13-03-18

KWB Elversele - Spaans Kwartier (3-5)

Een kleine Spaanse delegatie (met meer supporters dan spelers) treft op Elversele een zwaar en modderig veld. Coach Tony is opnieuw van de partij en maakt volgende opstelling bekend: Tim in doel, met voor hem van rechts naar links: Jeroen, Bjorn, Tom en Rob. Op het middenveld staat Kevin opnieuw op de rechterflank, na het succes van vorige week. Centraal vinden we terug Stijn VP en Jo en de linkerflank wordt bemand door Stijn DR. Vooraan het spitsenduo van weleer: Christof en Johan. Op de bank is er een brok aan ervaring met Glenn en Robby.

De eerste gevaarlijke fase van de wedstrijd is meteen een doelpunt voor Spanje. Na een pre-assist (nieuw modewoord) van Bjorn speelt Johan de bal perfect in één tijd door naar Christof, die meteen op doel trapt. Een verraste doelman kan enkel toekijken hoe de bal in de korte hoek binnen vliegt.  

Nauwelijks twee minuten later beslist Christof om de rollen om te draaien en dit maal stuurt hij Johan in het straatje. De doelman komt uit en lijkt eerst bij de bal te geraken, maar de nieuwe schoenen van Johan zijn een paar millimeter langer dan de vorige, waardoor hij de bal mooi langs de keeper kan deviëren en de tweede Spaanse goal van de ochtend binnen prikt.

Iets later kan een Spaanse voorzet niet goed ontzet worden door de thuisploeg. De bal belandt botsend bij Christof, die aan de rand van de zestien zijn kans ziet om in de stand der topschutters dichterbij te sluipen. Christof twijfelt geen moment en haalt verschroeiend uit. Ook deze keer is de doelman aan de grond genageld: 0-3 en net geen tien minuten gespeeld.

De wedstrijd lijkt in evenwicht te komen, maar wanneer de thuisploeg ongelukkig een bal wegwerkt na een corner, valt de bal tot ieders verbazing in eigen doel: 0-4 en Spanje op rozen.

Jo is al weken op een zeer hoog niveau aan het spelen en forceert zelf een kans, maar besluit op de doelman. Spanje blijft gevaarlijk over de linkerflank, met een steeds aanspeelbare Rob. Elversele kan een eerste keer echt reageren na zeldzaam balverlies van een sterk spelende Tom. Het gekruist schot kan nipt uit doel gehouden worden, waarna Bjorn de bal wegwerkt. De 1-4 komt er alsnog op een hoekschop. Dit is ook meteen de ruststand.

De 2e helft is nog maar net begonnen of het staat 2-4. Een Elversele speler kan de bal op de borst aannemen binnen de zestien en trapt de bal net naast de paal binnen.

Zowel Johan als Stijn DR hebben vervolgens de 2-5 aan de voet, maar een moeilijk bespeelbaar veld gooit roet in het eten. Rond de 60e minuut bedient Johan Stijn, die de doelman een vijfde keer verschalkt. Een lange aanval bezorgt Spanje terug de zekerheid van de overwinning. 

Diezelfde Stijn zorgt enkele minuten later bijna voor een own-goal. Een hoekschop belandt op de knie van Stijn, maar met een reflex brengt Tim redding. In slotkwartier gunt Tony Robby nog wat speelminuten. Hij vervangt de licht geblesseerde Jeroen.

Het laatste wapenfeit is een derde Spaans tegendoelpunt. De bal blijft voor het Spaanse doel hangen, wordt in eerste instantie nog geblokt, maar de rebound wordt van dichtbij binnen getrapt. De 3-5 is meteen ook de eindstand. Een mooie teamprestatie, wat zes op zes betekent.

Volgende week staat de (voorlaatste) thuiswedstrijd tegen VK Were Di op het programma. Alle supporters op post voor een  negen op negen!

 

Verslag met dank aan Tim Adriaens

20:36 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Post een commentaar