18-04-18

Falstaff - Spaans Kwartier (3-5)

Op bezoek bij Falstaff wou Spanje een vervolg breien aan de zegereeks van zes overwinningen op rij. Er werd een taaie tegenstander verwacht en door tal van blessures kon het zelf net voldoende spelers aan de aftrap brengen.

Tony & Glenn kozen voor volgende opstelling: Tim, Tom, Rob, Bjorn, Stoffel, Jo, Stijn VP, Kevin, Jonas, Johan en Christof.

De thuisploeg liet van bij de aftrap zien dat het over veel voetballend vermogen beschikte, met vooral op het middenveld enkele technisch vaardige spelers. Het eiste de bal op en trachtte met gevarieerd spel de Spaanse defensie te ontmantelen.

Spanje hield het bij speldenprikken en liet zich vooral gelden in de snelle omschakeling. De thuisploeg nam echter achterin regelmatig risico's en dit leverde het eerste Spaanse doelpunt op. De Falstaff doelman werd onder druk gezet door de Spaanse voorhoede en kon de bal onvoldoende wegwerken. Kevin aarzelde niet en lobde de doelman vanop ruime afstand (0-1).

De Spaanse voorsprong was helaas van korte duur. De thuisploeg nam een hoekschop kort en Spanje reageerde niet alert genoeg, zodat Falstaff een vrije schietkans kreeg en Tim kon verschalken in de korte hoek. Een vijftal minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. De Spaanse defensie appelleerde voor vermeend handspel, waarop niet werd ingegaan door de scheids. Het spel ging door en een ongevaarlijke bal belandde zo erg knullig in eigen doel na een misverstand tussen Bjorn en Tim. Bjorn kreeg zo het (eigen) doelpunt waar hij al zo lang naar snakte.

In deze fase moest Spanje de wet van de sterkste ondergaan. Falstaff nam brutaal het heft in handen en kon een derde keer scoren na een prima steekbal in de rug van de Spaanse defensie (3-1). Deze derde tegentreffer was het sein voor Spanje om het niveau drastisch op te krikken. Het leverde nog voor de rust de aansluitingstreffer op. Jonas kon zich goed doorzetten op de rechterflank en vond Johan aan de eerste paal. Johan passeerde de doelman met het hoofd (3-2).

In de tweede periode zag de Spaanse armada hoe Falstaff enkele uitstekende mogelijkheden bij elkaar voetbalde, maar telkens faalde in de afwerking. Een sterke Tim kwam enkele keren uitstekend tussenbeide en hield zo Spanje in de wedstrijd. 

Terwijl Falstaff bleef morsen met de kansen, kantelde de wedstrijd in het slotkwartier. Een vloeiende Spaanse combinatie werd afgerond door Jonas, na knap voorbereidend werk van Stijn VP (3-3). Spanje had duidelijk nog het meeste energie in de tank en ging op zoek naar de winnende treffer.

Een eerste kans werd gemist door Kevin, die de bal met zijn mindere rechtervoet richting het Waasland Shopping Center zag gaan. Niet veel later werd hij, na voorafgaand samenspel met Jonas, aangetrapt in de zestien, wat logischerwijze een strafschop opleverde. Johan liet deze kans niet liggen en bracht Spanje voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong (3-4).

De nakende nederlaag zorgde voor toenemende frustratie bij de thuisploeg. In de slotminuut vertaalde zich dat in een aanslag op de enkel van Kevin, die gelukkig van lichamelijk leed gespaard bleef. Johan zette zich voor zijn tweede elfmeter en liet ook dit keer de doelman geen kans (3-5). Het opstootje voorafgaand aan de strafschop was voor de scheids meer dan reden genoeg om de wedstrijd meteen daarna af te fluiten.

Na een wedstrijd die werkelijk alle kanten uit kon, sprokkelde Spanje opnieuw drie punten en zet het de zegereeks verder. Door het verlies van Harlem Globeshotters ziet het bovendien de voorsprong in het klassement groeien tot vier punten met nog twee wedstrijden te spelen.

Zondag mag Spanje op bezoek bij Zeemeermin, een ploeg in vorm, getuige de recente overwinningen op Young Boys en Volksunie.

22:13 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.