21-11-17

Were Di - Spaans Kwartier (1-6)

Met de mosselen achter de kiezen en een lokaal zangtalent rijker, bracht FC Spaans Kwartier zijn zondagochtend door in de Hellestraat om tegenstand te bieden aan VK Were Di. Een niet te onderschatten verplaatsing. We verwelkomden Jo Van Haelst, die zijn eerste Spaanse speelminuten ging maken dit seizoen. Tony en Glenn kozen voor volgende selectie:

Ploeg: Tim, Tom, Jeroen, Stoffel, Jens, Jonas, Ben, Kevin, Jo K, Johan, Maarten

Res: Bjorn, Jo VH , Sven, Atlas en Posh (slechts twee uurtjes te laat…)

Spanje trok de wedstrijd al snel naar zich toe. De driehoek Jens – Ben – Jo K was baas op het middenveld en het spitsenduo Johan en Maarten was een gesel voor de thuisverdediging. We noteren al snel enkele kansen voor Spanje, maar na veertien minuten was het de eerste keer raak. Johan werkte beheerst af na een slechte uittrap van de thuisdoelman.

Jo K vond vijf minuten later opnieuw Johan, die de bordjes op 0-2 zette. De thuisploeg deed weinig met het geringe balbezit dat ze hadden en Spanje controleerde en domineerde de partij. Op het half uur was het Maarten die twee maal kort na elkaar (na mooie acties) de weg naar de netten vond: 0-3 en 0-4.

Het Spaanse spel verwaterde een beetje in het laatste kwartier van de eerste helft, maar echt doelgevaar van de tegenstander vloeide er niet uit voort. Tim en zijn defensie hadden er - dankzij een plensbui - vooral een koude eerste helft op zitten.

Jonas en Jo K bleven in de kleedkamers voor een warme douche. Sven en Jo VH waren hun vervangers.

De tweede helft bracht hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Jo VH zorgde in zijn eerste minuten al voor een assist op Johan, die zo zijn hattrick compleet maakte: 0-5.

Niet veel later wou Johan zijn spitsbroeder bedienen, maar zijn voorzet werd door een Were Di-speler ongelukkig in doel gedevieerd: 0-6. Atlas was ondertussen op het veld gekomen voor Kevin.

Bij het ingaan van het slotkwartier werd Were Di zowaar enkele keren gevaarlijk, maar de Spaanse defensie hield zich vrij eenvoudig staande. Het zou een unicum zijn dit seizoen, mocht Spanje de nul kunnen houden...

Were Di kreeg in de slotfase een penalty na een fout van Atlas, maar Tim bracht redding. Niet veel later deed hij dit weer, dit keer na dom balverlies achterin. Uiteindelijk moest hij zich in de slotminuut toch gewonnen geven op een corner, waarna meteen het eindsignaal klonk (1-6).

FC Spaans Kwartier staat momenteel op een mooie, gedeelde eerste plaats. Hopelijk kunnen we deze lijn verder doortrekken tijdens de rest van het seizoen. Volgende week ontvangen we Gouden Leeuw in onze thuisbasis.

 

Verslag met dank aan Jonas Van Duyse

19:34 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-11-17

Spaans Kwartier - KWB Elversele (4-2)

Het hoogtepunt van de week begint voor velen op zondagochtend 10u00, dit maal met het bezoek van KWB Elversele. Het trainersduo Tony en Glenn kan wederom rekenen op een ruime en sterke kern. De overwinning van vorige week in het nieuwe 4-4-2 systeem heeft vertrouwen gegeven en daar wordt opnieuw voor gekozen. Opnieuw kan de ploeg op de trouwe achterban rekenen. De supporters zijn massaal komen opdagen en zoeken hun plekje in het bijna uitverkochte Stadio Hilario. Zij verwachten dat Spanje, in de competitie thuis ongeslagen, de drie punten binnenhaalt.

In doel vinden we Bjorn terug, die volledig hersteld is van de knieblessure opgelopen tegen Volksunie. Ten opzichte van vorige week is er één wijziging in de verdediging: Jens komt in de plaats van Stoffel. Rechts achteraan vinden we Jeroen terug en als voorstopper staat rots in de branding Rob. Sven zorgt voor de maturiteit in de defensie. Hij vervangt laatkomer Tom.

In het middenveld worden er wel enkele pionnen verschoven. Ben komt terug in de basis en ziet voor hem Jo spelen. Op de rechterflank is Stijn De Ridder van de partij en de barman van vorige week, Kevin, wordt van achter de toog gehaald en wordt op zijn vertrouwde linkerflank uitgespeeld. Vooraan tenslotte vinden we het succesvolle spitsenduo Christof en Johan terug. Zij moeten met hun diepgang en snelheid de bezoekers het leven zuur maken.

Op de bank zitten Jonas, Posh, Atlas, Tim en Tom.

De partij begint zoals het weer, eerst nog hoopvol, maar het begint al snel te verwateren. Na een moeilijk openingskwartier kunnen we een eerste doelpoging noteren. Kevin kan met links hard uithalen, maar zijn poging gaat voorlangs. Zeven minuten later is het wel raak. Jo speelt Johan knap aan, die de keeper prachtig lobt en de bal in de winkelhaak verdwijnt. Dit was er eentje om in te kaderen (1-0).

De 2-0 ligt aan de voeten van Christof, wanneer Johan goed doorloopt en op de keeper besluit. De bal komt tot bij Christof, maar die raakt de bal ongelukkig en zijn poging verdwijnt naast de doelmond. Veel tijd om hierbij stil te staan is er niet, want alweer Kevin rukt op over zijn flank en schiet laag en hard naar doel. De keeper kan de bal niet klemmen en een goed gevolgde Johan tikt de bal binnen: 2-0.

Een hagelbui heeft zich boven het Spaanse veld genesteld en Elversele kan hiervan profiteren. De 2-1 volgt er na een laag schot wat nog even afwijkt. Bjorn doet nog een verwoede poging, raakt de bal met de vingertoppen nog aan, maar het schot was net hard genoeg om de netten te doen trillen.

Johan wil liever met een ruimere voorsprong de rust ingaan en krijgt hiervoor de steun van Ben, die heerst in de vele duels op het middenveld. Ben wint het zoveelste kopduel en lanceert zo Johan met het hoofd. Johan controleert, kijkt en buffelt de 3-1 binnen. Drie doelpunten in één helft, een zuivere hattrick!

De tweede helft begint met drie wissels. Vooraan neemt Atlas de plaats in van Christof. Jonas verstevigt het middenveld ten koste van Ben en ook Jens mag een warme douche nemen, terwijl zijn positie wordt ingenomen door Posh.

Spanje begint sterk aan de 2e helft en krijgt een aantal mogelijkheden met als belangrijkste vermeldingen het schot van Jonas dat nog goed gered wordt en Kevin die zijn linkerflank afdweilt en de 4-1 kan binnen duwen, maar alweer staat de doelman in de weg. De partij begint naar zijn einde te lopen en de buit lijkt binnen. Tijd voor de laatste wissel: Tom erin, Rob eruit.

Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal wordt Johan nogmaals gelanceerd en hij twijfelt ook nu niet. Waar blijft hij dat loopvermogen vandaan halen? Vorige week hadden we nog een hele familie nodig om vier maal te scoren, nu vinden we slechts één naam terug op het Spaanse scorebord: Johan De Wolf.

In de slotminuut slikt Spanje alsnog een tweede treffer. Na ongelukkig uitverdedigen verdwijnt de bal naar de stip. De strafschop wordt benut en zorgt meteen voor de 4-2 eindstand. Al bij al kan Spanje terugkijken op een mooie teamprestatie met bovendien steeds meer balans en stabiliteit in de ploeg.

Door de bekeruitschakeling volgt er een weekje rust en daarna gaat men op bezoek bij Were Di. Zal Spanje de drie punten meenemen naar huis? Zullen we deze keer de nul kunnen houden? Blijft Johan onze topschutter? Antwoorden op 19/11 op het veld van Were Di.

 

Verslag met dank aan Tim Adriaens

21:04 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-10-17

Spaans Kwartier - VK Zogge (4-2)

De dag kon niet beter beginnen dan met een stralende herfstzon en Stijn VP die fier aankondigde vader te worden voor de tweede maal. Coach Tony kon opnieuw beroep doen op een ruime spelerskern. Hij veranderde van systeem en koos voor een 4-4-2 opstelling, gezien de vele tegengoals dat Spanje de voorbije matchen te incasseren kreeg.

Ondanks een mindere tweede helft vorige week kreeg doelman Tim het vertrouwen. Op de rechtsachter mocht Jeroen, terug uit blessure, zijn vertrouwde positie innemen en aan de overzijde stond de man met de baard, die de tegenstander feller kan verblinden dan de opkomende zon: Stoffel. Deze twee heren kregen versterking van Rob, onder het leidende oog van onze ouwe getrouwe kapitein Sven.

Mahen mocht dartelen over de linkerflank, terwijl de polyvalente Posh de rechterzijde voor zijn rekening nam. In het centrum vonden we het onuitgegeven duo Jo en Johan terug. Zij moesten onze spitsen Maarten en Christof in stelling brengen. Op de bank zaten Ben, Stijn DR, Bjorn, Tom en Jens ongeduldig te wachten om in te vallen. In laatste instantie verving Tom de in extremis uitgevallen Atlas.

De eerste doelrijpe kans komt er aan de kant van Spanje. Christof wordt diep gestoken en probeert een ver uitgekomen doelman te lobben, maar zijn poging gaat voorlangs. Ook het tweede doelgevaar is van Spaanse makelij, met Johan die zich kan doorzetten. Ook deze poging vliegt langs de verkeerde kant van het doel. Beetje bij beetje komt VK Zogge in de wedstrijd zonder echt doelgevaar te creëren.

Een voorzetschot dreigt achter onze Spaanse goalie onder de lat binnen te vallen, maar kan nog net met de vingertoppen op de dwarsligger geduwd worden. De rebound voor een open doelmond wordt onbegrijpelijk opnieuw tegen de lat getrapt en weg kans voor VK Zogge. Dit had altijd de 0-1 moeten zijn...

Even later is de 1-0 wel een feit, wanneer Christof een slecht weggewerkte corner in doel wil trappen. Zijn schot dreigt voorlangs te gaan, maar gelukkig staat Maarten op de juiste plaats om de bal alsnog achter de doellijn te deviëren. Bijna volgt de 2-0 wanneer de ingevallen Stijn DR de bal tegen de paal trapt.

Met de rust in zicht begeven zich al enkele supporters naar de kantine om zich te laten bedienen door het olijke duo Kevin en Kevin. Deze zien echter niet dat de bezoekers in de laatste minuten langszij komen. Sven probeert een voorzet weg te koppen, maar kan de bal onvoldoende raken. Een vrijgelaten Zogge speler kan de bal simpel binnen duwen aan de tweede paal; 1-1 is de ruststand en niet helemaal onverdiend.

Spanje start de tweede helft met Ben ten koste van een verdienstelijk spelende Stoffel. Al snel valt het tweede doelpunt voor Spanje. Ben, rennend over het middenveld als een jong veulen, steekt de bal diep en deze lijkt onderschept te worden. De Zogge verdediger trapt echter onbegrijpelijk naast de bal en deze belandt zo in de voeten van Maarten, die aan de rand van de grote rechthoek alle tijd heeft. Wanneer de bezoekende doelman op hem komt afgestormd, kapt Maarten hem mooi uit en legt hij de bal in het mandje (2-1).

Toch komt Zogge opnieuw op gelijke hoogte. Na de voorafgaande parade van doelman Tim, wordt de corner verlengd, opnieuw voor doel gegeven en kan er van dichtbij staalhard binnengekopt worden. De bordjes weer gelijk en alles te herdoen.

Een aantal twijfelachtige buitenspelsituaties worden ten nadele van Spanje gefloten en de wedstrijd gaat het laatste kwartier in. Alweer Ben vindt met een splijtende pas Christof, die zich goed vrij heeft gelopen en in één tijd overhoeks binnen trapt. Mooi doelpunt, wat voor de 3-2 zorgt.

In de slotfase zien we langs de lijn een altijd enthousiaste Tom zich opwarmen. Hij wordt als laatste troef uitgespeeld en komt in de plaats van de moegestreden Sven, die een sterke partij achter de rug heeft. De vreugde is echter van korte duur, als blijkt dat Tom niet ingevuld werd op het wedstrijdblad en daardoor niet mag spelen. Ondanks deze kleine teleurstelling komt er een lach op diens gezicht wanneer de spelers hem troosten met een groepsknuffel.

De wedstrijd lijkt op 3-2 te eindigen, maar enkele minuten voor tijd beslist een diepe bal op Christof er anders over. Onze topschutter blijft ijzig kalm en trapt zijn tweede van de wedstrijd tegen de netten. De 4-2 overwinning, waarbij alle Spaanse doelpunten uit dezelfde familie komen, is een feit. Deze mooie teamprestatie levert Spanje bovendien een fraaie 3e plaats op in het klassement.

Volgende week staat opnieuw een thuiswedstrijd gepland. Elversele, dat Spanje in augustus uit de beker wipte, komt voor de tweede keer dit seizoen op bezoek. De supporters en het bestuur verwachten niks anders dan sportieve revanche...

 

Verslag met dank aan Tim Adriaens

20:32 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-10-17

Volksunie - Spaans Kwartier (5-2)

Na twee thuismatchen konden de Spaanse spelers en staf de wagen nog eens bovenhalen voor een verplaatsing te Nieuwkerken. VK Volksunie was de geduchte tegenstander. Spanje kon hier al een paar keer goed voetbal brengen, maar kon steeds met lege handen naar huis. Om dit euvel uit de wereld te helpen, kozen Tony en Glenn voor volgende selectie:

Basis: Bjorn, Tom, Jens, Stoffel, Ben, Simon, Stijn VP, Jonas, Stijn DR, Christof en Maarten.

Bank: Kevin, Rob, Sven en Atlas

Het wedstrijdbegin was van beide partijen rommelig. Combinaties waren nauwelijks te bespeuren en Volksunie maakte het Spanje knap lastig door goed druk te zetten. Veel duels en lange ballen tekende het eerste kwartier.

Het waren toch de blauwzwarten die mochten zegevieren na een doelpunt van Maarten. De Volksunie-verdedigers hadden moeite met een lange bal, Maarten bleef goed druk zetten en kwam daardoor in scoringspositie: 0-1. Daarna kende de scheidsrechter (na een al dan niet overtreding) een vrije trap toe aan Volksunie. Vanop de rand van de zestien verdween de bal mooi in de kruising. Volksunie werd de betere ploeg en Spanje moest het spel ondergaan.

Na een trekfout van Tom in de zestien ontstond er enige discussie. De scheids legde het spel stil terwijl de Spaanse aanvallers al aan de overkant waren. Conclusie: hij kan niet fluiten wat hij niet ziet en we kregen een vrije trap voor Spanje. In een volgende actie kwam Bjorn ongelukkig in contact met de spits van Volksunie en moest hij gewisseld worden voor Tim. Jens kon daarna op een corner nog twee maal redding brengen op de lijn, maar dat was uitstel van executie.

Een counter kwam Spanje duur te staan, de thuisspeler kon vanop de rand van de zestien hard uithalen. Deze keer kwam de bal centraal, maar Tim had er moeite mee en via hem verdween de bal in doel: 1-2, tevens de ruststand.

De tweede helft kwam Spanje beter aan voetballen toe. De bal ging goed van voet naar voet en dat resulteerde ook in een doelpunt: 2-2. Maarten werd vrijgespeeld op de linkerflank en bracht de bal hoog voor doel naar de tweede paal. Daar stond Stijn VP, die bal in één tijd tegen de netten knalde.

Spanje voelde dat er meer in zat, via een mooie combinatie werd Jonas vrijgespeeld op de rechterflank. Hij vond Simon voor doel, maar deze kon niet besluiten. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Een kort genomen hoekschop werd voorgebracht, Spanje verloor twee maal het kopduel en de bal verdween in doel: 3-2.

De fase daarna werd een miscommunicatie tussen Tim en Sven afgestraft door de tegenstander die de bal in het lege doel kon leggen. Af en toe kon Spanje nog eens prikken, Christof kwam nog een paar keer dicht bij een doelpunt, maar Volksunie maakte de klus af: 5-2.

De score zegt niet alles over het wedstrijdbeeld. Sommige doelpunten werden knullig geïncasseerd en met wat meeval maken we een goaltje meer. Volgend weekend kunnen de Spaanse troepen even rusten, ze zijn vrij. Uitslapen, ontbijt op bed, een fikse bosloop, het zijn maar enkele ideeën indien u zich zou vervelen van 10u tot 12u.

 

Verslag met dank aan Jonas Van Duyse

19:42 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-10-17

Spaans Kwartier - FC Koninckshof (5-4)

Voor de derby tegen FC Koninckshof hadden de selectieheren Glenn en Tony een overschot aan spelers. Maar liefst 19 spelers tekenden present voor deze topper. Om iedereen tevreden te houden, lieten Jonas en Sven (beiden met kleine kwaaltjes) de wedstrijd aan zich voorbij gaan waardoor er 17 spelers beschikbaar waren:

Basis: Tim, Tom, Jens, Rob, Ben, Simon, Stijn VP, Stijn DR, Kevin, Christof en Johan

Bank: Bjorn, Posh, Stoffel, Jo K, Maarten

Spanje startte lamlendig aan de partij en dat resulteerde al snel in een vroeg tegendoelpunt. Zowel Tim als Rob hadden de intentie om een lange bal van Koninckshof te onderscheppen, maar Rob kopte ongelukkig in de voeten van de FCK-spits die de bal in het lege doel deponeerde: 0-1 na enkele minuten voetbal.

Voetballend kwam Spanje er niet goed uit, maar ze konden wel rekenen op de snelheid van hun spitsen. Aan de overzijde had de verdediging van FCK ook alle moeite van de wereld met een lange bal van Spanje. Christof kwam zo alleen voor de keeper, hij was niet zelfzuchtig en presenteerde Johan de 1-1.

Koninckshof heerste op het middenveld en Spanje bleef moeite hebben met de lange ballen. Aan de rand van het zestienmetergebied mocht een FCK-speler vrij aanleggen en zo de 1-2 makkelijk binnentrappen. Niet veel later werd er wederom slap verdedigd. Vanop de linkerflank dribbelde een tegenstrever voorbij een drietal Spaanse pionnen de zestien binnen. Zijn voorzet werd door een Spaanse verdediger weggewerkt in de voeten van Tom, die de bal ongelukkig terug voor doel bracht. Het werd een koud kunstje voor de gevolgde spits: 1-3.

Nog voor het halfuur leek de situatie helemaal hopeloos te worden, nadat een hoge bal wederom slecht werd weggewerkt. Deze keer kwam de rechterflank van FCK goed naar binnen en scoorde de 1-4. Spanje kon daarna toch even kamperen op de helft van de tegenstander en kreeg vanop ruime afstand een vrije trap toegekend. Stijn VP ging achter de bal staan en zijn schot verdween hard en strak in de rechterhoek. Door dit mooie doelpunt kon Spanje even ademhalen: 2-4.

Johan bracht nog een paar keer gevaar door zich op de flank goed door te zetten. Zijn prima voorzet kon niet worden afgemaakt door Christof. Tien minuten later was Johan daar weer, hij ging alleen op de keeper af, maar besloot naast. In deze actie blesseerde hij zich en moest noodgedwongen het veld verlaten voor Maarten.

Met het rustsignaal in zicht, was het Koninckshof dat nog het dichtst bij een doelpunt kwam. Een afvallende corner werd hard op doel getrapt, Jens stak er zijn been tussen en de bal week met wat geluk af op de dwarsligger. Ruststand: 2-4.

Jens bleef in de kleedkamer, terwijl Stoffel zich opmaakte voor de 2de helft. Daarin kregen we een volledig ander spelbeeld dan in de eerste helft. Spanje domineerde en kon de tegenstander goed vastzetten. Er werden meer duels gewonnen en na een mooie individuele actie van Stijn VP op het middenveld, bediende hij zijn schoonbroer in spé Stijn DR. Deze kon net voor de keeper aan de bal en maakte het al vallend knap af: 3-4 na amper 6 minuten in de tweede helft.

Het doelpunt zorgde voor een vertrouwensboost. In de 55ste minuut resulteerde dat in een corner die Ben rechtstreeks op doel trapte. De doelman had hier de nodige moeite mee en werkte de bal in de voeten van Rob. De 4-4 hing tegen de touwen!

De scheve situatie werd helemaal rechtgezet in minuut 58, toen wederom Stijn VP en Stijn DR elkaar vonden. Stijn DR wurmde zich voorbij de verdediging alvorens staalhard de 5-4 binnen te trappen. Spanje een delirium nabij!

Achteraan werden de rangen goed gesloten en Glenn en Tony bleven de spelers motiveren om collectief hoog druk te zetten, wat het middenveld uitstekend bleef doen. Dat resulteerde in verscheidene (halve) kansen. We noteren de tweede grootste kort na elkaar in minuut 67’ en 68’: de hardwerkende Maarten met een mooie lob van op een 20 meter die tegen het doelhout strandde en Christof die oog in oog kwam te staan met de bezoekende doelman.

Ondertussen waren Posh en Jo K ingekomen voor Kevin en Christof.  Spanje had de match al kunnen dood maken, maar liet dit na, waardoor de tegenstander er in bleef geloven. Het werd even spannend toen een speler van Koninckshof opdook voor het Spaanse doel en Tim klopte. Gelukkig was er Rob met de redding op de lijn. Nog enkele corners voor de tegenstander die deze keer wel goed werden weggewerkt en de Spaanse overwinning was binnen.

Een pluim voor de tweede helft en vooral voor de werkethiek die werd geëtaleerd. Niet iedereen wordt genoemd in het verslag, eigenlijk onterecht want collectief gezien was de tweede helft het beste wat we dit seizoen al hebben gezien. Ben, Simon, Jens, Stoffel, Kevin, Tom, Tim, polyvalente Posh en Jo K hun bijdrages mogen zeker niet onderschat worden.

Sven, Jonas, Mahen en de rest van de Spaanse tifosi zagen dat goed het was en nuttigden een drankje (al dan niet alcoholisch) met de spelers op de geweldige overwinning. Of er volgende week op Volksunie weer een grote spelersopkomst is, zullen we pas vrijdagavond weten, maar supporters kunnen er nooit teveel zijn!

 

Verslag met dank aan Jonas Van Duyse

20:16 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-10-17

Spaans Kwartier - VK Velle (8-3)

De overwinning in Nieuwkerken zinderde nog na en Spanje was bereid verder te gaan op dit elan. VK Velle was de tegenstander van dienst. Met een groot aantal afwezigen, waren dit de startende elf:

Bjorn, Sven, Jens, Stoffel, Tom, Ben, Jo K, Kevin, Jonas, Johan en Christof

Bank: (polyvalente) Posh en Tim

De eerste helft was een zinderend spektakel met een karrenvracht aan doelpunten. Reeds in de 5de minuut wist Christof de score te openen op aangeven van Johan. Twee minuten later hingen de bordjes alweer gelijk. Een speler van Velle kopte de bal onhoudbaar in de kruising.

In de 12de minuut mocht Jens een bakschot nemen, de bezoekende verdediging had er moeite mee en Christof stond alleen voor doel: 2-1. Johan en Christof waren een geseling voor de verdediging van Velle en vijf minuten later maakte Johan de 3-1.

Het werd even windstil in Stadio Hilario, maar niet voor lang. Christof met zijn derde doelpunt in minder dan 25 minuten(!). Het leek wel een kopie van de 2-1, alleen verlengde Tom de bal deze keer goed met het hoofd. Spanje op rozen, maar het slikte twee minuten later opnieuw een tegentreffer: 4-2.

Het middenveld werd echter gedicteerd door de Spaanse generaals en de bal ging vlot van voet naar voet. Na een afvallende corner, veroverde Christof de bal op de rand van de zestien en stifte deze enig mooi over de doelman, die enkel maar kon toekijken hoe de bal achter hem in het net belandde: 5-2 (voor wie niet meer kan volgen).

We zaten op vijf minuten van de rust toen Jonas één van zijn kenmerkende, gevaarlijke voorzetten trapte. Ook deze mocht de keeper uit zijn netten vissen: 6-2. Johan bekroonde kort daarna zijn sterke eerste helft met een tweede doelpunt op aangeven van Jo K: 7-2. Eindelijk rust.

Spanje had zijn zaken op orde en Posh verving Jens bij de rust. Bij de start van de tweede helft kregen we echter een totaal ander spelbeeld. De Spaanse armada van de eerste helft leek wel een zinkende sloep. VK Velle kwam sterk uit de kleedmaker met de intentie de scheve situatie nog recht te trekken, wat leidde tot veel nervositeit in de Spaanse rangen.

Na vijf minuten stond het 7-3. We noteren nog een resem kansen voor Velle: vrije trap op de lat, bal op de paal en een paar uitstekende reddingen van Bjorn hielden Spanje recht. Voetballen zat er echter niet meer in, veel balverlies en slecht wegwerken waren de sleutelwoorden van de tweede helft.

Spanje kon zijn ruime bonus behouden en in de laatste minuut kon Johan zijn derde goal van de ochtend maken: 8-3. Tim stond te popelen om in te vallen, maar werd geen speelminuten gegund.

Een ijzersterke eerste helft zorgde dat de buit bij de rust al binnen was, maar de tweede helft gaf stof tot nadenken. Klus geklaard en de drie punten bleven thuis. Volgende zondag ontvangen we de buren van Koninckshof voor de 9170-derby.

 

Verslag met dank aan Jonas Van Duyse

20:33 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-09-17

VK Pulsh - Spaans Kwartier (2-3)

Na de pandoering tegen Young Boys mocht Spanje opnieuw afzakken naar de Meesterstraat in Nieuwkerken, dit keer voor het treffen tegen Pulsh. Pulsh was met 1 op 9 niet meteen sterk begonnen aan de competitie.

Spanje zag in laatste instantie Ben afvallen en kwam aan de aftrap met volgend elftal:

Tim, Tom, Posh, Jens, Sven, Simon, Jo K, Mahen, Stijn DR, Kevin en Johan

Bank: Christof, Bjorn, Stoffel

Spanje begon geconcentreerd aan de partij en hield de lines dicht bij elkaar. Hoewel het wedstrijdbegin in evenwicht was, kwam de eerste dreiging toch van Spanje. Na een prima combinatie zette Johan Stijn alleen voor de doelman. Stijn bleef kalm en schoof de bal beheerst binnen. Een vroege Spaanse voorsprong was het gevolg.

De thuisploeg probeerde nu iets meer initiatief te nemen, maar Spanje echt uit verband spelen lukte niet. Enkele dreigende aanvallen eindigden met een sisser. Aan de overzijde viel er eveneens weinig te noteren. Na een actie van Kevin in de vijandige zestien kwam de bal tot bij Johan, maar hij kon het schot niet kadreren. Zo kabbelde de wedstrijd richting het rustsignaal.

Met de inbreng van Christof wou Spanje de voorsprong verdubbelen. Het was echter de thuisploeg dat scherper uit de kleedkamer kwam en de gelijkmaker scoorde. Spanje had het in deze fase van de partij toch even moeilijk, maar herstelde zich gelukkig vrij snel.

Na 70' voetbal viel plots de tweede Spaanse treffer. Johan haalde vernietigend uit aan de rand van het zestienmetergebied en de bal verdween enig mooi in de verste kruising. Een prachtig doelpunt.

De veer bij de thuisploeg leek gebroken en door middel van een strafschop na vermeend handspel, kwam Spanje op een 1-3 voorsprong. De 2-3 diep in blessuretijd was nauwelijks het vermelden waard.

Door de 2-3 winst nam Spanje dit keer wel de drie punten mee uit Nieuwkerken, na een toegegeven weinig sprankelende pot voetbal. Zondag speelt Spanje opnieuw in eigen Stadio Hilario. Tegenstander van dienst is rode lantaarn VK Velle. Een nieuwe driepunter voor eigen publiek zou haalbaar moeten zijn.

20:18 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-09-17

Young Boys - Spaans Kwartier (5-1)

Met Young Boys kreeg Spanje wederom één van de topploegen van vorig seizoen voorgeschoteld. De Spaanse start was uitstekend met een 6 op 6. Kon men daar een vervolg aan breien?

Tony en Glenn toverde deze opstelling uit hun hoed:

Bjorn, Tom, Sven, Jens, Posh, Ben, Jo K, Jonas, Stijn VP, Christof, Johan.

Bank: Jeroen, Mahen, Maarten

Spanje werd van bij de aftrap goed onder druk gezet door de tegenstander, waardoor voetballen zeer moeilijk was. Dat resulteerde in veel balbezit voor Young Boys, die door veel positiewissels en goed combinatievoetbal Spanje tegen de eigen zestien duwde. Veel voorzetten, schoten op doel en een perfect uitgevoerde counter die strandde op de lat, waren de voornaamste wapenfeiten van Young Boys.

Spanje kon amper weerwerk bieden. Christof kon dan toch eens gevaar brengen, maar zijn lob werd van de lijn gehaald. Na enkele goede parades van Bjorn kon Spanje nog eens uitbreken. Jo K ging alleen op de doelman af, maar moest te ver uitwijken waardoor scoren niet lukte. We leken met 0-0 te gaan rusten en dat was een klein mirakel. Maar mirakels bestaan niet en net voor het rustsignaal kreeg Young Boys wat het verdiende: 1-0.

Na de rust kwamen Jeroen en Mahen het veld op voor Posh en Ben. Young Boys kwam al snel op 2-0, wat de Spaanse hoop de kop indrukte. Spanje kon de grote ruimtes op het middenveld niet belopen, verdedigde niet scherp genoeg en leed bovendien te vaak balverlies. Na een uur spelen kreeg Jeroen opnieuw te kampen met spierpijn, waardoor Spanje even met tien verder moest. Young Boys verzilverde die man-meer-situatie en kwam prompt op 3-0.

Daarna viel door slap verdedigen de 4-0 en werd een lichte penaltyfout van Tom bestraft: 5-0. Tussendoor noteerden we nog een resem kansen voor Young Boys. Een lichtpuntje was de sterke invalbeurt van Maarten, die kon milderen tot 5-1 op aangeven van Christof.

Een match om snel te vergeten, tegen een superieure tegenstander. Volgende week wacht een nieuwe opdracht op de velden van SK Sint-Niklaas, met Pulsh als tegenstander.

 

Verslag met dank aan Jonas Van Duyse

20:21 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-09-17

Bospark - Spaans Kwartier (4-5)

Bospark was de eerste (en direct moeilijke) verplaatsing van dit seizoen voor Spanje. Rekening houdende met een resem afwezigen kozen Tony en Glenn voor de volgende opstelling:

Ploeg : Tim, Tom, Atlas, Stijn DR, Rob, Jo K, Simon, Jonas, Stijn VP, Christof, Johan

Bank: Bjorn, Kevin

Bospark nam het heft in handen en posteerde zich op de helft van Spanje. Het resulteerde echter in weinig gevaar. De match brak open door een lange bal van Atlas op Johan, deze laatste werkte koelbloedig af.

Lang kon Spanje niet van deze voorsprong genieten, want enkele minuten later werd een fout van Atlas in de zestien bestraft met een penalty: 1-1. Er was slechts een kwartier gespeeld, maar het beloofde een spektakelrijke wedstrijd te worden. 

Spanje liet het na om op voorsprong te komen, wanneer Christof een kopbal van dichtbij op de paal mikte. Aan de overkant zag het er minder goed uit, wanneer een vrijstaande Bospark speler mooi afwerkte in de verste hoek . Spanje was op achtervolgen aangewezen (2-1). De voorsprong van de thuisploeg duurde niet lang. Christof en Johan trokken op missie op de helft van Bospark met als resultaat de 2-2 van Christof op aangeven van Johan. Deze 2-2 was tevens de ruststand.

Bospark wou na de pauze de puntjes op de i zetten, maar het was Spanje dat voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong kwam. Een sterk spelende Stijn VP vond Christof die zo zijn 2de van de match maakte: 2-3. Spanje vergat daarna de match in een beslissende plooi te liggen. Enkele kansen werden gemist en door een corner in de 70ste minuut kwam Bospark opnieuw langszij: 3-3.

Wederom beet Spanje van zich af en 5 minuten later stonden ze terug op voorsprong. Stijn VP scoorde fraai met een mooie, verre lob over de keeper: 3-4. De tien dolle minuten waren nog niet gedaan, want na een uitstekende voorzet vanop de Bospark linkerflank kopte de spits goed binnen en hingen de bordjes weer gelijk: 4-4.

Het orgelpunt moest dan nog komen. In minuut ’78 krulde Christof de bal enig mooi van op de rechterflank over de goalie in het doel. Verbazing alom, maar Spanje kwam weer op voorsprong, tot frustratie van de tegenstander. Bospark drukte de laatste 10 minuten nog door, maar meer dan wat corners leverde dit niet op. Integendeel, het was Spanje dat nog dicht bij een doelpunt kwam, nadat de ingevallen Kevin hard op de paal mikte.

Spanje nam uiteindelijk de 3 punten mee naar huis, na een zeer sterke collectieve prestatie met een geweldige apotheose. Een leuke wedstrijd voor de neutrale supporter, geen wedstrijd voor hartlijders van het Spaanse legioen. Dank voor hun opkomst!

Met een 6 op 6 tegen twee top-5 ploegen is Spanje het seizoen sterk gestart. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken volgende week op bezoek bij Young Boys, de vicekampioen van vorig seizoen.

 

Verslag met dank aan Jonas Van Duyse

20:39 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-09-17

Spaans Kwartier - Kozlucayspor (3-2)

Na de ontluisterende bekernederlaag, wou Spanje sportieve revanche nemen in de competitieopener tegen Kozlucayspor, de nummer drie van het voorbije seizoen. Spanje mocht met andere woorden meteen flink aan de bak.

Ondanks een viertal blessuregevallen en een aantal andere afwezigen kreeg men toch 13 spelers op het wedstrijdsblad. Dit was ooit anders...

Coach Tony kende geen genade met laatkomers Maarten en Simon en plaatste het duo op de bank. Hierdoor kwam Jo K. op de tweede spitspositie terecht.

Ploeg: Tim, Sven, Rob, Bjorn, Tom, Ben, Posh, Mahen, Stijn, Johan, Jo K.

Het wedstrijdbegin was evenwichtig. De bezoekers waren technisch beter onderlegd, hadden meer balbezit, maar tot kansen leidde dit aanvankelijk niet. Spanje speelde zijn eigen spelletje en kwam er regelmatig snel en gevaarlijk uit.

Uit één van deze snelle tegenstoten kwam de eerste grote Spaanse mogelijkheid voort. Johan zocht zijn medemaats in de vijandelijke zestien, maar vond deze niet. Enkele minuten later was het plotseling wel raak. Johan aarzelde dit keer niet en lepelde de bal voorbij de doelman aan de verste paal. Een mooi openingsdoelpunt, wat Spanje na een kwartier voetbal op voorsprong bracht.

De bezoekers gingen een versnelling hoger spelen en Spanje begon achteruit te leunen. Het liet Kozlucayspor te veel ruimte om te voetballen en dit leverde binnen een tijdspanne van vijf minuten twee (vermijdbare) tegentreffers op. De gelijkmaker kwam er na een fout in de defensie en ook de 1-2 viel na geaarzel achterin. Zo moest Spanje ondanks een mooie, vroege voorsprong toch met een achterstand gaan rusten.

Met de inbreng van Simon en Maarten wou Spanje het evenwicht in de wedstrijd herstellen. Dit leek inderdaad te lukken. Kozlucayspor kon nog nauwelijks gevaar stichten, terwijl de Spaanse aanvallen steeds dreigender werden. Een Spaanse kopbal op de dwarsligger was de voorbode van een Spaans slotoffensief.

Bij het ingaan van het slotkwartier kreeg Spanje loon naar werken. Een halve omhaal van Simon ging achter de Kozlucayspor doelman binnen. Heel Spanje voelde dat er nog meer in zat en ging vol voor de zege. Vijf minuten voor het eindsignaal lanceerde Stijn de aalvlugge Maarten, die zijn tegenstander op snelheid passeerde en beheerst met buitenkant voet afwerkte. De stunt was een feit!

Deze eerste driepunter was een flinke opsteker voor Spanje, na een collectief sterke prestatie. Als we defensief nog iets stabieler en scherper worden, zou het wel eens een erg mooi seizoen kunnen worden...


19:10 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-08-17

Spaans Kwartier - KWB Elversele (2-3)

Onder een stralende zon vatte Spanje het nieuwe seizoen aan met de eerste bekermatch. Coach Tony dropte meteen twee nieuwkomers in de basis.

Opstelling: Tim, Sven, Jeroen, Posh, Rob, Tom, Jo K, Stijn DR, Jonas, Johan, Atlas

De Spaanse armada startte gretig aan de wedstrijd, wat leidde tot bij momenten van mooi combinatievoetbal en enkele kansen. Jonas liet de eerste keer de netten trillen op aangeven van Jeroen, maar jammer genoeg vanuit buitenspelpositie.

Spanje had op verdedigend en op aanvallend vlak alles onder controle en niet veel later viel de logische 1-0. Jonas hield de bal nipt binnen aan de zijlijn, hij bracht de bal strak voor met een rare curve, waardoor de bezoekende keeper zich verkeek en de bal in doel verdween. Enkele minuten later werd een ingooi van Elversele onderschept en ging het via Jo K naar Stijn DR, die op zijn beurt Johan bediende, deze werkte beheerst af: 2-0. Stijn DR kopte ook een corner nipt naast, waardoor 2-0 de ruststand was.

Atlas en Rob bleven in de kleedkamers, Ben en Kristof waren hun vervangers. Elversele kwam beter uit de kleedkamers en toonde meer grinta dan tijdens de eerste periode. Spanje had het bij wijlen moeilijk, maar tot echt gevaar van de tegenstander kwam het vooralsnog niet.

De Spaanse combinaties verliepen echter moeizamer en resulteerde niet tot echte kansen. Ondertussen kwam Jens in voor de geblesseerde Stijn DR en Mahen voor Jo K. Elversele voerde intussen de druk op en Tim moest zich een eerste keer onderscheiden. Jeroen kreeg het laatste kwartier last en mankte noodgedwongen naar de zijkant, waardoor Spanje met 10 man het laatste kwartier inging.

Elversele voelde dat er meer in zat en na enkele parades van Tim, vonden ze uiteindelijk de aansluitingstreffer: 1-2. Daarna ging het bijzonder snel. Een corner die door een misverstand tussen Sven en Jonas voor de doelmond belandde, werd simpel binnengetikt: 2-2. In de laatste minuut sloeg Elversele Spanje helemaal knock-out door na wederom geklungel achterin de 2-3 binnen te trappen.

De frustatie liep hoog op bij de Spaanse spelers en staf, maar het eindsignaal was reeds gevallen en een vroegtijdig einde aan het bekeravontuur was het harde verdict. Spanje kan zich nu richten op de competitie dewelke start volgende week in eigen arena.

Om toch met een positieve noot te eindigen: complimenten aan de wedstrijdleiding, zowat de enige die 90 minuten lang zijn niveau wist aan te houden.

 

Verslag met dank aan Jonas Van Duyse

20:00 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-05-17

Spaans Kwartier - Were Di (2-6)

Geen verslag beschikbaar

Doelpunten: Jonas 1x, Rob 1x

13:05 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-04-17

Spaans Kwartier - Pulsh (2-3)

Geen verslag beschikbaar

Doelpunten: Jonas 1x, Kevin 1x

15:26 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-17

Koninckshof - Spaans Kwartier (5-1)

Doel: Glenn
Verdediging: Ronald (75' Tim), Bjorn, Stoffel, Jeroen
Middenveld: Kenneth, Ben, Jo, Jonas
Aanval: Jens, Kevin

Vorige zondag mocht Spanje op bezoek bij de buren van Koninckshof. De thuisploeg was de week voordien kampioen geworden en dacht Spanje ook wel even opzij te zetten. Niks bleek minder waar.


Onder een stralende lentezon begon Spanje goed georganiseerd aan de wedstrijd. Het hield de linies kort bij elkaar en probeerde de thuisploeg op eigen helft op te vangen. Dit lukte wonderwel; Koninckshof had weliswaar veelal balbezit, maar vond geen oplossingen.


Het Spaanse centrale duo Ben en Jo plamuurden keer op keer de gaten op het middenveld dicht en achterin hield de defensie onder leiding van een solide Ronald en uitblinker Stoffel vrij eenvoudig stand.
Terwijl de thuisploeg duidelijk moeite had met de Spaanse aanpak, kwam Spanje steeds beter uit de verf in de omschakeling. Dit leidde zowaar tot de 0-1. Vanop rechts ging de bal van Jonas naar Kevin, die een infiltrerende Jo vond. Jo passeerde mooi zijn tegenstander en werkte koelbloedig af. Een verrassende Spaanse voorsprong was het resultaat.


In de tweede periode zagen we een identiek wedstrijdbeeld. Het initiatief lag bij de thuisploeg, terwijl Spanje bleef speculeren op de counter. Uit één van de counters kreeg men dé kans op de 0-2. Kevin haalde op links de achterlijn, maar diens voorzet kon net niet vol geraakt worden door Jonas.


Na deze mogelijkheid viel de gelijkmaker aan de overzijde. Doelman Glenn had geen verhaal tegen een hard schot vanop korte afstand. Enkele minuten na deze treffer slikte Spanje een tweede tegentreffer op hoekschop (2-1).


Dit tweede tegendoelpunt deed het licht uit bij Spanje, dat moe gestreden was en stilaan snakte naar het eindsignaal. In de slotfase liep de score nog uit tot 5-1. Aan Spaanse zijde werd vooral de goede teamprestatie onthouden, waarin opnieuw vechtlust en teamspirit getoond werd. Met dit in het achterhoofd moet Spanje in staat geacht worden om een mooi slot te breien aan het seizoen.

22:23 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-04-17

VK Velle - Spaans Kwartier (8-1)

Geen verslag beschikbaar.

Doelpunt: Tim (assist Jo)

11:30 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

30-03-17

Cado - Spaans Kwartier (2-4)

Op bezoek bij de buren van Cado wou Spanje komaf maken met een lange negatieve reeks. Voor het eerst in weken kon men nog eens rekenen op voldoende spelers. Coach Tony startte met T2 Glenn in doel en verder maakte Jeroen zijn wederoptreden na lang blessureleed.

Doel: Glenn

Verdediging: Sven, Rob, Jeroen, Bjorn

Middenveld: Ben, Atlas (45' Robby), Posh (35' Jens), Stijn

Aanval: Jo, Kevin

 

Niet voor het eerst dit seizoen kreeg Spanje snel een doelpunt te incasseren. De eerste Cado mogelijkheid was meteen raak. Spanje bleef echter strijdvaardig en kwam langzaam in de wedstrijd. De gelijkmaker van Jeroen viel na goed 20' voetbal weliswaar uit de lucht. Jeroen zette goed door op de rechterflank en verschalkte de doelman met een hard gekruist schot vanop ruime afstand. Een mooie treffer wat voor Jeroen de kers op de taart was van een uitstekende wedstrijd.

Rond het halfuur volgde er een negatieve hoofdrol voor de scheids. Kevin werd duidelijk gehaakt in de zestien, maar de scheids zag er geen fout in. Ondanks de verdiende gelijkmaker ging Spanje toch met een achterstand de rust in. De Cado aanvaller passeerde te makkelijk de Spaanse defensie en liet Glenn kansloos (2-1).

Spanje begon sterk aan de tweede periode. Het samenspel verliep iets vlotter en de strijd op het middenveld werd steeds vaker gewonnen door het machtige centrale duo Ben en Stijn. Na een cross van Jeroen bleef Stijn ijzig kalm in de zestien en schoof de bal in de verste hoek binnen (2-2).

Iets voorbij het uur volgde er opnieuw een cruciale fase. In tegenstelling tot Spanje kreeg de thuisploeg wel een strafschop na een (terechte) overtreding van Rob. Doelman Glenn ontpopte zich niet voor het eerst als penaltykiller en stopte de (zwak getrapte) strafschop.

Deze gemiste kans was voor Spanje het signaal om de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. Een kopbal was Jo spatte uiteen op de dwarsligger, maar de rebound was voor Ben (2-3). Tien minuten later deed Kevin de thuisploeg helemaal dood, door op aangeven van Ben de 2-4 te scoren. Zo eindigde de partij op een verdiende en deugddoende overwinning. De vreugde aan Spaanse zijde was navenant.

 

 

 

20:53 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-03-17

Gouden Leeuw - Spaans Kwartier (6-1)

Geen verslag beschikbaar

12:58 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Spaans Kwartier - Young Boys (0-3)

Geen verslag beschikbaar

12:56 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-03-17

VK Zogge - Spaans Kwartier (3-0)

Geen verslag beschikbaar

19:47 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-03-17

Spaans Kwartier - Kozlucayspor (2-6)

Geen verslag beschikbaar

Doelpunten: 1x Christof, 1x Kenneth

Assists: 1x Ronald, 1x Christof

14:23 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Spaans Kwartier - Bospark (3-9)

Geen verslag beschikbaar

Doelpunten: Kenneth 2x, Christof 1x

Assists: 1x Jonas

14:20 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-02-17

Spaans Kwartier - Zeemeermin (2-4)

Geen verslag beschikbaar

Doelpunten: Kenneth 2x

Assists: Christof 1x, Jonas 1x

20:58 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-01-17

Spaans Kwartier - Harlem Globeshotters (1-6)

Geen verslag beschikbaar

19:55 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-01-17

Spaans Kwartier - Volksunie (3-1)

Volksunie bijbenen op plaats vijf in de rangschikking, dat was de opdracht in de eerste wedstrijd van 2017. Met onze ijzersterke thuisreputatie in gedachten kwam Spanje vol vertrouwen aan de aftrap. Coach Tony verwachte zoals gewoonlijk niks anders dan winst en stel volgend elftal samen:

Doel: Tim

Verdediging: Ronald, Stoffel, Rob, Sven (45' Posh)

Middenveld: Ben, Kenneth, Jo K., Stijn

Aanval: Jens (75' Bjorn), Christof

 

De bezoekers kwamen sterk voor de dag in de openingsfase. De wedstrijd was nauwelijks op gang of de bal lag al op de stip. Doelman Tim ging echter goed plat en hield zo Volksunie van een vroege voorsprong. Het zou overigens niet de laatste redding van Tim worden. Ondanks veldoverwicht voor de bezoekers viel het openingsdoelpunt aan de overzijde. Na een mooie aanval via verschillende stations mocht Jo K. aanleggen met links. Zijn gekruist schot paste perfect in het hoekje (1-0).

Terwijl Volksunie mede door uitstekend keeperswerk van Tim niet tot scoren kwam, bleef Spanje levensgevaarlijk op de o zo geliefde counter. Doelpunten vielen er in de eerste periode niet meer, zodat Spanje met een minimumvoorsprong ging rusten.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. Kenneth zorgde al snel voor de bevrijdende 2-0. Volksunie bleef aandringen, maar was keer op keer onzorgvuldig in de afwerking. Bovendien bleef Tim alles uit zijn doel ranselen. Het zou hem zonder enige discussie de titel 'Man van de Match' opleveren.

In het slotkwartier versierde Spanje nog een strafschop. Stijn ging achter de bal staan, maar zag zijn poging gestuit door de doelman. Spanje en strafschoppen, het blijft dit seizoen een foute combinatie. De 3-0 viel uiteindelijk alsnog. Stijn kon zich enkele minuten na de gemiste penalty goed doorzetten en vond deze keer wel de weg naar doel.

De tegentreffer van Volksunie in de ultieme slotfase was niet meer dan een voetnoot in een boeiende partij voetbal. Door de zege kampeert Spanje nu samen met Volksunie op de vijfde plek in het klassement.

Aanstaande zondag kan Spanje opnieuw revanche nemen, wanneer Harlem Globeshotters op bezoek komt. Supporters op post!

19:30 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-12-16

Bondgalm-Bos - Spaans Kwartier (1-4)

In de laatste wedstrijd van 2016 mocht Spanje op bezoek bij Bondgalm-Bos. Gezien de lage ranking van de thuisploeg was Spanje de favoriet voor de drie punten. Het kon bovendien Johan recuperen, maar miste wel twee andere sterkhouders, met name Ben en Posh.

Doel: Tim

Verdediging: Ronald, Rob, Stoffel, Sven

Middenveld: Atlas, Jo K, Jonas, Kenneth

Aanval: Johan, Christof

Bankzitters: Bjorn, Jens

De wedstrijd begon in een gezapig tempo, waarbij Spanje al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Een hoekschop van Johan werd goed binnengekopt door Jo K. Echt inspireren deed deze treffer niet. Spanje versierde nog wel enkele kansen, maar sprong hier te slordig mee om. Aan de overzijde moest doelman Tim slechts één maal gevat tussenbeide komen. Een logische 0-1 voorsprong was het gevolg.

Na de rust verwaterde de partij zowaar nog meer. Het Spaanse niveau daalde zienderogen en de thuisploeg kwam hierdoor beter in de wedstrijd. De gelijkmaker op het uur was zelfs verdiend te noemen.

De tegentreffer deed Spanje alsnog ontwaken uit de winterslaap. In het laatste halfuur van de wedstrijd kwamen de vlotte combinaties plotseling wel op de mat. In een tijdsbestek van tien minuten werd de score uitgediept tot 1-4. Atlas kon twee maal centeren vanop links en deze werden binnengewerkt door respectievelijk Kenneth en Jens. Het vierde doelpunt was een voorzet van Johan die via een Bondgalm-Bos been in doel verdween.

Ondanks een slappe wedstrijd maakte Spanje vrij eenvoudig komaf met Bondgalm-Bos. Het kan zich nu toeleggen op de eindejaarsperiode. Rendez-vous is er op zondag 8 januari. In Stadio Hilario zal men Volksunie ontvangen. Supporters op post!

14:37 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-12-16

VK Were Di - Spaans Kwartier (4-1)

Met een waslijst aan afwezigen inclusief coach Tony trok Spanje naar Stekene voor het treffen tegen Were Di. T2 Glenn kwam met volgende geïmproviseerde opstelling op de proppen:

Doel: Tim

Verdediging: Gunter, Bjorn, Stoffel, Jens

Middenveld: Posh, Rob, Jo K, Ben

Aanval: Ronald, Christof

Bankzitters: Hilario, Raf, Robby

In een kansarme eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. De thuisploeg had misschien iets meer balbezit, maar tot grote mogelijkheden leidde dit niet. Spanje daarentegen kon moeilijk een vuist maken en miste duidelijk kwaliteit door het ontbreken van zoveel spelers. Na een slaapverwekkende eerste 45 minuten eindigde de eerste helft zoals het begonnen was (0-0).

De tweede helft vielen er gelukkig iets meer kansen te noteren. De thuisploeg brak een aantal keer gevaarlijk door en een eerste dot van een kans werd gemist. Het was slechts uitstel, want de 1-0 volgde alsnog. Een Were Di speler kon te makkelijk door de Spaanse defensie wandelen en liet doelman Tim kansloos (1-0).

De Spaanse gelijkmaker kwam er voorlopig niet. Spits Christof stond te vaak te geïsoleerd vooraan, terwijl het middenveld de ruimtes steeds moeilijker kon belopen. Were Di rook bloed en kon in een mum van tijd de score uitdiepen tot 3-0.

Via een benutte strafschop omgezet door Ben kwam de spanning nog even in de wedstrijd. Dit was echter van korte duur, want niet veel later scoorde de thuisploeg de 4-1 . Deze treffer deed de wedstrijd dood bloeden. Spanje wou wel, maar kon niet en voor de thuisploeg hoefde het niet meer.

Spanje speelde wellicht zijn zwakste partij van het seizoen en kon nooit aanspraak maken op de zege. Het gemis van een resem vaste waarden zal hier allicht veel mee te maken hebben. Hopelijk kan men een aantal spelers recupereren en het jaar 2016 met een positieve noot afsluiten door een zege op Bondgalm-Bos.

 

 

18:37 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-12-16

Pulsh - Spaans Kwartier (1-3)

Doel: Tim

Verdediging: Gunter, Sven (25' Kenneth), Posh, Robby (70' Hilario)

Middenveld: Ben, Atlas, Jonas, Stijn

Aanval: Jens, Christof

 

Zonder een handvol afwezigen trok Spanje voor de derde keer op korte tijd naar de kunstgrasvelden van Nieuwkerken. Met een geïmproviseerde defensie onder leiding van Gunter opende Spanje de partij op een spekgladde ondergrond. Een laagje ijs bovenop het kunstgras zorgden regelmatig voor 'Bambi on Ice' taferelen.

De thuisploeg had schijnbaar het minste moeite met de omstandigheden en kwam al in de openingsminuten op voorsprong. Spanje had het moeilijk in deze fase en kon te weinig druk op de bal zetten. Doelman Tim voorkwam gelukkig een snelle tweede tegentreffer.

Net voorbij het kwartier leverde de eerste goede Spaanse aanval meteen de gelijkmaker op. Atlas kreeg tijd en ruimte om vanop links een scherpe voorzet te trappen. De Pulsh doelman grabbelde (niet voor het laatst) knullig naar de bal en Christof moest z'n voet maar tegen de bal zetten (1-1).

Nauwelijks twee minuten later kwam Spanje op voorsprong. Opnieuw lag Atlas aan de basis van het doelpunt. Een prima voorzet werd door Jens met links in één tijd in doel geduwd. Een mooie treffer zorgde zo voor een Spaanse voorsprong bij de rust.

In de tweede periode was Spanje heer en meester. De zon had het laagje ijs inmiddels doen smelten, waardoor de grasmat pas echt goed combinatievoetbal toeliet. De gelegenheidsdefensie van Spaans Kwartier bleef ondertussen foutloos spelen, terwijl het duo Ben en Stijn centraal domineerde.

Na een uur voetbal viel plots de 1-3. Atlas lanceerde een zoveelste scherpe voorzet en deze ging over de doelman aan de verste paal binnen. Opnieuw zag de Pulsh doelman er hier allesbehalve goed uit.

Tijdens het slotkwartier versierde Spanje nog meerdere kansen om de score uit te breiden, maar Christof faalde tot drie maal toe oog in oog met de doelman. Ook de ingevallen Hilario had nog een dot van een kans, maar hij kraakte zijn schot. Zo bleef na 90 minuten de score 1-3 en kon Spanje vrij eenvoudig de drie punten mee naar huis nemen.

Aanstaande zondag wacht de immer lastige verplaatsing naar Were Di. Een nieuwe overwinning kan Spanje zowaar richting top-5 duwen. Supporters op post!

 

 

 

19:14 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-12-16

Spaans Kwartier - Koninckshof (2-3)

Doel: Bjorn

Verdediging: Atlas, Ronald, Rob en Sven

Middenveld: Stijn, Jo, Kevin, Kenneth, Ben

Aanval: Christof

Reserven: Jonas, Posh, Jens, Stoffel, Tim

Zondag 27 november staat de geladen derby Spanje - Koninckshof op het programma. Onder toezien van een hele rist supporters krijgt Spanje al na twee minuten een treffer te slikken. Een verre inworp gaat over alles en iedereen heen en kan van dichtbij eenvoudig worden binnengekopt. Koninckshof speelt in deze openingsfase simpelweg een tempo te hoog voor de thuisploeg.

Nog voor het half uur valt ook de 0-2 na een ongelukkige tussenkomst in de Spaanse achterhoede. Na deze tweede tegentreffer begint Spanje stilaan wakker te worden en worden er plots wel kansen afgedwongen. In het slotkwartier van de eerste periode neemt de thuisploeg resoluut de bovenhand. Dit levert kort voor rust de aansluitingstreffer op via Rob (1-2). Een poging van dichtbij van Christof strandt op de lat, maar in de rebound weet Rob te scoren. Het laatste wapenfeit in de eerste helft is het uitvallen van Kevin. Ongelukkig neerkomen doet de wedstrijd van Kevin meteen eindigen. Jonas komt hem vervangen.

Na de pauze blijft Spanje de dominante ploeg. De kampioen moet het spel van Spanje ondergaan. Ondanks het goede spel blijft de Spaanse gelijkmaker uit. Na driekwart wedstrijd speelt plots de scheidsrechter een (negatieve) hoofdrol. Hij fluit een onterechte fout, waarop Atlas, die de vermeende overtreding beging, de bal uit frustratie wegtrapt. Deze domme, maar begrijpelijke reactie kost hem een tweede geel en de uitsluiting.

Met een mannetje minder moet Spanje de wedstrijd zien uit te spelen. Gek genoeg lijdt het spel er niet onder. Integendeel, Spanje scoort tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Stijn zet zich knap door en verschalkt op een slinkse manier de doelman door de bal vanuit een erg scherpe hoek in doel te schuiven. Spanje zet vervolgens alles op alles om het ene punt thuis te houden.

De slotminuut van de wedstrijd is er echter teveel aan. Een verre trap van de doelman wordt spijtig genoeg in doel verwerkt wat uiteindelijk een zure en onverdiende nederlaag oplevert. Na een knappe wedstrijd tegen een sterke tegenstander blijft Spanje met lege handen achter.

Zondag wacht de verplaatsing naar Pulsh en zal er opnieuw om de drie punten gestreden worden. Supporters op post!

 

Verslag met dank aan Jeroen Horemans

15:05 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-11-16

Spaans Kwartier - VK Velle (1-1)

Doel: Tim

Verdediging: Sven, Stoffel, Bjorn en Rob

Middenveld: Ben, Kenneth, Stijn, Jo

Aanval: Johan en Christof

Bankzitters: Kevin, Posh en Hilario

Op zondag 20 november ontvangt Spanje VK Velle. Voor de wedstrijd is het puntenverschil slechts 1 punt. Spanje kan met winst dus over Velle springen naar de 6e plaats.

De bezoekers laten van bij de aftrap zien dat ze beschikken over veel voetballend vermogen. Ondanks de weersomstandigheden proberen ze in de mate van het mogelijke te combineren. Na een kleine tien minuten komt Velle op voorsprong. Een schot uit de tweede lijn verdwijnt, gedragen door de wind, prachtig in de kruising (0-1).

Spanje laat het hoofd niet zakken en forceert enkele minuten later een strafschop. Christof wordt op een foutieve manier het trappen belet in de kleine rechthoek. Johan gaat achter de bal staan, maar de doelman stopt de penalty. Tot ieders verbazing volgt er een herkansing, omdat enkele Velle spelers te vroeg komen ingelopen. Het massale Velle protest haalt uiteraard niks uit. Het is Jo die de tweede elfmeter voor zijn rekening neemt. Helaas raakt diens poging het doelkader, zodat Spanje moet blijven achtervolgen.

Voorbij het halfuur krijgt Spanje een tweede tegenslag te verwerken. Johan grijpt plotseling naar de hamstrings en dit betekent meteen einde wedstrijd. Posh komt Johan vervangen, maar voor rust blijven kansen verder uit.

Ook na rust blijft verzorgd combinatievoetbal vrijwel onmogelijk door de hevige wind. De wedstrijd verzandt stilaan in een opeenstapeling van duels, middenveldspel en verloren ballen.

In de laatste fase van de wedstrijd begint Spanje meer risico's te nemen, maar scoren lukt vooralsnog niet. Terwijl Velle een unieke kans op de 0-2 laat liggen, krijgt ook Spanje enkele kansjes, maar de echte kwaliteit ontbreekt in deze partij. In het slotkwartier besluit coach Tony om joker Hilario in te brengen. Hilario zorgt meteen voor doelgevaar via een tweetal gevaarlijke corners, die door de wind voor paniek zorgen bij de Velle defensie.

Diep in de extra tijd zorgt een nieuwe indraaiende hoekschop alsnog voor de gelijkmaker. De corner van Hilario wordt door de doelman onhandig in eigen doel verwerkt, waardoor Spanje in extremis een punt uit de brand sleept.

 

Verslag met dank aan Jeroen Horemans

11:50 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-11-16

Spaans Kwartier - Cado (3-2)

Opstelling: Tim, Ronald, Sven, Posh, Atlas, Kevin, Ben, Kenneth, Jo, Christof en Johan

Reserven : Bjorn, Gunter

Spanje treft op zondag 13 november in eigen arena Cado, traditioneel een geduchte tegenstander is. Het eerste half uur zit de wedstrijd op slot, met voornamelijk vele duels en twee ploegen die elkaar geen meter ruimte gunnen.

Iets voorbij het half uur wordt de ban gebroken. Atlas lanceert Johan op links en diens perfecte voorzet wordt koelbloedig binnengewerkt door spitsbroeder Christof. Twee minuten later wordt de voorsprong verdubbeld door opnieuw Christof. Na een flankwissel komt de bal tot bij Kenneth die meteen aflegt op Christof. Christof neemt de bal in één tijd op de slof en knalt onhoudbaar binnen.

Het is een dolle fase, want enkele minuten later volgt alweer de aansluitingstreffer uit een vrije trap. Met een 2-1 voorsprong gaat Spanje rusten.

Terwijl de Spaanse defensie met het beresterke trio Ronald, Posh en Atlas foutloos blijft spelen, begint Cado iets opportunistischer te spelen. Dit resulteert twintig minuten voor het einde van de wedstrijd in de gelijkmaker. Een ongevaarlijk schot wordt gelost door doelman Tim en nota bene boezemvriend Bart is er als de kippen bij om deze fout af te straffen (2-2).

Dit is het signaal voor Spanje om weer wakker te worden en alles op alles te zetten om een overwinning uit de brand te slepen. Spanje voetbalt de ene kans achter de andere bij elkaar. Na enkele gemiste mogelijkheden volgt uiteindelijk de winnende treffer. Kevin haalt op links de achterlijn en brengt de bal scherp voor doel. Via een magistrale curve belandt deze in de verste kruising. De 3-2 stand blijft op het bord staan en Spanje behoudt zo het maximum van de punten in eigen huis.

Spanje was na een spektakelrijke wedstrijd de verdiende winnaar. Na de wedstrijd werd Kevin door het trainersduo verkozen tot 'Man of the Match'. Het winnende doelpunt zal hier vast voor iets tussen gezeten hebben...

 

Verslag met dank aan Jeroen Horemans

11:59 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende