21-11-17

Were Di - Spaans Kwartier (1-6)

Met de mosselen achter de kiezen en een lokaal zangtalent rijker, bracht FC Spaans Kwartier zijn zondagochtend door in de Hellestraat om tegenstand te bieden aan VK Were Di. Een niet te onderschatten verplaatsing. We verwelkomden Jo Van Haelst, die zijn eerste Spaanse speelminuten ging maken dit seizoen. Tony en Glenn kozen voor volgende selectie:

Ploeg: Tim, Tom, Jeroen, Stoffel, Jens, Jonas, Ben, Kevin, Jo K, Johan, Maarten

Res: Bjorn, Jo VH , Sven, Atlas en Posh (slechts twee uurtjes te laat…)

Spanje trok de wedstrijd al snel naar zich toe. De driehoek Jens – Ben – Jo K was baas op het middenveld en het spitsenduo Johan en Maarten was een gesel voor de thuisverdediging. We noteren al snel enkele kansen voor Spanje, maar na veertien minuten was het de eerste keer raak. Johan werkte beheerst af na een slechte uittrap van de thuisdoelman.

Jo K vond vijf minuten later opnieuw Johan, die de bordjes op 0-2 zette. De thuisploeg deed weinig met het geringe balbezit dat ze hadden en Spanje controleerde en domineerde de partij. Op het half uur was het Maarten die twee maal kort na elkaar (na mooie acties) de weg naar de netten vond: 0-3 en 0-4.

Het Spaanse spel verwaterde een beetje in het laatste kwartier van de eerste helft, maar echt doelgevaar van de tegenstander vloeide er niet uit voort. Tim en zijn defensie hadden er - dankzij een plensbui - vooral een koude eerste helft op zitten.

Jonas en Jo K bleven in de kleedkamers voor een warme douche. Sven en Jo VH waren hun vervangers.

De tweede helft bracht hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Jo VH zorgde in zijn eerste minuten al voor een assist op Johan, die zo zijn hattrick compleet maakte: 0-5.

Niet veel later wou Johan zijn spitsbroeder bedienen, maar zijn voorzet werd door een Were Di-speler ongelukkig in doel gedevieerd: 0-6. Atlas was ondertussen op het veld gekomen voor Kevin.

Bij het ingaan van het slotkwartier werd Were Di zowaar enkele keren gevaarlijk, maar de Spaanse defensie hield zich vrij eenvoudig staande. Het zou een unicum zijn dit seizoen, mocht Spanje de nul kunnen houden...

Were Di kreeg in de slotfase een penalty na een fout van Atlas, maar Tim bracht redding. Niet veel later deed hij dit weer, dit keer na dom balverlies achterin. Uiteindelijk moest hij zich in de slotminuut toch gewonnen geven op een corner, waarna meteen het eindsignaal klonk (1-6).

FC Spaans Kwartier staat momenteel op een mooie, gedeelde eerste plaats. Hopelijk kunnen we deze lijn verder doortrekken tijdens de rest van het seizoen. Volgende week ontvangen we Gouden Leeuw in onze thuisbasis.

 

Verslag met dank aan Jonas Van Duyse

19:34 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.