20-01-18

Spaans Kwartier - Bospark (2-4)

Met de komst van de tweede uit de rangschikking, Bospark, waren de verwachtingen hooggespannen. Op de tweede competitiespeeldag wist Spanje in het hol van de leeuw nog te winnen na een waanzinnige wedstrijd. Dat er opnieuw veel doelpunten zouden vallen was zowat de enige zekerheid.

Coach Glenn kon beschikken over voldoende spelersmateriaal en gaf het vertrouwen aan volgende elf:

Bjorn, Tom, Rob, Jeroen, Sven, Simon, Stijn DR, Jonas, Kevin, Christof en Johan

Op de bank zat bovendien met Ben, Jo K., Stoffel en Posh een surplus aan kwaliteit.

Het openingskwartier was in evenwicht. De bezoekers uit Lokeren hadden meer balbezit, maar Spanje wist sporadisch uit te breken. De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Een voorzet vanop rechts kwam ietwat toevallig tot bij Kevin, maar diens poging zeilde over. Aan de overzijde viel tien minuten later wel een doelpunt. Een vrije trap vanop ruime afstand viel aan de verste paal knullig binnen. Doelman Bjorn, verblind door de zon, zag de bal over zich in doel belanden.

Deze typische zondagstreffer gaf Bospark een boost en het tempo ging de lucht in. Spanje werd overal op het veld fel opgejaagd en vastgezet, waardoor er nauwelijks langdurig balbezit was. Een tweede, derde en vierde tegentreffer volgden elkaar vrij snel op. Bij minstens twee van deze goals werd het Bospark wel erg makkelijk gemaakt. Spanje had niets in te brengen en verdween met een zware 0-4 achterstand de kleedkamer in.

Met drie verse krachten begon Spanje aan de tweede 45 minuten. Op het middenveld kreeg Spanje iets meer grip op de wedstrijd, maar de snelle 1-4 viel vooralsnog niet. Na concentratieverlies als gevolg van een heet standje bij Bospark, was het moment van Christof gekomen. Christof wist vanop ruime afstand de doelman te lobben. Een mooie treffer.

Niet veel later kon Jeroen alleen op de doelman afgaan, na een prima steekbal van Jo K. De doelman bracht echter redding. Hij herhaalde dit op een poging met het hoofd van Simon.

Iets voorbij het uur viel een tweede Spaanse treffer. Christof plaatste de vrije trap mooi in de linkerhoek. Een slotoffensief moest nu volgen, maar er was veel energie verbruikt en Bospark controleerde zonder al teveel moeite. Het laatste noemenswaardig wapenfeit was een puike redding van Bjorn, die in de tweede helft de netten schoon hield.

Na een desastreuze eerste helft moest Spanje zijn meerdere erkennen in een sterk Bospark. Volgende week wacht Spanje opnieuw een zware krachtmeting met de komst van Young Boys.

18:23 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.