dank aan Tim Adriaens

21:04 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.