23-01-18

Spaans Kwartier - Young Boys (2-2)

De grassprieten waren nog aan het bekomen van de vrieskoude wanneer de opwarming werd aangevat om tegenstand te bieden aan Young Boys. Een sterke tegenstrever, waar we in de heenronde nog een 5-1 pandoering van kregen. Om zulk echec te vermijden kozen Tony en Glenn volgende manschappen:

Bjorn, Tom, Stoffel, Jeroen, Jens, Ben, Jo K, Stijn DR, Jonas, Johan en Maarten

Bank: Rob, Christof, Kevin en Glenn

Het wedstrijdbegin (en vervolgens de gehele eerste helft) was in het voordeel van Young Boys. Ze lieten de bal makkelijk rondgaan, waren harder in de duels en zetten goed druk op de Spaanse armada. Spanje probeerde er wel combinerend uit te komen, maar er zat te veel afval in het spel om iets degelijks op de grasmat te brengen.

Young Boys daarentegen creëerden een resem kansen en dit resulteerde veelal in gevaarlijke corners waar Bjorn het nodige werk mee had. De eerste goal viel na een steekbal, waardoor de linkerspits van Young Boys de 0-1 op het bord kon zetten. Maarten kon uitzonderlijk tegenprikken, maar de keeper redde zijn poging.

Young Boys stond ondertussen terug op onze helft. Nadat libero Tom vorige één-tegen-één pogingen goed wist te onderscheppen, moest hij zich nu toch gewonnen geven: 0-2. Tussendoor kwam Spanje trouwens goed weg met enkele dubieuze buitenspelfases die in hun voordeel werden beslecht.

Bij het begin van de tweede helft werden Kevin en Christof op het veld gebracht voor Jo K en Stoffel. Deze laatste was duidelijk moegestreden in deze Zotte Morgen na de Lage Landenlijst. Spanje kwam sterk uit de kleedkamers. Na enkele seconden gaf Christof de bal goed mee op de rechterflank met Jonas, wiens voorzet afweek, waardoor Kevin beheerst de aansluitingstreffer kon binnenduwen (1-2).

De supporters zaten nog te genieten van de Fanfare van Honger en Dorst, toen de thuisploeg de wet begon te dicteren en de bezoekers achteruit drukte. Rob werd ondertussen ingebracht voor Tom. Even later moest Bjorn naar de kant als gevolg van een blessure, waardoor Glenn moest opdraven in doel. Glenn had echter nog geen uniform aan, waardoor Rob even moest depanneren en Spanje met tien verder moest.

Spanje bleef aandringen en de gelijkmaker hing in de lucht. Via een goede combinatie kwam Johan voor de goal, maar zijn schot ging nipt voorlangs. Wederom via de rechterflank kwam Jonas op de rand van de zestien, zijn voorzet werd in het strafschopgebied beroerd met de hand. De scheidsrechter oordeelde (enigszins te begrijpen) dat het gezichtsbescherming was.

Het was echter uitstel van executie, want enkele minuten later was Jonas daar weer op aangeven van Jeroen. Deze keer vond zijn voorzet Christof, die de bal in één tijd hard en laag binnenschoot: 2-2. Dit werd tevens de eindstand, na een wedstrijd waarin beide ploegen één helft voor hun rekening namen.

Volgende week ontvangen we middenmoter VK Pulsh. Supporters op post!

 

Verslag met dank aan Jonas Van Duyse

21:58 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.