19-09-17

Young Boys - Spaans Kwartier (5-1)

Met Young Boys kreeg Spanje wederom één van de topploegen van vorig seizoen voorgeschoteld. De Spaanse start was uitstekend met een 6 op 6. Kon men daar een vervolg aan breien?

Tony en Glenn toverde deze opstelling uit hun hoed:

Bjorn, Tom, Sven, Jens, Posh, Ben, Jo K, Jonas, Stijn VP, Christof, Johan.

Bank: Jeroen, Mahen, Maarten

Spanje werd van bij de aftrap goed onder druk gezet door de tegenstander, waardoor voetballen zeer moeilijk was. Dat resulteerde in veel balbezit voor Young Boys, die door veel positiewissels en goed combinatievoetbal Spanje tegen de eigen zestien duwde. Veel voorzetten, schoten op doel en een perfect uitgevoerde counter die strandde op de lat, waren de voornaamste wapenfeiten van Young Boys.

Spanje kon amper weerwerk bieden. Christof kon dan toch eens gevaar brengen, maar zijn lob werd van de lijn gehaald. Na enkele goede parades van Bjorn kon Spanje nog eens uitbreken. Jo K ging alleen op de doelman af, maar moest te ver uitwijken waardoor scoren niet lukte. We leken met 0-0 te gaan rusten en dat was een klein mirakel. Maar mirakels bestaan niet en net voor het rustsignaal kreeg Young Boys wat het verdiende: 1-0.

Na de rust kwamen Jeroen en Mahen het veld op voor Posh en Ben. Young Boys kwam al snel op 2-0, wat de Spaanse hoop de kop indrukte. Spanje kon de grote ruimtes op het middenveld niet belopen, verdedigde niet scherp genoeg en leed bovendien te vaak balverlies. Na een uur spelen kreeg Jeroen opnieuw te kampen met spierpijn, waardoor Spanje even met tien verder moest. Young Boys verzilverde die man-meer-situatie en kwam prompt op 3-0.

Daarna viel door slap verdedigen de 4-0 en werd een lichte penaltyfout van Tom bestraft: 5-0. Tussendoor noteerden we nog een resem kansen voor Young Boys. Een lichtpuntje was de sterke invalbeurt van Maarten, die kon milderen tot 5-1 op aangeven van Christof.

Een match om snel te vergeten, tegen een superieure tegenstander. Volgende week wacht een nieuwe opdracht op de velden van SK Sint-Niklaas, met Pulsh als tegenstander.

 

Verslag met dank aan Jonas Van Duyse

20:21 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-09-17

Bospark - Spaans Kwartier (4-5)

Bospark was de eerste (en direct moeilijke) verplaatsing van dit seizoen voor Spanje. Rekening houdende met een resem afwezigen kozen Tony en Glenn voor de volgende opstelling:

Ploeg : Tim, Tom, Atlas, Stijn DR, Rob, Jo K, Simon, Jonas, Stijn VP, Christof, Johan

Bank: Bjorn, Kevin

Bospark nam het heft in handen en posteerde zich op de helft van Spanje. Het resulteerde echter in weinig gevaar. De match brak open door een lange bal van Atlas op Johan, deze laatste werkte koelbloedig af.

Lang kon Spanje niet van deze voorsprong genieten, want enkele minuten later werd een fout van Atlas in de zestien bestraft met een penalty: 1-1. Er was slechts een kwartier gespeeld, maar het beloofde een spektakelrijke wedstrijd te worden. 

Spanje liet het na om op voorsprong te komen, wanneer Christof een kopbal van dichtbij op de paal mikte. Aan de overkant zag het er minder goed uit, wanneer een vrijstaande Bospark speler mooi afwerkte in de verste hoek . Spanje was op achtervolgen aangewezen (2-1). De voorsprong van de thuisploeg duurde niet lang. Christof en Johan trokken op missie op de helft van Bospark met als resultaat de 2-2 van Christof op aangeven van Johan. Deze 2-2 was tevens de ruststand.

Bospark wou na de pauze de puntjes op de i zetten, maar het was Spanje dat voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong kwam. Een sterk spelende Stijn VP vond Christof die zo zijn 2de van de match maakte: 2-3. Spanje vergat daarna de match in een beslissende plooi te liggen. Enkele kansen werden gemist en door een corner in de 70ste minuut kwam Bospark opnieuw langszij: 3-3.

Wederom beet Spanje van zich af en 5 minuten later stonden ze terug op voorsprong. Stijn VP scoorde fraai met een mooie, verre lob over de keeper: 3-4. De tien dolle minuten waren nog niet gedaan, want na een uitstekende voorzet vanop de Bospark linkerflank kopte de spits goed binnen en hingen de bordjes weer gelijk: 4-4.

Het orgelpunt moest dan nog komen. In minuut ’78 krulde Christof de bal enig mooi van op de rechterflank over de goalie in het doel. Verbazing alom, maar Spanje kwam weer op voorsprong, tot frustratie van de tegenstander. Bospark drukte de laatste 10 minuten nog door, maar meer dan wat corners leverde dit niet op. Integendeel, het was Spanje dat nog dicht bij een doelpunt kwam, nadat de ingevallen Kevin hard op de paal mikte.

Spanje nam uiteindelijk de 3 punten mee naar huis, na een zeer sterke collectieve prestatie met een geweldige apotheose. Een leuke wedstrijd voor de neutrale supporter, geen wedstrijd voor hartlijders van het Spaanse legioen. Dank voor hun opkomst!

Met een 6 op 6 tegen twee top-5 ploegen is Spanje het seizoen sterk gestart. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken volgende week op bezoek bij Young Boys, de vicekampioen van vorig seizoen.

 

Verslag met dank aan Jonas Van Duyse

20:39 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-09-17

Spaans Kwartier - Kozlucayspor (3-2)

Na de ontluisterende bekernederlaag, wou Spanje sportieve revanche nemen in de competitieopener tegen Kozlucayspor, de nummer drie van het voorbije seizoen. Spanje mocht met andere woorden meteen flink aan de bak.

Ondanks een viertal blessuregevallen en een aantal andere afwezigen kreeg men toch 13 spelers op het wedstrijdsblad. Dit was ooit anders...

Coach Tony kende geen genade met laatkomers Maarten en Simon en plaatste het duo op de bank. Hierdoor kwam Jo K. op de tweede spitspositie terecht.

Ploeg: Tim, Sven, Rob, Bjorn, Tom, Ben, Posh, Mahen, Stijn, Johan, Jo K.

Het wedstrijdbegin was evenwichtig. De bezoekers waren technisch beter onderlegd, hadden meer balbezit, maar tot kansen leidde dit aanvankelijk niet. Spanje speelde zijn eigen spelletje en kwam er regelmatig snel en gevaarlijk uit.

Uit één van deze snelle tegenstoten kwam de eerste grote Spaanse mogelijkheid voort. Johan zocht zijn medemaats in de vijandelijke zestien, maar vond deze niet. Enkele minuten later was het plotseling wel raak. Johan aarzelde dit keer niet en lepelde de bal voorbij de doelman aan de verste paal. Een mooi openingsdoelpunt, wat Spanje na een kwartier voetbal op voorsprong bracht.

De bezoekers gingen een versnelling hoger spelen en Spanje begon achteruit te leunen. Het liet Kozlucayspor te veel ruimte om te voetballen en dit leverde binnen een tijdspanne van vijf minuten twee (vermijdbare) tegentreffers op. De gelijkmaker kwam er na een fout in de defensie en ook de 1-2 viel na geaarzel achterin. Zo moest Spanje ondanks een mooie, vroege voorsprong toch met een achterstand gaan rusten.

Met de inbreng van Simon en Maarten wou Spanje het evenwicht in de wedstrijd herstellen. Dit leek inderdaad te lukken. Kozlucayspor kon nog nauwelijks gevaar stichten, terwijl de Spaanse aanvallen steeds dreigender werden. Een Spaanse kopbal op de dwarsligger was de voorbode van een Spaans slotoffensief.

Bij het ingaan van het slotkwartier kreeg Spanje loon naar werken. Een halve omhaal van Simon ging achter de Kozlucayspor doelman binnen. Heel Spanje voelde dat er nog meer in zat en ging vol voor de zege. Vijf minuten voor het eindsignaal lanceerde Stijn de aalvlugge Maarten, die zijn tegenstander op snelheid passeerde en beheerst met buitenkant voet afwerkte. De stunt was een feit!

Deze eerste driepunter was een flinke opsteker voor Spanje, na een collectief sterke prestatie. Als we defensief nog iets stabieler en scherper worden, zou het wel eens een erg mooi seizoen kunnen worden...


19:10 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-08-17

Spaans Kwartier - KWB Elversele (2-3)

Onder een stralende zon vatte Spanje het nieuwe seizoen aan met de eerste bekermatch. Coach Tony dropte meteen twee nieuwkomers in de basis.

Opstelling: Tim, Sven, Jeroen, Posh, Rob, Tom, Jo K, Stijn DR, Jonas, Johan, Atlas

De Spaanse armada startte gretig aan de wedstrijd, wat leidde tot bij momenten van mooi combinatievoetbal en enkele kansen. Jonas liet de eerste keer de netten trillen op aangeven van Jeroen, maar jammer genoeg vanuit buitenspelpositie.

Spanje had op verdedigend en op aanvallend vlak alles onder controle en niet veel later viel de logische 1-0. Jonas hield de bal nipt binnen aan de zijlijn, hij bracht de bal strak voor met een rare curve, waardoor de bezoekende keeper zich verkeek en de bal in doel verdween. Enkele minuten later werd een ingooi van Elversele onderschept en ging het via Jo K naar Stijn DR, die op zijn beurt Johan bediende, deze werkte beheerst af: 2-0. Stijn DR kopte ook een corner nipt naast, waardoor 2-0 de ruststand was.

Atlas en Rob bleven in de kleedkamers, Ben en Kristof waren hun vervangers. Elversele kwam beter uit de kleedkamers en toonde meer grinta dan tijdens de eerste periode. Spanje had het bij wijlen moeilijk, maar tot echt gevaar van de tegenstander kwam het vooralsnog niet.

De Spaanse combinaties verliepen echter moeizamer en resulteerde niet tot echte kansen. Ondertussen kwam Jens in voor de geblesseerde Stijn DR en Mahen voor Jo K. Elversele voerde intussen de druk op en Tim moest zich een eerste keer onderscheiden. Jeroen kreeg het laatste kwartier last en mankte noodgedwongen naar de zijkant, waardoor Spanje met 10 man het laatste kwartier inging.

Elversele voelde dat er meer in zat en na enkele parades van Tim, vonden ze uiteindelijk de aansluitingstreffer: 1-2. Daarna ging het bijzonder snel. Een corner die door een misverstand tussen Sven en Jonas voor de doelmond belandde, werd simpel binnengetikt: 2-2. In de laatste minuut sloeg Elversele Spanje helemaal knock-out door na wederom geklungel achterin de 2-3 binnen te trappen.

De frustatie liep hoog op bij de Spaanse spelers en staf, maar het eindsignaal was reeds gevallen en een vroegtijdig einde aan het bekeravontuur was het harde verdict. Spanje kan zich nu richten op de competitie dewelke start volgende week in eigen arena.

Om toch met een positieve noot te eindigen: complimenten aan de wedstrijdleiding, zowat de enige die 90 minuten lang zijn niveau wist aan te houden.

 

Verslag met dank aan Jonas Van Duyse

20:00 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-05-17

Spaans Kwartier - Were Di (2-6)

Geen verslag beschikbaar

Doelpunten: Jonas 1x, Rob 1x

13:05 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-04-17

Spaans Kwartier - Pulsh (2-3)

Geen verslag beschikbaar

Doelpunten: Jonas 1x, Kevin 1x

15:26 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-17

Koninckshof - Spaans Kwartier (5-1)

Doel: Glenn
Verdediging: Ronald (75' Tim), Bjorn, Stoffel, Jeroen
Middenveld: Kenneth, Ben, Jo, Jonas
Aanval: Jens, Kevin

Vorige zondag mocht Spanje op bezoek bij de buren van Koninckshof. De thuisploeg was de week voordien kampioen geworden en dacht Spanje ook wel even opzij te zetten. Niks bleek minder waar.


Onder een stralende lentezon begon Spanje goed georganiseerd aan de wedstrijd. Het hield de linies kort bij elkaar en probeerde de thuisploeg op eigen helft op te vangen. Dit lukte wonderwel; Koninckshof had weliswaar veelal balbezit, maar vond geen oplossingen.


Het Spaanse centrale duo Ben en Jo plamuurden keer op keer de gaten op het middenveld dicht en achterin hield de defensie onder leiding van een solide Ronald en uitblinker Stoffel vrij eenvoudig stand.
Terwijl de thuisploeg duidelijk moeite had met de Spaanse aanpak, kwam Spanje steeds beter uit de verf in de omschakeling. Dit leidde zowaar tot de 0-1. Vanop rechts ging de bal van Jonas naar Kevin, die een infiltrerende Jo vond. Jo passeerde mooi zijn tegenstander en werkte koelbloedig af. Een verrassende Spaanse voorsprong was het resultaat.


In de tweede periode zagen we een identiek wedstrijdbeeld. Het initiatief lag bij de thuisploeg, terwijl Spanje bleef speculeren op de counter. Uit één van de counters kreeg men dé kans op de 0-2. Kevin haalde op links de achterlijn, maar diens voorzet kon net niet vol geraakt worden door Jonas.


Na deze mogelijkheid viel de gelijkmaker aan de overzijde. Doelman Glenn had geen verhaal tegen een hard schot vanop korte afstand. Enkele minuten na deze treffer slikte Spanje een tweede tegentreffer op hoekschop (2-1).


Dit tweede tegendoelpunt deed het licht uit bij Spanje, dat moe gestreden was en stilaan snakte naar het eindsignaal. In de slotfase liep de score nog uit tot 5-1. Aan Spaanse zijde werd vooral de goede teamprestatie onthouden, waarin opnieuw vechtlust en teamspirit getoond werd. Met dit in het achterhoofd moet Spanje in staat geacht worden om een mooi slot te breien aan het seizoen.

22:23 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-04-17

VK Velle - Spaans Kwartier (8-1)

Geen verslag beschikbaar.

Doelpunt: Tim (assist Jo)

11:30 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

30-03-17

Cado - Spaans Kwartier (2-4)

Op bezoek bij de buren van Cado wou Spanje komaf maken met een lange negatieve reeks. Voor het eerst in weken kon men nog eens rekenen op voldoende spelers. Coach Tony startte met T2 Glenn in doel en verder maakte Jeroen zijn wederoptreden na lang blessureleed.

Doel: Glenn

Verdediging: Sven, Rob, Jeroen, Bjorn

Middenveld: Ben, Atlas (45' Robby), Posh (35' Jens), Stijn

Aanval: Jo, Kevin

 

Niet voor het eerst dit seizoen kreeg Spanje snel een doelpunt te incasseren. De eerste Cado mogelijkheid was meteen raak. Spanje bleef echter strijdvaardig en kwam langzaam in de wedstrijd. De gelijkmaker van Jeroen viel na goed 20' voetbal weliswaar uit de lucht. Jeroen zette goed door op de rechterflank en verschalkte de doelman met een hard gekruist schot vanop ruime afstand. Een mooie treffer wat voor Jeroen de kers op de taart was van een uitstekende wedstrijd.

Rond het halfuur volgde er een negatieve hoofdrol voor de scheids. Kevin werd duidelijk gehaakt in de zestien, maar de scheids zag er geen fout in. Ondanks de verdiende gelijkmaker ging Spanje toch met een achterstand de rust in. De Cado aanvaller passeerde te makkelijk de Spaanse defensie en liet Glenn kansloos (2-1).

Spanje begon sterk aan de tweede periode. Het samenspel verliep iets vlotter en de strijd op het middenveld werd steeds vaker gewonnen door het machtige centrale duo Ben en Stijn. Na een cross van Jeroen bleef Stijn ijzig kalm in de zestien en schoof de bal in de verste hoek binnen (2-2).

Iets voorbij het uur volgde er opnieuw een cruciale fase. In tegenstelling tot Spanje kreeg de thuisploeg wel een strafschop na een (terechte) overtreding van Rob. Doelman Glenn ontpopte zich niet voor het eerst als penaltykiller en stopte de (zwak getrapte) strafschop.

Deze gemiste kans was voor Spanje het signaal om de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. Een kopbal was Jo spatte uiteen op de dwarsligger, maar de rebound was voor Ben (2-3). Tien minuten later deed Kevin de thuisploeg helemaal dood, door op aangeven van Ben de 2-4 te scoren. Zo eindigde de partij op een verdiende en deugddoende overwinning. De vreugde aan Spaanse zijde was navenant.

 

 

 

20:53 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-03-17

Gouden Leeuw - Spaans Kwartier (6-1)

Geen verslag beschikbaar

12:58 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Spaans Kwartier - Young Boys (0-3)

Geen verslag beschikbaar

12:56 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-03-17

VK Zogge - Spaans Kwartier (3-0)

Geen verslag beschikbaar

19:47 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-03-17

Spaans Kwartier - Kozlucayspor (2-6)

Geen verslag beschikbaar

Doelpunten: 1x Christof, 1x Kenneth

Assists: 1x Ronald, 1x Christof

14:23 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Spaans Kwartier - Bospark (3-9)

Geen verslag beschikbaar

Doelpunten: Kenneth 2x, Christof 1x

Assists: 1x Jonas

14:20 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-02-17

Spaans Kwartier - Zeemeermin (2-4)

Geen verslag beschikbaar

Doelpunten: Kenneth 2x

Assists: Christof 1x, Jonas 1x

20:58 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-01-17

Spaans Kwartier - Harlem Globeshotters (1-6)

Geen verslag beschikbaar

19:55 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-01-17

Spaans Kwartier - Volksunie (3-1)

Volksunie bijbenen op plaats vijf in de rangschikking, dat was de opdracht in de eerste wedstrijd van 2017. Met onze ijzersterke thuisreputatie in gedachten kwam Spanje vol vertrouwen aan de aftrap. Coach Tony verwachte zoals gewoonlijk niks anders dan winst en stel volgend elftal samen:

Doel: Tim

Verdediging: Ronald, Stoffel, Rob, Sven (45' Posh)

Middenveld: Ben, Kenneth, Jo K., Stijn

Aanval: Jens (75' Bjorn), Christof

 

De bezoekers kwamen sterk voor de dag in de openingsfase. De wedstrijd was nauwelijks op gang of de bal lag al op de stip. Doelman Tim ging echter goed plat en hield zo Volksunie van een vroege voorsprong. Het zou overigens niet de laatste redding van Tim worden. Ondanks veldoverwicht voor de bezoekers viel het openingsdoelpunt aan de overzijde. Na een mooie aanval via verschillende stations mocht Jo K. aanleggen met links. Zijn gekruist schot paste perfect in het hoekje (1-0).

Terwijl Volksunie mede door uitstekend keeperswerk van Tim niet tot scoren kwam, bleef Spanje levensgevaarlijk op de o zo geliefde counter. Doelpunten vielen er in de eerste periode niet meer, zodat Spanje met een minimumvoorsprong ging rusten.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. Kenneth zorgde al snel voor de bevrijdende 2-0. Volksunie bleef aandringen, maar was keer op keer onzorgvuldig in de afwerking. Bovendien bleef Tim alles uit zijn doel ranselen. Het zou hem zonder enige discussie de titel 'Man van de Match' opleveren.

In het slotkwartier versierde Spanje nog een strafschop. Stijn ging achter de bal staan, maar zag zijn poging gestuit door de doelman. Spanje en strafschoppen, het blijft dit seizoen een foute combinatie. De 3-0 viel uiteindelijk alsnog. Stijn kon zich enkele minuten na de gemiste penalty goed doorzetten en vond deze keer wel de weg naar doel.

De tegentreffer van Volksunie in de ultieme slotfase was niet meer dan een voetnoot in een boeiende partij voetbal. Door de zege kampeert Spanje nu samen met Volksunie op de vijfde plek in het klassement.

Aanstaande zondag kan Spanje opnieuw revanche nemen, wanneer Harlem Globeshotters op bezoek komt. Supporters op post!

19:30 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-12-16

Bondgalm-Bos - Spaans Kwartier (1-4)

In de laatste wedstrijd van 2016 mocht Spanje op bezoek bij Bondgalm-Bos. Gezien de lage ranking van de thuisploeg was Spanje de favoriet voor de drie punten. Het kon bovendien Johan recuperen, maar miste wel twee andere sterkhouders, met name Ben en Posh.

Doel: Tim

Verdediging: Ronald, Rob, Stoffel, Sven

Middenveld: Atlas, Jo K, Jonas, Kenneth

Aanval: Johan, Christof

Bankzitters: Bjorn, Jens

De wedstrijd begon in een gezapig tempo, waarbij Spanje al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Een hoekschop van Johan werd goed binnengekopt door Jo K. Echt inspireren deed deze treffer niet. Spanje versierde nog wel enkele kansen, maar sprong hier te slordig mee om. Aan de overzijde moest doelman Tim slechts één maal gevat tussenbeide komen. Een logische 0-1 voorsprong was het gevolg.

Na de rust verwaterde de partij zowaar nog meer. Het Spaanse niveau daalde zienderogen en de thuisploeg kwam hierdoor beter in de wedstrijd. De gelijkmaker op het uur was zelfs verdiend te noemen.

De tegentreffer deed Spanje alsnog ontwaken uit de winterslaap. In het laatste halfuur van de wedstrijd kwamen de vlotte combinaties plotseling wel op de mat. In een tijdsbestek van tien minuten werd de score uitgediept tot 1-4. Atlas kon twee maal centeren vanop links en deze werden binnengewerkt door respectievelijk Kenneth en Jens. Het vierde doelpunt was een voorzet van Johan die via een Bondgalm-Bos been in doel verdween.

Ondanks een slappe wedstrijd maakte Spanje vrij eenvoudig komaf met Bondgalm-Bos. Het kan zich nu toeleggen op de eindejaarsperiode. Rendez-vous is er op zondag 8 januari. In Stadio Hilario zal men Volksunie ontvangen. Supporters op post!

14:37 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-12-16

VK Were Di - Spaans Kwartier (4-1)

Met een waslijst aan afwezigen inclusief coach Tony trok Spanje naar Stekene voor het treffen tegen Were Di. T2 Glenn kwam met volgende geïmproviseerde opstelling op de proppen:

Doel: Tim

Verdediging: Gunter, Bjorn, Stoffel, Jens

Middenveld: Posh, Rob, Jo K, Ben

Aanval: Ronald, Christof

Bankzitters: Hilario, Raf, Robby

In een kansarme eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. De thuisploeg had misschien iets meer balbezit, maar tot grote mogelijkheden leidde dit niet. Spanje daarentegen kon moeilijk een vuist maken en miste duidelijk kwaliteit door het ontbreken van zoveel spelers. Na een slaapverwekkende eerste 45 minuten eindigde de eerste helft zoals het begonnen was (0-0).

De tweede helft vielen er gelukkig iets meer kansen te noteren. De thuisploeg brak een aantal keer gevaarlijk door en een eerste dot van een kans werd gemist. Het was slechts uitstel, want de 1-0 volgde alsnog. Een Were Di speler kon te makkelijk door de Spaanse defensie wandelen en liet doelman Tim kansloos (1-0).

De Spaanse gelijkmaker kwam er voorlopig niet. Spits Christof stond te vaak te geïsoleerd vooraan, terwijl het middenveld de ruimtes steeds moeilijker kon belopen. Were Di rook bloed en kon in een mum van tijd de score uitdiepen tot 3-0.

Via een benutte strafschop omgezet door Ben kwam de spanning nog even in de wedstrijd. Dit was echter van korte duur, want niet veel later scoorde de thuisploeg de 4-1 . Deze treffer deed de wedstrijd dood bloeden. Spanje wou wel, maar kon niet en voor de thuisploeg hoefde het niet meer.

Spanje speelde wellicht zijn zwakste partij van het seizoen en kon nooit aanspraak maken op de zege. Het gemis van een resem vaste waarden zal hier allicht veel mee te maken hebben. Hopelijk kan men een aantal spelers recupereren en het jaar 2016 met een positieve noot afsluiten door een zege op Bondgalm-Bos.

 

 

18:37 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-12-16

Pulsh - Spaans Kwartier (1-3)

Doel: Tim

Verdediging: Gunter, Sven (25' Kenneth), Posh, Robby (70' Hilario)

Middenveld: Ben, Atlas, Jonas, Stijn

Aanval: Jens, Christof

 

Zonder een handvol afwezigen trok Spanje voor de derde keer op korte tijd naar de kunstgrasvelden van Nieuwkerken. Met een geïmproviseerde defensie onder leiding van Gunter opende Spanje de partij op een spekgladde ondergrond. Een laagje ijs bovenop het kunstgras zorgden regelmatig voor 'Bambi on Ice' taferelen.

De thuisploeg had schijnbaar het minste moeite met de omstandigheden en kwam al in de openingsminuten op voorsprong. Spanje had het moeilijk in deze fase en kon te weinig druk op de bal zetten. Doelman Tim voorkwam gelukkig een snelle tweede tegentreffer.

Net voorbij het kwartier leverde de eerste goede Spaanse aanval meteen de gelijkmaker op. Atlas kreeg tijd en ruimte om vanop links een scherpe voorzet te trappen. De Pulsh doelman grabbelde (niet voor het laatst) knullig naar de bal en Christof moest z'n voet maar tegen de bal zetten (1-1).

Nauwelijks twee minuten later kwam Spanje op voorsprong. Opnieuw lag Atlas aan de basis van het doelpunt. Een prima voorzet werd door Jens met links in één tijd in doel geduwd. Een mooie treffer zorgde zo voor een Spaanse voorsprong bij de rust.

In de tweede periode was Spanje heer en meester. De zon had het laagje ijs inmiddels doen smelten, waardoor de grasmat pas echt goed combinatievoetbal toeliet. De gelegenheidsdefensie van Spaans Kwartier bleef ondertussen foutloos spelen, terwijl het duo Ben en Stijn centraal domineerde.

Na een uur voetbal viel plots de 1-3. Atlas lanceerde een zoveelste scherpe voorzet en deze ging over de doelman aan de verste paal binnen. Opnieuw zag de Pulsh doelman er hier allesbehalve goed uit.

Tijdens het slotkwartier versierde Spanje nog meerdere kansen om de score uit te breiden, maar Christof faalde tot drie maal toe oog in oog met de doelman. Ook de ingevallen Hilario had nog een dot van een kans, maar hij kraakte zijn schot. Zo bleef na 90 minuten de score 1-3 en kon Spanje vrij eenvoudig de drie punten mee naar huis nemen.

Aanstaande zondag wacht de immer lastige verplaatsing naar Were Di. Een nieuwe overwinning kan Spanje zowaar richting top-5 duwen. Supporters op post!

 

 

 

19:14 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-12-16

Spaans Kwartier - Koninckshof (2-3)

Doel: Bjorn

Verdediging: Atlas, Ronald, Rob en Sven

Middenveld: Stijn, Jo, Kevin, Kenneth, Ben

Aanval: Christof

Reserven: Jonas, Posh, Jens, Stoffel, Tim

Zondag 27 november staat de geladen derby Spanje - Koninckshof op het programma. Onder toezien van een hele rist supporters krijgt Spanje al na twee minuten een treffer te slikken. Een verre inworp gaat over alles en iedereen heen en kan van dichtbij eenvoudig worden binnengekopt. Koninckshof speelt in deze openingsfase simpelweg een tempo te hoog voor de thuisploeg.

Nog voor het half uur valt ook de 0-2 na een ongelukkige tussenkomst in de Spaanse achterhoede. Na deze tweede tegentreffer begint Spanje stilaan wakker te worden en worden er plots wel kansen afgedwongen. In het slotkwartier van de eerste periode neemt de thuisploeg resoluut de bovenhand. Dit levert kort voor rust de aansluitingstreffer op via Rob (1-2). Een poging van dichtbij van Christof strandt op de lat, maar in de rebound weet Rob te scoren. Het laatste wapenfeit in de eerste helft is het uitvallen van Kevin. Ongelukkig neerkomen doet de wedstrijd van Kevin meteen eindigen. Jonas komt hem vervangen.

Na de pauze blijft Spanje de dominante ploeg. De kampioen moet het spel van Spanje ondergaan. Ondanks het goede spel blijft de Spaanse gelijkmaker uit. Na driekwart wedstrijd speelt plots de scheidsrechter een (negatieve) hoofdrol. Hij fluit een onterechte fout, waarop Atlas, die de vermeende overtreding beging, de bal uit frustratie wegtrapt. Deze domme, maar begrijpelijke reactie kost hem een tweede geel en de uitsluiting.

Met een mannetje minder moet Spanje de wedstrijd zien uit te spelen. Gek genoeg lijdt het spel er niet onder. Integendeel, Spanje scoort tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Stijn zet zich knap door en verschalkt op een slinkse manier de doelman door de bal vanuit een erg scherpe hoek in doel te schuiven. Spanje zet vervolgens alles op alles om het ene punt thuis te houden.

De slotminuut van de wedstrijd is er echter teveel aan. Een verre trap van de doelman wordt spijtig genoeg in doel verwerkt wat uiteindelijk een zure en onverdiende nederlaag oplevert. Na een knappe wedstrijd tegen een sterke tegenstander blijft Spanje met lege handen achter.

Zondag wacht de verplaatsing naar Pulsh en zal er opnieuw om de drie punten gestreden worden. Supporters op post!

 

Verslag met dank aan Jeroen Horemans

15:05 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-11-16

Spaans Kwartier - VK Velle (1-1)

Doel: Tim

Verdediging: Sven, Stoffel, Bjorn en Rob

Middenveld: Ben, Kenneth, Stijn, Jo

Aanval: Johan en Christof

Bankzitters: Kevin, Posh en Hilario

Op zondag 20 november ontvangt Spanje VK Velle. Voor de wedstrijd is het puntenverschil slechts 1 punt. Spanje kan met winst dus over Velle springen naar de 6e plaats.

De bezoekers laten van bij de aftrap zien dat ze beschikken over veel voetballend vermogen. Ondanks de weersomstandigheden proberen ze in de mate van het mogelijke te combineren. Na een kleine tien minuten komt Velle op voorsprong. Een schot uit de tweede lijn verdwijnt, gedragen door de wind, prachtig in de kruising (0-1).

Spanje laat het hoofd niet zakken en forceert enkele minuten later een strafschop. Christof wordt op een foutieve manier het trappen belet in de kleine rechthoek. Johan gaat achter de bal staan, maar de doelman stopt de penalty. Tot ieders verbazing volgt er een herkansing, omdat enkele Velle spelers te vroeg komen ingelopen. Het massale Velle protest haalt uiteraard niks uit. Het is Jo die de tweede elfmeter voor zijn rekening neemt. Helaas raakt diens poging het doelkader, zodat Spanje moet blijven achtervolgen.

Voorbij het halfuur krijgt Spanje een tweede tegenslag te verwerken. Johan grijpt plotseling naar de hamstrings en dit betekent meteen einde wedstrijd. Posh komt Johan vervangen, maar voor rust blijven kansen verder uit.

Ook na rust blijft verzorgd combinatievoetbal vrijwel onmogelijk door de hevige wind. De wedstrijd verzandt stilaan in een opeenstapeling van duels, middenveldspel en verloren ballen.

In de laatste fase van de wedstrijd begint Spanje meer risico's te nemen, maar scoren lukt vooralsnog niet. Terwijl Velle een unieke kans op de 0-2 laat liggen, krijgt ook Spanje enkele kansjes, maar de echte kwaliteit ontbreekt in deze partij. In het slotkwartier besluit coach Tony om joker Hilario in te brengen. Hilario zorgt meteen voor doelgevaar via een tweetal gevaarlijke corners, die door de wind voor paniek zorgen bij de Velle defensie.

Diep in de extra tijd zorgt een nieuwe indraaiende hoekschop alsnog voor de gelijkmaker. De corner van Hilario wordt door de doelman onhandig in eigen doel verwerkt, waardoor Spanje in extremis een punt uit de brand sleept.

 

Verslag met dank aan Jeroen Horemans

11:50 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-11-16

Spaans Kwartier - Cado (3-2)

Opstelling: Tim, Ronald, Sven, Posh, Atlas, Kevin, Ben, Kenneth, Jo, Christof en Johan

Reserven : Bjorn, Gunter

Spanje treft op zondag 13 november in eigen arena Cado, traditioneel een geduchte tegenstander is. Het eerste half uur zit de wedstrijd op slot, met voornamelijk vele duels en twee ploegen die elkaar geen meter ruimte gunnen.

Iets voorbij het half uur wordt de ban gebroken. Atlas lanceert Johan op links en diens perfecte voorzet wordt koelbloedig binnengewerkt door spitsbroeder Christof. Twee minuten later wordt de voorsprong verdubbeld door opnieuw Christof. Na een flankwissel komt de bal tot bij Kenneth die meteen aflegt op Christof. Christof neemt de bal in één tijd op de slof en knalt onhoudbaar binnen.

Het is een dolle fase, want enkele minuten later volgt alweer de aansluitingstreffer uit een vrije trap. Met een 2-1 voorsprong gaat Spanje rusten.

Terwijl de Spaanse defensie met het beresterke trio Ronald, Posh en Atlas foutloos blijft spelen, begint Cado iets opportunistischer te spelen. Dit resulteert twintig minuten voor het einde van de wedstrijd in de gelijkmaker. Een ongevaarlijk schot wordt gelost door doelman Tim en nota bene boezemvriend Bart is er als de kippen bij om deze fout af te straffen (2-2).

Dit is het signaal voor Spanje om weer wakker te worden en alles op alles te zetten om een overwinning uit de brand te slepen. Spanje voetbalt de ene kans achter de andere bij elkaar. Na enkele gemiste mogelijkheden volgt uiteindelijk de winnende treffer. Kevin haalt op links de achterlijn en brengt de bal scherp voor doel. Via een magistrale curve belandt deze in de verste kruising. De 3-2 stand blijft op het bord staan en Spanje behoudt zo het maximum van de punten in eigen huis.

Spanje was na een spektakelrijke wedstrijd de verdiende winnaar. Na de wedstrijd werd Kevin door het trainersduo verkozen tot 'Man of the Match'. Het winnende doelpunt zal hier vast voor iets tussen gezeten hebben...

 

Verslag met dank aan Jeroen Horemans

11:59 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-11-16

Wedstrijdverslag van de tegenstander

http://noortgaever.be/vkgl/2016/11/06/fc-spaanskwartier-v...Capture.PNG

 

 

12:03 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-11-16

Spaans Kwartier - Gouden Leeuw (5-2)

Opstelling: Bjorn, Ronald, Sven, Posh, Atlas, Jonas, Ben, Kenneth, Stijn, Christof en Johan

Reserven : Jo, Stoffel, Rob

Zondag 6 november ontvangt Spanje Gouden Leeuw. Voor de match is er een miniem puntenverschil tussen beide ploegen, dus de drie punten thuis houden is het doel. Spanje begint uitstekend aan de partij. Johan kan alleen op de doelman afgaan en weet de bal in doel te schuiven. Een snelle Spaanse voorsprong!

De tegenpartij krijgt in het eerste half uur ook zeker kansen, maar het doelkader staat een aantal keer in de weg, waardoor de Spaanse voorsprong op het bord blijft. De partij wordt ondertussen een fysieke slijtageslag vol harde duels. De gele kaarten laten dan ook niet op zich wachten. 

Voorbij het halfuur wordt Johan knap bediend door Christof en prikt de 2-0 tegen de netten. Spanje gaat zo met een comfortabel gevoel de rust in. Tijdens de rust worden Posh en Ronald vervangen door Jo en Rob. Spanje begint stroef aan de tweede helft en in de 50ste minuut incasseert het de aansluitingstreffer.

De bezoekers putten hoop uit deze treffer en kort na de 2-1 krijgt men zelfs de kans om op gelijke hoogte te komen. Tot een doelpunt komt het niet, terwijl Spanje aan de overzijde wel scoort, na een knappe individuele actie van opnieuw Johan (3-1).

Enkele minuten later valt de partij in een definitieve plooi. Atlas verstuurt vanop links de perfecte voorzet en Jonas verlengt de bal in één tijd in doel.

In het slot van de partij mildert Gouden Leeuw nog tot 4-2, maar ook het wedstrijdslot kleurt Spaans. Na opnieuw een fraaie combinatie van het spitsenduo Johan en Christof, scoort Christof prachtig met het hoofd.

Een mooie 5-2 overwinning na een sterke teamprestatie zorgt ervoor dat Spanje ongeslagen blijft in eigen huis. Met een assist en drie doelpunten wordt Johan oververdiend tot 'Man van de Match' verkozen.

 

Verslag door Jeroen Horemans

 

16:31 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-10-16

Young Boys - Spaans Kwartier (5-3)

Na de deugddoende thuisoverwinning tegen Zogge ging Spanje op bezoek bij Young Boys. Young Boys was de nog ongeslagen leider met het maximum van de punten. Door de afwezigheid van Tony kreeg Glenn de touwtjes in handen. Hij zette volgende ploeg neer:

Doel: Bjorn

Verdediging: Ronald, Atlas, Rob, Sven

Middenveld: Kenneth, Jonas, Jo K., Stijn

Aanval: Kevin, Christof

 

Spanje begon geconcentreerd aan de wedstrijd en probeerde de technische vaardige tegenstander het voetballen te beletten door iets in te zakken. Dit zorgde ervoor dat de thuisploeg ondanks veldoverwicht nauwelijks tot kansen kwam. Spanje speculeerde op de counter en kwam zowaar op voorsprong. Stijn zocht en vond Kevin, die meteen de bal scherp voor doel gooide. Aan de tweede paal kon Christof vanuit een erg scherpe hoek fraai afwerken. Een erg mooi doelpunt.

Young Boys ging plots een versnelling hoger spelen en Spanje verloor de grip op de partij. Doelman Bjorn redde eerst nog de meubelen, maar na een razendsnelle counter moest ook hij zich gewonnen geven. Tien minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. Een sublieme combinatie door de centrale as van de Spaanse defensie leidde de 2-1 in.

Spanje gaf zich niet gewonnen en kwam sterk uit de kleedkamer. Een kopbal werd door de doelman gered. Terwijl de wedstrijd terug min of meer in evenwicht was, viel de goal opnieuw aan de kant van Young Boys (3-1). Deze tegentreffer was een domper, maar Spanje bewees mentaal sterk te zijn en bleef goed meevoetballen. Dit leverde ook resultaat op. Jo K. kon doorstoten op rechts en bediende Stijn op maat. De aansluitingstreffer was een feit.

De thuisploeg begon na deze tegentreffer nerveus te acteren en Spanje rook zijn kans. Christof profiteerde optimaal van zwak uitverdedigen en scoorde de gelijkmaker na een mooie rush (3-3).

Een stunt(je) hing in de lucht, ware het niet dat de thuisploeg vrij snel orde op zaken stelde. De Spaanse defensie werd op snelheid gepakt en Bjorn moest zich een vierde keer omdraaien. Een moegestreden Spanje kon geen vuist meer maken en slikte in de slotminuten nog een vijfde tegendoelpunt.

Ondanks het verlies mag Spanje terugblikken op een sterke wedstrijd. Het bracht de leider regelmatig in de problemen en voetbalde zelf op een hoog niveau. Dit niveau vasthouden zou met vier opeenvolgende thuiswedstrijden op het programma moeten leiden tot enkele overwinningen.

Zondag ontvangst Spanje Gouden Leeuw, dat net één plekje hoger in de rangschikking staat. Supporters op post!

 

 

 

19:29 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Spaans Kwartier - VK Zogge (5-0)

Geen verslag beschikbaar

Doelpunten:

1x Kenneth

2x Christof

1x Stijn

1x Jo K.

19:25 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-10-16

Kozlucayspor - Spaans Kwartier (3-0)

Geen verslag beschikbaar

12:52 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-10-16

Bospark - Spaans Kwartier (2-0)

Geen verslag beschikbaar

18:57 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-10-16

Zeemeermin - Spaans Kwartier (2-3)

Geen verslag beschikbaar.

Doelpunten:

2x Kenneth

1x Johan

19:19 Gepost door Webmaster in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende