07-12-17

Spaans Kwartier - Harlem Globeshotters (4-6)

De komst van Harlem Globeshotters betekende dat Spanje zijn leidersplaats kon consolideren of verliezen. Door de afwezigheid van de broertjes De Ridder en schutter Christof, moest het coachduo een beetje improviseren in de aanvalslinie. Er werd gekozen voor een iets meer behouden aanpak met één spits, nl. Johan.

Opstelling: Tim, Tom, Rob, Stoffel, Jeroen, Jonas, Ben, Kevin, Jo K., Stijn VP en Johan

Spanje had het lastig in de openingsfase en werd bovendien niet geholpen door een vroege achterstand na een (duidelijke) strafschop. Na goed een kwartier voetbal kwam het echter stilaan in de wedstrijd en dit leidde vrij snel tot de gelijkmaker. Kevin kon vanop links aanleggen en diens gekruist schot ging binnen. De bezoekende doelman zag er hier niet goed uit (1-1).

Vlak voor en iets na het halfuur konden de Globeshotters twee keer scoren, waarbij één doelpunt op hoekschop. Doelman Tim verhinderde met een miraculeuze redding een vierde tegentreffer. Spanje bleef echter strijden voor wat het waard was en lukte nog voor de rust de aansluitingstreffer. Jo K. bediende Jo VH. (ingevallen voor de geblesseerde Johan) en de 2-3 was het signaal voor een kwartiertje rust.

De tweede helft gaf vrijwel meteen vuurwerk. Spanje begon iets opportunistischer te spelen en dit leverde eerst de gelijkmaker op en meteen daarna de 4-3. Beide doelpunten kwamen van de voet van Stijn, het eerste doelpunt na een uitstekende combinatie met Jo VH.

Helaas kon de voorsprong niet lang vastgehouden worden. Een vrije trap verdween te makkelijk aan de eerste paal binnen, zodat de bordjes weer gelijk hingen (4-4). Terwijl de ruimtes op het veld met de minuut groter werden, bleef het spel over en weer gaan. Spanje zocht vooral de lange bal met opkomende mensen, terwijl de bezoekers via een sterk middenveld bleven combineren met enkele kansjes en stilstaande fases tot gevolg.

Dom balverlies in eigen rangen luidde rond minuut '70 de ommekeer in. Harlem profiteerde optimaal en verschalkte vanop ruime afstand Tim, die de bal onvoldoende kon keren. Tien minuten later viel het verdict helemaal. Een bezoeker sneed vanop rechts naar binnen en vloerde Tim opnieuw. Spanje hing in de touwen en de nederlaag was een feit.

 

 

13:16 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.