11-01-18

Kozlucayspor - Spaans Kwartier (2-4)

Voor de eerste wedstrijd van kalenderjaar 2018 staat de confrontatie tegen Kozlucayspor gepland. De Spaanse delegatie - opnieuw met stevige aanhang - is afgezakt naar de pleinen van "De Witte Molen". De heenmatch was na een fel bevochten partij geëindigd op 3-2 winst. Ondanks de laatste plaats in de stand, zou dit wel eens een verraderlijke wedstrijd kunnen worden. Rob wordt in extremis nog opgeroepen door het afhaken van Atlas met een snotvalling. Ook Coach Tony moet afhaken door ziekte en zo krijgt Glenn dé kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau.

De opstelling: Tim in doel met voor hem Posh, Sven, Jens en Tom. Het middenveld bestaat uit Jo K, Stijn VP, Ben en Jonas. Vooraan is het vertrouwde duo Johan en Christof terug te vinden.

De eerste helft begint met een stevige, ijzige wind en Spanje dat veel moeite heeft om in het spel te komen. Weinig gewonnen duels, veel slordige passes en bovendien een vroege achterstand beloven weinig goeds. Op het halfuur komt de eerste kans voor Spanje, wanneer Stijn vanop afstand snoeihard uithaalt en de doelman met meer geluk dan kunde de bal in corner kan duwen. Kozlucay slaat daarop terug met een geweldige uithaal op de kruising. Hier komt Spanje goed weg...

Vijf minuten later kan Johan doorbreken op de rechterkant en de bal over de grond voorbrengen. Jo K wil de bal in doel glijden, maar door zijn snelheid is hij al te ver doorgedrongen in het vijandelijke gebied waardoor hij de bal ongelukkig raakt. Weg kans.

Wanneer de Spanjaarden beter in het spel lijken te komen, valt de 2-0 aan de overkant. Na een aantal (te makkelijk) verloren duels komt Spanje op een 2-0 achterstand. Kozlucay in extase aan de rust, Spanje met de kopjes naar beneden...

Interim-coach Glenn, die ondanks de druk rustig blijft in de kleedkamer, beslist om meteen al zijn wissels door te voeren. Een geniale beslissing of een gewaagde gok? Simon komt in de plaats van Stijn, Posh wordt vervangen door viking Kristof Sack, Sven maakt plaats voor Jeroen en  Bjorn Lehembre "Coucke" komt in de plaats van de geblesseerde doelman Tim. Hierdoor kan Rob geen speelminuten maken, maar vinden we hem terug langs de kant, samen met onze trouwe supporters.

Na een aantal minuten in de tweede helft scoort Spanje de aansluitingstreffer via Simon. Het lijkt wel of hij nooit weggeweest is uit de ploeg (2-1). De spelers lijken uit hun winterslaap te komen en de Spaanse machine komt onder stoom. Ook de supporters zijn plots wakker geschud en beginnen voor de volle 100% hun ploeg aan te moedigen.

Na enkele gevaarlijke momenten van een goed ingevallen Jeroen op de rechterflank, is het Kristof die ontsnapt aan de thuisdefensie en Johan de 2-2 presenteert. De Turkse doelman protesteert iets te hevig en krijgt geel onder de neus geduwd. Spanje krijgt vervolgens kansen op de 2-3, maar deze worden gemist of door de doelman gekeerd. Aan de overzijde houdt Bjorn Spanje recht door ver uit zijn doel te komen en vlak voor de aanstormende spits de bal weg te trappen. De match lijkt op een gelijkspel te eindigen...

Met nog een kwartier op de klok beslist Christof dat het genoeg is geweest. Een voorzet vanop de linkerflank wordt door hem tegen de paal gekopt, maar botst achter de lijn: 2-3. De Turkse doelman is opnieuw niet akkoord en wil graag vroegtijdig gaan douchen. De scheidsrechter helpt hem een handje en geeft hem een tweede gele kaart. Uitsluiting is het logische gevolg.

De Turken lijken verslagen, zeker wanneer Simon na een zondagswandeling tussen vijf spelers de bal met buitenkantje rechts in het hoekje plaatst. Een mooie afsluiter van de wedstrijd die op 2-4 eindigt. Spanje blijft zo op koers.

We kunnen nu wel zeggen dat het een mooie tactische zet was om alle wissels door te voeren en zo voor het verschil te zorgen.

We sluiten af met eervolle vermeldingen voor Rob, die geen minuut maakte, maar wel sportief de beslissing aanvaarde en Kevin, die ondanks een niet-selectie op post was om zijn teamgenoten aan te moedigen.

Volgende week wordt een vol huis verwacht voor de topper tegen Bospark. De heenmatch eindigde op een spectaculaire 4-5 overwinning.

 

Verslag met dank aan Tim Adriaens

18:38 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.