29-03-18

Verplaatsing naar VK Velle zondag 1 april

Op tijd vertrekken is de boodschap. Parkeren kan een probleem vormen, zie onderstaand politiebericht.

Capture.PNG

13:18 Gepost door Webmaster in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-03-18

Gouden Leeuw - Spaans Kwartier (2-5)

Op bezoek bij Gouden Leeuw ging Spanje voor een vierde opeenvolgende zege. Het werd daarbij flink geholpen, want de thuisploeg kwam (niet voor het eerst dit seizoen) slechts met tien aan de aftrap. Spanje miste ook tal van pionnen, maar kwam uiteindelijk wel aan dertien spelers. Door de afwezigheid van Tom werd centraal achterin voor het duo Bjorn en Bart gekozen. Naast hen stonden Rob en Jeroen. Het middenveld werd bevolkt door het kwartet Jo, Stijn DR, Jonas en Simon met vooraan het vlot scorende duo Johan en Christof.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Spanje. Na nog geen kwartier voetbal stond het 0-2. Johan was twee maal de schutter van dienst. Het eerste doelpunt werd voorbereid door kapitein Jo, terwijl Christof Johan op weg zette naar de 0-2.

Een gefrustreerde thuisploeg begon zich steeds meer af te reageren op de scheids, maar verloor zelf de pedalen, toen de doelman de doorgebroken Simon buiten de zestien onderuit schoffelde en terecht rood kreeg. De thuisploeg moest zo met negen verder en bleef mekkeren tegen de wedstrijdleiding.

Op het halfuur werd de wedstrijd in zekere zin beslist, wanneer Christof de 0-3 tegen de netten duwde. Gouden Leeuw kwam op een hoekschop nog even terug in de wedstrijd, maar met een 1-3 ruststand leek het pleit al vroeg beslist.

De tweede helft was in feite overbodig. Spanje morste met de kansen en Gouden Leeuw kon door de numerieke minderheid logischerwijze weinig gevaar stichten. Rond minuut 55 bracht Jeroen de bal uitstekend voor vanop de rechterflank. Christof scoorde fraai met het hoofd (1-4).

Terwijl de wedstrijd rustig richting het eindsignaal kabbelde, viel de 2-4 na een aarzeling in de Spaanse defensie. Het slotakkoord was voor Spanje. Invaller Kevin bracht de bal in het zestienmetergebied en Christof kon deze van dichtbij in doel trappen.

Zo eindigde een gezapige partij voetbal op een eenvoudige 2-5 overwinning. In de stand blijft Spanje op de vijfde stek en ziet het bovendien nummer vier Harlem Globeshotters in beeld komen.

Op Paaszondag mag Spanje op bezoek bij VK Velle, een wedstrijd die eerder dit seizoen uitgesteld werd door het (volgens de scheidsrechter) onbespeelbare veld. Een nieuwe Spaanse overwinning als aperitief voor 'de Ronde' zou voor een prachtige zondag kunnen zorgen...

 

17:41 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-03-18

Spaans Kwartier - Were Di (5-1)

Met zes op zes op zak begon Spanje vol vertrouwen aan de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen. In de heenronde had het tegenstander Were Di nog eenvoudig aan de kant gezet. Door de afwezigheid van een handvol defensieve krachten moest coach Tony flink timmeren aan de defensie. Hij koos voor Robby en Kevin op de flanken naast het onvolprezen centrale duo Tom en Bart. Op met middenveld zagen we de ouderdomsdekens Jo en Johan, met naast zich Jonas en Stijn DR. Vooraan kregen we opnieuw het gevreesde duo Maarten en Christof.

De Spaanse armada begon enthousiast aan de partij en trachtte de bezoekers uit Stekene meteen naar de keel te grijpen. Ondanks de ijzige koude werd er verzorgd gevoetbald langs beide kanten. Were Di had vooral moeite met de snelle tegenprikken van de thuisploeg. Een snel openingsdoelpunt bleef echter uit.

Iets voor het halfuur brak plots de wedstrijd helemaal open. Jonas zette zich goed door en kon Christof bedienen. Christof twijfelde niet en zette de 1-0 op het bord. Een verdiende voorsprong.

Were Di bleef strijdvaardig, maar bracht nauwelijks gevaar. De Spaanse verdediging had hier een groot aandeel in; de duels werden gewonnen en het uitverdedigen verliep vlekkeloos.

Bij een volgende aanval was het opnieuw raak. Stijn DR was de flank overgestoken, hield zijn tegenstrever goed af en kon de bal net voor de achterlijn voorgeven. Goaltjesdief Christof had maar binnen te duwen (2-0). Enkele minuten later werd de score opgevoerd naar 3-0. Kevin was goed gevolgd op links en passeerde de doelman met een laag gekruist schot. De Spaanse tifosi, met Kevin Dullaert voorop, waren het delirium nabij.

Tijdens de rust bleef de licht geblesseerde Maarten aan de kant. In zijn plek kwam laatkomer Rob, wat meteen wat verschuivingen met zich mee bracht. Rob nam achterin de plaats in van Kevin, die naast Christof in de aanval werd geposteerd.

Ook in de tweede 45' bleef Spanje domineren, zij het iets minder uitgesproken. De sterke tandem Jo en Johan zagen beiden hun prima wedstrijd bekroond met een doelpunt en een assist. Johan zorgde eerst voor de 4-0, na knap samenspel met Christof en in het slotkwartier leverde Jo de perfecte assist aan Stijn DR, die alweer een erg sterke partij afleverde (5-0).

In de slotfase kon Were Di nog de eerredder maken, maar geen haan die daar naar kraaide. Zo haalt Spanje een derde driepunter op rij, waardoor het zijn mooie vijfde plaats in de rangschikking weet te verstevigen.

Zondag volgt de verplaatsing naar Stekene, waar Spanje Gouden Leeuw zal bekampen. Supporters op post!

17:29 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-03-18

KWB Elversele - Spaans Kwartier (3-5)

Een kleine Spaanse delegatie (met meer supporters dan spelers) treft op Elversele een zwaar en modderig veld. Coach Tony is opnieuw van de partij en maakt volgende opstelling bekend: Tim in doel, met voor hem van rechts naar links: Jeroen, Bjorn, Tom en Rob. Op het middenveld staat Kevin opnieuw op de rechterflank, na het succes van vorige week. Centraal vinden we terug Stijn VP en Jo en de linkerflank wordt bemand door Stijn DR. Vooraan het spitsenduo van weleer: Christof en Johan. Op de bank is er een brok aan ervaring met Glenn en Robby.

De eerste gevaarlijke fase van de wedstrijd is meteen een doelpunt voor Spanje. Na een pre-assist (nieuw modewoord) van Bjorn speelt Johan de bal perfect in één tijd door naar Christof, die meteen op doel trapt. Een verraste doelman kan enkel toekijken hoe de bal in de korte hoek binnen vliegt.  

Nauwelijks twee minuten later beslist Christof om de rollen om te draaien en dit maal stuurt hij Johan in het straatje. De doelman komt uit en lijkt eerst bij de bal te geraken, maar de nieuwe schoenen van Johan zijn een paar millimeter langer dan de vorige, waardoor hij de bal mooi langs de keeper kan deviëren en de tweede Spaanse goal van de ochtend binnen prikt.

Iets later kan een Spaanse voorzet niet goed ontzet worden door de thuisploeg. De bal belandt botsend bij Christof, die aan de rand van de zestien zijn kans ziet om in de stand der topschutters dichterbij te sluipen. Christof twijfelt geen moment en haalt verschroeiend uit. Ook deze keer is de doelman aan de grond genageld: 0-3 en net geen tien minuten gespeeld.

De wedstrijd lijkt in evenwicht te komen, maar wanneer de thuisploeg ongelukkig een bal wegwerkt na een corner, valt de bal tot ieders verbazing in eigen doel: 0-4 en Spanje op rozen.

Jo is al weken op een zeer hoog niveau aan het spelen en forceert zelf een kans, maar besluit op de doelman. Spanje blijft gevaarlijk over de linkerflank, met een steeds aanspeelbare Rob. Elversele kan een eerste keer echt reageren na zeldzaam balverlies van een sterk spelende Tom. Het gekruist schot kan nipt uit doel gehouden worden, waarna Bjorn de bal wegwerkt. De 1-4 komt er alsnog op een hoekschop. Dit is ook meteen de ruststand.

De 2e helft is nog maar net begonnen of het staat 2-4. Een Elversele speler kan de bal op de borst aannemen binnen de zestien en trapt de bal net naast de paal binnen.

Zowel Johan als Stijn DR hebben vervolgens de 2-5 aan de voet, maar een moeilijk bespeelbaar veld gooit roet in het eten. Rond de 60e minuut bedient Johan Stijn, die de doelman een vijfde keer verschalkt. Een lange aanval bezorgt Spanje terug de zekerheid van de overwinning. 

Diezelfde Stijn zorgt enkele minuten later bijna voor een own-goal. Een hoekschop belandt op de knie van Stijn, maar met een reflex brengt Tim redding. In slotkwartier gunt Tony Robby nog wat speelminuten. Hij vervangt de licht geblesseerde Jeroen.

Het laatste wapenfeit is een derde Spaans tegendoelpunt. De bal blijft voor het Spaanse doel hangen, wordt in eerste instantie nog geblokt, maar de rebound wordt van dichtbij binnen getrapt. De 3-5 is meteen ook de eindstand. Een mooie teamprestatie, wat zes op zes betekent.

Volgende week staat de (voorlaatste) thuiswedstrijd tegen VK Were Di op het programma. Alle supporters op post voor een  negen op negen!

 

Verslag met dank aan Tim Adriaens

20:36 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-03-18

VK Zogge - Spaans Kwartier (0-4)

Op bezoek bij VK Zogge mocht T2 Glenn de honneurs waarnemen in afwezigheid van Tony. Glenn pakte meteen uit met een verrassende opstelling. Hij kwam met een 4-4-2 opstelling en gaf zo gehoor aan de vraag van een aantal spelers. Achterin vonden we van links naar rechts Stoffel, Tom, Jens en Jeroen. Het middenveld werd bevolkt door het centrale duo Jo en Stijn VP, met Stijn DR en Kevin op respectievelijk de linker- en rechterflank. Vooraan tenslotte het aalvlugge duo Johan en Maarten.

Spanje had er duidelijk zin in en domineerde vanaf minuut één. Ondanks de povere grasmat (met meer graszoden naast het veld dan op het veld) probeerde Spanje al combinerend voor de aanval te kiezen. Na goed tien minuten spelen resulteerde dit in een eerste grote mogelijkheid. Kevin kreeg de bal aangespeeld vanop links en haalde vanop de rand de zestien uit. De keeper, kansloos aan de grond genageld, zag hoe de bal op de kruising belandde.

Deze poging was meteen de voorbode van een reeks Spaanse mogelijkheden, de ene al groter dan de andere. Aan de overzijde viel er nauwelijks doelgevaar te noteren. Doelman Bjorn moest amper tussenbeide komen, wat vooral de verdienste was van de sterke centrale as.

Spanje bleef goed voetballen en kon vooral via de rechterflank, met de regelmatig mee oprukkende Jeroen, enkele keren gevaarlijk uitbreken. Op het halfuur werd de score geopend. De thuisploeg kreeg een hoekschop niet weggewerkt en Maarten volleerde de bal fraai binnen (0-1). De laatste grote kans voor de rust was opnieuw voor Spanje. Stijn VP hield twee verdedigers aan de praat en legde uitstekend af naar Johan, wiens schot van dichtbij door de doelman met de voet gered werd. Met een minimumvoorsprong mocht Spanje gaan rusten.

De tweede helft zagen de meegereisde Spanje tifosi hetzelfde spelbeeld. Spanje verdeelde en heerste en verdubbelde al gauw de voorsprong. Kevin werd uitstekend aangespeeld op rechts en ramde de bal met links in de korte hoek binnen (0-2).

De veer bij de thuisploeg was nu definitief gebroken en men kwam er nog slechts sporadisch uit. Maarten zorgde op aangeven van Stijn VP voor de 0-3 en niet veel later waren de rollen omgedraaid (0-4).

In het slotkwartier viel goaltjesdief Tim nog in voor de moegestreden Johan. Tim kreeg vrijwel meteen een reuzekans, maar besloot over. Zo bleef de score bij 0-4, een dik verdiende overwinning.

Zondag gaat Spanje op bezoek bij KWB Elversele opnieuw voor goed voetbal en drie punten. Supporters op post!

16:10 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-03-18

Spaans Kwartier - Volksunie (4-5)

Geen verslag beschikbaar

Doelpunten:

Christof 2x

Maarten 2x

13:42 Gepost door Webmaster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |