20-03-18

Spaans Kwartier - Were Di (5-1)

Met zes op zes op zak begon Spanje vol vertrouwen aan de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen. In de heenronde had het tegenstander Were Di nog eenvoudig aan de kant gezet. Door de afwezigheid van een handvol defensieve krachten moest coach Tony flink timmeren aan de defensie. Hij koos voor Robby en Kevin op de flanken naast het onvolprezen centrale duo Tom en Bart. Op met middenveld zagen we de ouderdomsdekens Jo en Johan, met naast zich Jonas en Stijn DR. Vooraan kregen we opnieuw het gevreesde duo Maarten en Christof.

De Spaanse armada begon enthousiast aan de partij en trachtte de bezoekers uit Stekene meteen naar de keel te grijpen. Ondanks de ijzige koude werd er verzorgd gevoetbald langs beide kanten. Were Di had vooral moeite met de snelle tegenprikken van de thuisploeg. Een snel openingsdoelpunt bleef echter uit.

Iets voor het halfuur brak plots de wedstrijd helemaal open. Jonas zette zich goed door en kon Christof bedienen. Christof twijfelde niet en zette de 1-0 op het bord. Een verdiende voorsprong.

Were Di bleef strijdvaardig, maar bracht nauwelijks gevaar. De Spaanse verdediging had hier een groot aandeel in; de duels werden gewonnen en het uitverdedigen verliep vlekkeloos.

Bij een volgende aanval was het opnieuw raak. Stijn DR was de flank overgestoken, hield zijn tegenstrever goed af en kon de bal net voor de achterlijn voorgeven. Goaltjesdief Christof had maar binnen te duwen (2-0). Enkele minuten later werd de score opgevoerd naar 3-0. Kevin was goed gevolgd op links en passeerde de doelman met een laag gekruist schot. De Spaanse tifosi, met Kevin Dullaert voorop, waren het delirium nabij.

Tijdens de rust bleef de licht geblesseerde Maarten aan de kant. In zijn plek kwam laatkomer Rob, wat meteen wat verschuivingen met zich mee bracht. Rob nam achterin de plaats in van Kevin, die naast Christof in de aanval werd geposteerd.

Ook in de tweede 45' bleef Spanje domineren, zij het iets minder uitgesproken. De sterke tandem Jo en Johan zagen beiden hun prima wedstrijd bekroond met een doelpunt en een assist. Johan zorgde eerst voor de 4-0, na knap samenspel met Christof en in het slotkwartier leverde Jo de perfecte assist aan Stijn DR, die alweer een erg sterke partij afleverde (5-0).

In de slotfase kon Were Di nog de eerredder maken, maar geen haan die daar naar kraaide. Zo haalt Spanje een derde driepunter op rij, waardoor het zijn mooie vijfde plaats in de rangschikking weet te verstevigen.

Zondag volgt de verplaatsing naar Stekene, waar Spanje Gouden Leeuw zal bekampen. Supporters op post!

17:29 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.