08-03-18

VK Zogge - Spaans Kwartier (0-4)

Op bezoek bij VK Zogge mocht T2 Glenn de honneurs waarnemen in afwezigheid van Tony. Glenn pakte meteen uit met een verrassende opstelling. Hij kwam met een 4-4-2 opstelling en gaf zo gehoor aan de vraag van een aantal spelers. Achterin vonden we van links naar rechts Stoffel, Tom, Jens en Jeroen. Het middenveld werd bevolkt door het centrale duo Jo en Stijn VP, met Stijn DR en Kevin op respectievelijk de linker- en rechterflank. Vooraan tenslotte het aalvlugge duo Johan en Maarten.

Spanje had er duidelijk zin in en domineerde vanaf minuut één. Ondanks de povere grasmat (met meer graszoden naast het veld dan op het veld) probeerde Spanje al combinerend voor de aanval te kiezen. Na goed tien minuten spelen resulteerde dit in een eerste grote mogelijkheid. Kevin kreeg de bal aangespeeld vanop links en haalde vanop de rand de zestien uit. De keeper, kansloos aan de grond genageld, zag hoe de bal op de kruising belandde.

Deze poging was meteen de voorbode van een reeks Spaanse mogelijkheden, de ene al groter dan de andere. Aan de overzijde viel er nauwelijks doelgevaar te noteren. Doelman Bjorn moest amper tussenbeide komen, wat vooral de verdienste was van de sterke centrale as.

Spanje bleef goed voetballen en kon vooral via de rechterflank, met de regelmatig mee oprukkende Jeroen, enkele keren gevaarlijk uitbreken. Op het halfuur werd de score geopend. De thuisploeg kreeg een hoekschop niet weggewerkt en Maarten volleerde de bal fraai binnen (0-1). De laatste grote kans voor de rust was opnieuw voor Spanje. Stijn VP hield twee verdedigers aan de praat en legde uitstekend af naar Johan, wiens schot van dichtbij door de doelman met de voet gered werd. Met een minimumvoorsprong mocht Spanje gaan rusten.

De tweede helft zagen de meegereisde Spanje tifosi hetzelfde spelbeeld. Spanje verdeelde en heerste en verdubbelde al gauw de voorsprong. Kevin werd uitstekend aangespeeld op rechts en ramde de bal met links in de korte hoek binnen (0-2).

De veer bij de thuisploeg was nu definitief gebroken en men kwam er nog slechts sporadisch uit. Maarten zorgde op aangeven van Stijn VP voor de 0-3 en niet veel later waren de rollen omgedraaid (0-4).

In het slotkwartier viel goaltjesdief Tim nog in voor de moegestreden Johan. Tim kreeg vrijwel meteen een reuzekans, maar besloot over. Zo bleef de score bij 0-4, een dik verdiende overwinning.

Zondag gaat Spanje op bezoek bij KWB Elversele opnieuw voor goed voetbal en drie punten. Supporters op post!

16:10 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Post een commentaar