25-04-18

Zeemeermin - Spaans Kwartier (5-1)

Door de aanslepende blessuregolf en enkele spijtige last minute afmeldingen was Spanje genoodzaakt te starten met een geïmproviseerde opstelling. Oudgediende Robby nam plaats in de defensie en derde doelman/T2 Glenn mocht zich (wellicht voor het eerst in zijn leven) uitleven in de spits. Zowel Robby als Glenn deden dit trouwens voortreffelijk.

Een gretige thuisploeg nam meteen afstand van Spanje met een doelpunt na nauwelijks 15 seconden spelen. Spanje leek even voor een regelrechte afstraffing te staan. Het kon zich gelukkig herpakken en kwam op gelijke hoogte na een kwartier. Jeroen, die een prima eerste helft speelde, vond Johan aan de eerste paal en diens poging ging tegen de netten.

De thuisploeg domineerde en onder een loden zon moest Spanje dikwijls alle zeilen bijzetten om een tweede tegentreffer te voorkomen. Iets voorbij het halfuur brak de Spaanse weerstand. Een zoveelste gevaarlijke diepe bal en een goed uitgespeelde counter zorgde voor de 3-1 ruststand.

Na rust viel vrij snel de dodelijke 4-1 en leek de wedstrijd snel gespeeld. Spanje kon nauwelijks nog een vuist maken en liet zich vooral nog opmerken door twee momenten van Stoffel. Eerst spatte zijn prachtig schot uiteen op de kruising en ook bij zijn tweede poging stond het doelkader in de weg.

Terwijl aan weerszijden de kansen vakkundig de nek werden omgewrongen, ging de wedstrijd stilaan richting het einde. In de slotfase wist de thuisploeg uiteindelijk nog één keer te scoren, maar bij Spanje maalde hier niemand meer om. Het had geknokt en gestreden, maar kwam duidelijk tekort...

Volgende zondag staat de laatste competitiewedstrijd op het programma. Spanje ontvangt Falstaff, de tegenstander die het twee weken geleden na een dolle partij nog wist te kloppen. Het seizoen afsluiten met een zege in eigen huis met daarbovenop de vierde plaats zou de kers op de taart zijn van een prachtig seizoen. Supporters op post!

 

21:20 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Post een commentaar