28-03-18

Gouden Leeuw - Spaans Kwartier (2-5)

Op bezoek bij Gouden Leeuw ging Spanje voor een vierde opeenvolgende zege. Het werd daarbij flink geholpen, want de thuisploeg kwam (niet voor het eerst dit seizoen) slechts met tien aan de aftrap. Spanje miste ook tal van pionnen, maar kwam uiteindelijk wel aan dertien spelers. Door de afwezigheid van Tom werd centraal achterin voor het duo Bjorn en Bart gekozen. Naast hen stonden Rob en Jeroen. Het middenveld werd bevolkt door het kwartet Jo, Stijn DR, Jonas en Simon met vooraan het vlot scorende duo Johan en Christof.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Spanje. Na nog geen kwartier voetbal stond het 0-2. Johan was twee maal de schutter van dienst. Het eerste doelpunt werd voorbereid door kapitein Jo, terwijl Christof Johan op weg zette naar de 0-2.

Een gefrustreerde thuisploeg begon zich steeds meer af te reageren op de scheids, maar verloor zelf de pedalen, toen de doelman de doorgebroken Simon buiten de zestien onderuit schoffelde en terecht rood kreeg. De thuisploeg moest zo met negen verder en bleef mekkeren tegen de wedstrijdleiding.

Op het halfuur werd de wedstrijd in zekere zin beslist, wanneer Christof de 0-3 tegen de netten duwde. Gouden Leeuw kwam op een hoekschop nog even terug in de wedstrijd, maar met een 1-3 ruststand leek het pleit al vroeg beslist.

De tweede helft was in feite overbodig. Spanje morste met de kansen en Gouden Leeuw kon door de numerieke minderheid logischerwijze weinig gevaar stichten. Rond minuut 55 bracht Jeroen de bal uitstekend voor vanop de rechterflank. Christof scoorde fraai met het hoofd (1-4).

Terwijl de wedstrijd rustig richting het eindsignaal kabbelde, viel de 2-4 na een aarzeling in de Spaanse defensie. Het slotakkoord was voor Spanje. Invaller Kevin bracht de bal in het zestienmetergebied en Christof kon deze van dichtbij in doel trappen.

Zo eindigde een gezapige partij voetbal op een eenvoudige 2-5 overwinning. In de stand blijft Spanje op de vijfde stek en ziet het bovendien nummer vier Harlem Globeshotters in beeld komen.

Op Paaszondag mag Spanje op bezoek bij VK Velle, een wedstrijd die eerder dit seizoen uitgesteld werd door het (volgens de scheidsrechter) onbespeelbare veld. Een nieuwe Spaanse overwinning als aperitief voor 'de Ronde' zou voor een prachtige zondag kunnen zorgen...

 

17:41 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.