24-12-17

Spaans Kwartier - Zeemeermin (3-3)

Spanje sloot kalenderjaar 2017 af met een thuiswedstrijd tegen Zeemeermin. Na een jammerlijk misverstand tussen het coachduo Tony en Glenn startte men uiteindelijk met volgende opstelling:

Tim, Tom, Jeroen, Rob, Sven, Jo K., Posh, Kevin, Stijn VP, Maarten, Christof

De bezoekers uit Waasmunster bleken meteen een taaie opponent te zijn. Spanje had het lastig in de openingsfase en kwam al gauw op achterstand. Doelman Tim werd (foutief) gehinderd bij een hoekschop en de rebound was voor de bezoekers. Een zeer snelle achterstand was het gevolg (0-1).

Ook na het openingsdoelpunt bleef Zeemeermin het betere van het spel hebben. Spanje won te weinig duels in goed in de wedstrijd te komen en moest in deze fase simpelweg de wet van de sterkste ondergaan. Voetballend liep het bovendien voor geen meter.

Iets voorbij het kwartier kantelde de wedstrijd enigszins. Een kopbal van Maarten op een voorzet van Kevin ging maar net naast en dit was het begin van een serie Spaanse kansjes. Zowel Christof en Maarten wogen op de Zeemeermin verdediging en hun ijver werd na een halfuur beloond met een doelpunt. Stijn VP schilderde een vrije trap op het hoofd van Maarten met de verdiende gelijkmaker tot gevolg.

Met drie verse krachten (Atlas, Stijn DR en Jo VH) kwam Spanje uit de kleedkamer voor de tweede helft. In vijf minuten dolle minuten ging het van 1-1 naar 2-2. Maarten zorgde eerst voor de voorsprong, maar nauwelijks drie minuten later stond de bordjes alweer gelijk, nadat een vrije trap onder de muur binnen ging.

De snelle gelijkmaker deed de wedstrijd opnieuw kantelen. Spanje kwam er nog nauwelijks uit, terwijl Zeemeermin steeds gevaarlijker werd. Een tegendoelpunt hing in de lucht...

De bezoekers kwamen uiteindelijk op voorsprong na een benutte strafschop. De pas ingevallen Jens raakte een bezoeker in de zestienmeter, die gretig neerging. Met nog twintig minuten op de klok was Spanje een tweede keer op achtervolgen aangewezen.

Spanje bleef erg matig voetballen en leek op een pijnlijke nederlaag af te stevenen. In de slotfase viel er plotseling toch de gelijkmaker. Een voorzet vanop links werd door alles en iedereen gemist, behalve door Rob, die aan de verste paal heerlijk de bal de kruising injaagde. Zo werd er in extermis nog een punt behaald, ondanks een slappe Spaanse vertoning.

Met twee weken rust voor de boeg kunnen de Spaanse batterijen volledig opgeladen worden voor een zware terugronde, waarin Spanje elke wedstrijd zal moeten knokken om de huidige top-5 positie te handhaven.

 

Namens het bestuur van Spaans Kwartier wensen we iedereen prettige feestdagen en een spetterend eindejaar!

 

 

13:58 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.